insan anatomi ve fizyolojisi (final)deneme sınavı


Sponsorlu Bağlantılar


  1. insan anatomi ve fizyolojisi (final)deneme sınavı

    Sponsorlu Bağlantılar


    1. SORU

    Kalp ile ilgili hangisi yanlıştır?
    a) Vücuttan gelen kan sağ atriuma dökülür
    b) Sol ventrikül duvarı en kalındır
    c) Sağ ventrikül kanı akciğerlere iletir
    d) Akciğerlerden gelen kan sol atriuma dökülür
    e) Oksijen miktarı en fazla olan kan sağ atriumdadır

    2. SORU

    Aşağıdakilerden hangisi beyin korteksinin görevlerinden değildir?
    a) Vücut sıcaklığının kontrolü
    b) Öğrenme
    c) Bellek
    d) Neden-sonuç ilişkisi kurma
    e) Beceri gerektiren hareketlerin yapılması

    3. SORU

    Sinirsel uyarı ile harekete geçen kas, salgı bezi gibi yapılara ne ad verilir?
    a) Effektör organ
    b) Presinaptik nöron
    c) Nörotransmitter
    d) Postsinaptik nöron
    e) Efferent nöron

    4. SORU

    Aşağıdaki hücrelerden hangisi hem irritabilite hem de kondüktivite özelliğine sahiptir?
    a) Astrosit
    b) Nöron
    c) Oligodendrosit
    d) Schwann hücresi
    e) Ependim hücresi

    5. SORU

    Üst-alt solunum yolları hangi kritere göre ayrılır?
    a) Göğüs içinde olup olmamasına göre
    b) Çapına göre
    c) Kıkırdak içeriğine göre
    d) Epitel tipine göre
    e) Gaz değişimi yapılma özelliklerine göre

    6. SORU

    Omurilik (medulla spinalis) ile ilgili hangisi yanlıştır?
    a) Omurilikten 33 çift spinal sinir çıkar
    b) Kafatasından bel omurlarına kadar uzanır
    c) Omurga kanalı (vertebral/spinal boşluk) içinde yer alır
    d) Sinir hücrelerinin toplandığı ortadaki kelebek şeklindeki yapı gri maddedir
    e) Aksonlar ak madde (substantia alba)’yi oluşturur

    7. SORU

    Aşağıdaki duyulardan hangisi/hangileri serbest sinir sonlanmalarıyla algılanır?
    a) Ağrı
    b) Basınç
    c) Sıcaklık
    d) A+B
    e) A+C

    8. SORU

    Hareketin gerçekleşmesi için hangisine ihtiyaç vardır?
    a) Kemik
    b) Eklem
    c) Kas
    d) Sinir
    e) Hepsi

    9. SORU

    Aşağıdaki duyulardan hangisi/hangileri serbest sinir sonlanmalarıyla algılanır?
    a) Ağrı
    b) Basınç
    c) Sıcaklık
    d) A+B
    e) A+C

    10. SORU

    Göz ile ilgili hangisi yanlıştır?
    a) Retina ışığı algılayan tabakadır
    b) Sarı benek (macula lutea) ışığın en az algılandığı yerdir
    c) Koni hücreleri renk algılar ve üç çeşittir
    d) Çubuk hücrelerinin işlev görmemesi durumunda tavuk karası (gece körlüğü) ortaya çıkar
    e) İris göze rengini veren kısımdır

    11. SORU

    Refleks yayıyla ilgili eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
    a) Merkez: verilecek yanıtı belirler ve her zaman beyindir
    b) Afferent nöron: uyarıyı merkeze getirir
    c) Effektör organ: gerekli yanıtı verir
    d) Efferent nöron: yanıtı organlara götürür
    e) Reseptör: uyarıyı alır

    12. SORU

    Bölünerek kıkırdak hücrelerini oluşturan hücre tipi hangisidir?
    a) Kondroblast
    b) Kondrosit
    c) Osteoklast
    d) Osteosit
    e) Periost

    13. SORU

    Sempatik sinir sistemiyle bağlantılı olan endokrin organ hangisidir?
    a) Böbreküstü bezi iç kısmı (adrenal medulla)
    b) Böbreküstü bezi dış kısmı (adrenal korteks)
    c) Tiroid bezi
    d) Epifiz
    e) Pankreas

    14. SORU

    Hormonların bağlandığı özel moleküllere ne ad verilir?
    a) Makromolekül
    b) Reseptör
    c) Nosiseptör
    d) Polipeptid
    e) Asetilkolin

    15. SORU

    Koku duyusuyla ilgili hangisi yanlıştır?
    a) Koku algılayan sinir uçları sadece burunda bulunur
    b) Solunan havaya karışabilen maddelerin kokusu alınabilir
    c) Burun mukozasında şişme olursa kokular daha hassas olarak algılanır
    d) Burun mukozasının üst kısmı kokuyla ilgilidir
    e) Koku algılayan sinir uçları etmoid kemiği delerek beyne ulaşır

    16. SORU

    Endoplazmik retikulumla ilgili hangisi yanlıştır?
    a) Zarla çevrilidir
    b) Kanalcıklardan oluşur
    c) Üzerinde mitokondri bulunduran tipleri granüler endoplazmik retikulumdur
    d) Hücrenin kalsiyum deposudur
    e) Kas hücresinde sarkoplazmik retikulum adını alır

