Açıköğretim Fakültesine Kayıt ile ilgili merak ettiğiniz sorular ve cevapları

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhaba, sevgili açıköğretimliler ve Açıköğretim fakültesi adayları. Açıköğretim fakültesine kayıt ile ilgili merak ettiğiniz soruları sizler için derledik. Sayfadaki soru ve cevaplar sürekli güncellenecektir.

Soru : 2 yıllık önlisans mezunuyum, Açıktan okuyup 3.sınıftan devam etmek istiyorum ne yapmam lazım?
Cevap : Dikey geçiş sınavına girerek tercih yapmalısınız, DGS sınavı neticesinde aldığınız puana göre kontenjan dahilinde yerleşebilirsiniz.

Soru : Ben önlisans İlahiyat mezunuyum açıktan, sınavsız 4 yıllığa tamamlayabilir miyim cevap evet ise hangi bölümlere kayıt yaptırabilirim, bilgi verebilir misiniz.
Cevap : 2 yıllık mezunları 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmek için DGS sınavına girmek zorundadır.

Soru : Ben kaydımı son olarak 2013 yılında yenileyip sınavlara girmiştim. Alttan, 3 dersim kalmıştı. Ondan sonraki dönemlerde harç yatırmadım, sınavlara da girmedim. Şimdi tekrar devam etmek istiyorum. ama öğrenci sayfasında durumum pasif yazıyor. Öğrenci durumumu nasıl tekrar aktif hale getirebilirim ?
Cevap : Kayıt yenileme döneminde kaydınızı yeniletebilirsiniz, o zaman durumunuz tekrar Aktif olacaktır.

Soru : Kayıt yenileme esnasında önce para yatırıp ondan sonra ders kaydı mı yapılıyor?
Cevap : Hayır, önce ders seçimi yapılır ve ona göre ödeyeceğiniz harç ücreti belli olur, daha sonra ise bankaya harç ücretini yatırmanız gerekir.

Soru : Ata AÖF Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümüne kayıt yaptırdım, Ders kitaplarını ders notları vs almak istiyorum yardımcı olur musunuz ? Yada okul veriyor mu nereden temin ederim.
Cevap : Ata-Aöf öğrencileri ders materyallerini Öğrenci Bilgi sayfasından pdf formatında indirip temin edebilirler. Daha sonra bu Pdf dosyalarını yazıcıdan çıktısını alıp çalışabilirler.
er
Soru : İkinci üniversite kapsamında online kayıt yaptırdım, fakat harç ücretini yatırmadım, seçtiğim bölümü lisans sanıyordum meğer önlisansmış şimdi ise iptal etmek istiyorum ne yapmalıyım?
Cevap : Harç parasını bankaya yatırmadığınız takdirde kaydınız iptal olacaktır.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Son mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
17,439
Kullanıcılar
90,733
Son üye
Zeynep onarangil