- Katılım
- 9 Şub 2011
- Mesajlar
- 6,044
- Tepkime puanı
- 25
- Puanları
- 48
- Bölüm:
- İşletme
- Şehir:
- Bursa
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2011-2012 sınav tarihleri belli oldu arkadaşlar.
- Yıllık sistemde okuyan arkadaşlar sınavlarını her zaman olduğu gibi yılda 3 kez olacak şekilde ara, final ve bütünleme sınavı olarak girecekler. Bütünleme sınavına sadece ara ve final sınav notlarına göre başarılı olamayanlar girecektir.
Unutmayın ki;
Sınavlar hakkında genel bir hatılatma yaparsak;
- Yıllık sistemde okuyan arkadaşlar sınavlarını her zaman olduğu gibi yılda 3 kez olacak şekilde ara, final ve bütünleme sınavı olarak girecekler. Bütünleme sınavına sadece ara ve final sınav notlarına göre başarılı olamayanlar girecektir.
Unutmayın ki;
- Ara sınavda aldığınız notun 0'u ile Final sınavında aldığınız notun p'i toplanarak sizin Yıl sonu ders geçme başarı notunuz bulunur. Toplam sonucunda 50 den daha düşük bir not çıkarsa (mesela 49 gibi ) Final notunuz yok sayılır ve bütünleme ( kurtarma ) sınavına girersiniz. Bu sefer Ara sınavda aldığınız notun 0 ile bütünleme sınavında aldığınız notun p'i toplanır, sonuç 50'den düşükse o dersten sınıfta kalırsınız.
- Aynı sınıfta 3 veya daha fazla sayıda dersten kalanlar sınıfta kalmış sayılırlar ve ertesi yıl aynı sınıfta fakat sadece kaldıkları dersleri alırlar.
- Ayrıca bir hatırlatma daha yapayım, 1.sınıftan kalan dersinizle 3. sınıfa geçemezsiniz. O 1 veya 2 ders yüzünden okulu 1 yıl uzatmış olursunuz. Ve yine 2.sınıftan kalan dersinizle 4.sınıfa geçemezsiniz, yine okulunuzu uzatmış olursunuz. Tek dersiçin koca bir yılınızı heba etmiş olursunuz.
- Hazırlık sınıfı kaldırılmış olabilir ama ben yinede ekleyeyim. hazırlık sınıfını geçebilmek için o sınıfta gördüğünüz 4 dersin en az 3 tanesinden geçmeniz gerekmektedir. En az 3'ünden geçemezseniz hazırlık sınıfında kalmış olursunuz.
- Bahar döneminde kaldıkları dersleri bir sonraki yıl bahar döneminde, güz döneminde kaldıkları dersleri bir sonraki yıl güz döneminde alacaklardır. Yani güz döneminde kaldıkları derslerden hemen peşindeki bahar döneminde alamayacaklardır. Buna dikkat etmenizi öneriyorum.
- Her bir dönem için ayrı ayrı olacak şekilde, ara sınavda aldığınız notun 0 ile Final sınavında aldığınız notun p'i toplanarak sizin dönem sonu ders geçme başarı notunuz bulunur. Toplam sonucunda 50 den daha düşük bir not çıkarsa (mesela 49 gibi ) O dönem o dersten kalmış olursunuz. ( Tabi burada Çan eğirisi sistemi devreye girer. Çan eğirisi ve kredili sistem hakkında detaylı bilgi almak için BURAYA tıklayın. )
Sınavlar hakkında genel bir hatılatma yaparsak;
- Sınavlara girebilmeniz için Aöf öğrenci kimliğinizin arkasında o döneme ait olan bandrol bulunmak zorundadır.
- Sınav günleri Aöf büroları açık olmaktadır.
- Sınava giriş belgeleriniz adreslerinize gelmeyecektir, sizler internetten AÖF BÜRO-WEB adresinden çıktı alacaksınız. Büro-web şifreleriniz aöf bürolarından temin edebilirsiniz.
- Sınava giriş belgelerini Aöf bürolarından sınav haftası ve sınav günleri alabilirsiniz.
- Sınavlar Cumartesi ve Pazar günleri iki günde yapılmaktadır.
- 1. ve 3. Sınıflar öğleden önce, 2. ve 4. Sınıflar öğleden sonra sınava girmektedir.
- Sınavlarda derlerinizin yarısı bir gün, diğer yarısı öbür gün yapılmaktadır.
- Sınavlarda 3 yanlış 1 doğruyu götürmemektedir. Yani soruları rahat bir şekilde cevaplandırabilirsiniz, bilmediklerinizi sallayabilirsiniz.
- Sınavda istediğiniz ders ve sorudan başlayabilirsiniz.
- Sınavlarda hafızalı olmayan düz hesap makinesi kullanabilirsiniz.
- Sınavlara cep telefonu, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı gibi elektronik cihazlarla giremezsiniz.
Aşağıda adı yazılı olan Dönemlik-kredili sistemdeki bölümlerin 2011-2012 yılı sınav takvimi; |