    17. SORU

    Aşağıdakilerden hangisi hem endokrin hem de ekzokrin salgı yapar?
    a) Tiroid
    b) Paratiroid
    c) Pankreas
    d) Böbreküstü bezi
    e) Hipofiz

    18. SORU

    Kalp kasıyla ilgili hangisi yanlıştır?
    a) Kalp kasına myokard adı verilir
    b) Kendiliğinden uyarı oluşturabilir
    c) İskelet kası gibi enine çizgilenme gösterir
    d) Kalp kasında uyarı oluşturan hücrelere peysmeyker (pacemaker) adı verilir
    e) Sinir sisteminden bağımsızdır

    19. SORU

    Mitral kapak nerede yer alır?
    a) Sol atrium-sol ventrikül arasında
    b) Sol atrium-sağ etrium arasında
    c) Sol ventrikül-sağ ventrikül arasında
    d) Sağ atrium-sağ ventrikül arasında
    e) Sol ventrikül-aorta arasında

    20. SORU

    Hangisi kadın dış üreme organlarından değildir?
    a) Vagina
    b) Mons pubis
    c) Labia majora
    d) Labia minora
    e) Clitoris

    21. SORU

    Hangisi kemik dokusunun görevlerinden değildir?
    a) Destek
    b) Koruma
    c) Hareket
    d) Mineral deposu
    e) Bağ dokusu yapımı

    22. SORU

    Kıl ile ilgili hangisi doğrudur?
    a) Kıl adı verilen kısım deri içine gömülüdür
    b) Kıl kökü epidermiste yer alır
    c) Kıl dibinde düz kaslar yer alır
    d) Özellikle sıcakta ve istirahat halindeyken kıl dikleşmesi olabilir
    e) Kıla rengini enamel verir

    23. SORU

    Dildeki hangi tomurcuk tat algılamaz?
    a) Oluklu (vallatae)
    b) İpliksi (filiform)
    c) Mantarsı (fungiform)
    d) Yapraksı (foliata)
    e) Hepsi tat algılar

    24. SORU

    Ağrı duyusunu algılayan reseptörler hangisidir?
    a) Termoreseptör
    b) Nosiseptör
    c) Mekanoreseptör
    d) Baroreseptör
    e) Kemoreseptör

    25. SORU

    Aşağıdakilerden hangisi gözün yardımcı oluşumlarından değildir?
    a) Kirpikler
    b) Kaşlar
    c) Göz küresi
    d) Gözyaşı bezi
    e) Göz kasları

    26. SORU

    Aşağıdakilerden hangisi taraf kemiklerinden değildir?
    a) Kaburga
    b) Köprücük kemiği
    c) Kürek kemiği
    d) Uyluk kemiği
    e) Patella

    27. SORU

    Vücudun organizasyon düzeyi sıralamasında hangisi doğrudur?
    a) Molekül-->Makromolekül-->Organ
    b) Makromolekül-->Organel-->Sistem
    c) Organ-->Sistem-->Organizma
    d) Sistem-->Organ-->Molekül
    e) Atom-->Molekül-->Organel

    28. SORU

    Otonom sinir sistemiyle ilgili hangisi yanlıştır?
    a) Sempatik sistem hücre gövdeleri omuriliğin göğüs ve bel bölgesinde bulunur
    b) “Kaç ya da savaş” reaksiyonu sempatik sinir sistemince gerçekleştirilir
    c) Parasempatik sinir sistemi enerji harcayan sistemdir
    d) Parasempatik sinirler iç organların düzenli ve devamlı çalışmasını sağlar
    e) Sempatik sinir uçlarından noradrenalin, parasempatik sinir uçlarından asetilkolin salıverilir

    29. SORU

    Dermisle ilgili hangisi yanlıştır?
    a) Ter ve yağ bezleri bu tabakada bulunur
    b) Damarsızdır, diffüzyonla beslenir
    c) Yoğun sinir sonlanmaları vardır
    d) Reseptörler bu tabakada yerleşmiştir
    e) Kıl kökleri burada bulunur

    30. SORU

    Mayoz bölünme ile ilgili hangisi doğrudur?
    a) Cinsiyet hücrelerinde görülür
    b) Bir ana hücreden dört yavru hücre oluşur
    c) Yavru hücreler ana hücredekinin yarısı kadar genetik materyale sahiptir
    d) A, B, C doğrudur
    e) Sadece B ve C doğrudur

    cevaplar:1) A 2) A 3) A 4) B 5) A 6) A 7) E 8) E 9) E 10) B 11)A 12) A 13) A 14)B 15)C 16)C 17)C 18)E 19)A 20)A 21)E 22)C 23)B 24)B 25 )C 26)A 27 C 28)C 29)B 30) D

    Google+

    YouTube


  2. emeğin için teşekkür ederim.


  3. Yazdıkların ıcın cok tesekkur ederım ellerıne saglık


  4. yanliz ilk soruda bi yanlislik var a sikki demissin ama od a dogru.vucuttaki kanlar sag atriuma dokulur bu dogru yanlis degil...emegine saglik...


  5. paylaştığın için çok sağol. çok faydası olcağını düşünüyorum. zaten bu site çok hoşuma gitti. emeği geçen herkese çok teşekkürler.:)


insan anatomi ve fizyolojisi (final)deneme sınavı Yer İstanbul , 34, TR incelenme 12977 kişi oylama: 4.5 / 5

vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd Copyright © 2014
www.aofdestek.net 2007-2014
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1