Menü
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Ana sayfa
Forumlar
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Aöf Kredili Sistem
Açıköğretim Genel Not Ortalamalari Açiklandi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Konuya cevap cer
<p>[QUOTE="anaftafobia, post: 288992, member: 173127"]</p><p>YILLIK SİSTEMDEN KREDİLİ SİSTEME GEÇİŞTE GENEL ORTALAMA HESAPLAMA HATASI</p><p></p><p>ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ</p><p>ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ</p><p>18 Ocak 2013 CUMA Sayı : 28532</p><p></p><p>DÖRDÜNCÜ BÖLÜM</p><p>Sınavlar, Sınav Kuralları, Sınavların Değerlendirilmesi ve Duyurulması, Notlar,</p><p>Ders Tekrarı</p><p>Sınavlar</p><p>Sınavların değerlendirilmesi ve duyurulması</p><p>MADDE 10</p><p></p><p>(4) İlgili Birim Yönetim Kurulu kararı ve Senatonun onayı ile yıllık sistemden dönemlik-kredili sisteme geçirilen bölüm ve programlarda öğrencilerin daha önce yıllık sistemde aldıkları ders ve notların intibakları Üniversite Yönetim Kurulunca kabul edilen Not Dönüşüm Tablosuna (Tablo I/a) göre yapılır ve Genel Not Ortalaması hesabına dâhil edilir. Yıllık sistemde 50’nin altındaki başarı notları FF harf notu ile hesaplamaya katılır.</p><p>DÖNEMLİK KREDİLİ SİSTEM ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME KLAVUZU</p><p>8.</p><p>Dönem Not Ortalamasının Ve Ge</p><p>nel Not Ortalamasının Belirlenmesi</p><p>Her dönem sonunda öğrencilerin başarı durumu, </p><p>Dönem Not Ortalaması</p><p>ve </p><p>Genel Not </p><p>Ortalaması</p><p>ile belirlenir.</p><p>Bu amaçla, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin kredisiyle o dersten ba-</p><p>ğıl değerlendirme sonucund</p><p>a belirlenen harf notunun katsayısı çarpılarak bulunan değer-</p><p>lerin toplamının, bu derslerin kredilerinin toplamına bölünmesi ile bir not ortalaması bu-</p><p>lunur. Bu işlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa Dönem Not Ortalaması </p><p>(DNO), o zamana kadar a</p><p>lınmış bütün dersler için yapılırsa Genel Not Ortalaması (GNO) </p><p>elde edilir.</p><p>Genel Not Ortalaması hesaplanırken, tekrar edilen ders bulunması halinde bu dersten </p><p>alınan en son not dikkate alınır.</p><p></p><p></p><p></p><p>YUKARIDA AÇILANAN YÖNETMELİKLERDE YILLIK SİSTEMDEN GEÇEN ÖĞRENCİLERİN YILLIK SİSTEMDE 50 DEN AŞAĞI OLAN BAŞARI NOTLARI DİREK FF YANİ 0 OLARAK HESAP EDİLECEĞİ AÇIKLANMIŞ 18-OCAK -2013 TARİHLİ KARARLA ( KREDİLİ SİSTEME GEÇİŞTEN AYLAR SONRA) </p><p></p><p>Dönemlik kredili sistem ölçme ve değerlendirme klavuzuna göre ise “Genel Not Ortalaması hesaplanırken, tekrar edilen ders bulunması halinde bu dersten </p><p>alınan en son not dikkate alınır.” İbaresi yer almaktadır</p><p></p><p>Bu maddeler birbiriyle çakışmaktadır. Son alınan yönetmelik kararı oldukça hatalıdır ve öğrenciyi mağdur etmektedir.</p><p></p><p>Örnek Verelim;</p><p></p><p>Dikey geçişle 2011-2012 sezonunda işletme fakültesi 3 sınıftan başlayan öğrencimizin yıllık sisteme göre sene sonu notları 50 den aşağı olsun kredili sisteme geçiş yapıldıktan sonra zaten kalmış olduğu dersleri alacak olan öğrencimiz yönetmeliğe göre yıllık genel ortalaması 0 olarak hesaplanır. </p><p></p><p>Güz döneminde aldığı bütün derslerden CC puanıyla geçen öğrencimiz güz dönemindeki dönem notu ortalaması 2.00 olmaktadır. Fakat yıllık sistemden hesaplanacak olan 0 ortalama ile öğrencimizin genel ortalaması otomatikman 1.00 olmaktadır. Bu öğrenci 3 sınıfı okumuş ve zaten kalmıştır. kaldığı bütün dersleri zaten 5 ve 6 dönemde almak zorundadır. </p><p></p><p>Bu durumda yıllık sistemden alınan ortalama hatalıdır, Yıllık sistemden yanlızca geçilen derslerin o derslerin katsayılarıyla çarpılarak hesaplanan ortalaması gelebilir. Yıllık sistemde 50 nin altındaki tüm derslerin FF yani sıfır sayılması çok büyük bir uygulama hatasıdır.</p><p></p><p></p><p>Öğrencimiz 5.6.7.8. dönemde bütün derslerden CC geçer notu alıp geçmiş olsa dahi 8. Dönem sonunda genel not ortalaması yinede 2. Altında olacak ve okulu bitiremeyecektir. </p><p></p><p>Sonuç olarak yeni yönetmeliğe göre bir öğrenci bütün derslerinden geçse dahi okulu bitiremeyebilir.</p><p></p><p>Bu yanlış uygulamanın Biran önce incelenip tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="anaftafobia, post: 288992, member: 173127"] YILLIK SİSTEMDEN KREDİLİ SİSTEME GEÇİŞTE GENEL ORTALAMA HESAPLAMA HATASI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 18 Ocak 2013 CUMA Sayı : 28532 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Sınavlar, Sınav Kuralları, Sınavların Değerlendirilmesi ve Duyurulması, Notlar, Ders Tekrarı Sınavlar Sınavların değerlendirilmesi ve duyurulması MADDE 10 (4) İlgili Birim Yönetim Kurulu kararı ve Senatonun onayı ile yıllık sistemden dönemlik-kredili sisteme geçirilen bölüm ve programlarda öğrencilerin daha önce yıllık sistemde aldıkları ders ve notların intibakları Üniversite Yönetim Kurulunca kabul edilen Not Dönüşüm Tablosuna (Tablo I/a) göre yapılır ve Genel Not Ortalaması hesabına dâhil edilir. Yıllık sistemde 50’nin altındaki başarı notları FF harf notu ile hesaplamaya katılır. DÖNEMLİK KREDİLİ SİSTEM ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME KLAVUZU 8. Dönem Not Ortalamasının Ve Ge nel Not Ortalamasının Belirlenmesi Her dönem sonunda öğrencilerin başarı durumu, Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması ile belirlenir. Bu amaçla, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin kredisiyle o dersten ba- ğıl değerlendirme sonucund a belirlenen harf notunun katsayısı çarpılarak bulunan değer- lerin toplamının, bu derslerin kredilerinin toplamına bölünmesi ile bir not ortalaması bu- lunur. Bu işlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa Dönem Not Ortalaması (DNO), o zamana kadar a lınmış bütün dersler için yapılırsa Genel Not Ortalaması (GNO) elde edilir. Genel Not Ortalaması hesaplanırken, tekrar edilen ders bulunması halinde bu dersten alınan en son not dikkate alınır. YUKARIDA AÇILANAN YÖNETMELİKLERDE YILLIK SİSTEMDEN GEÇEN ÖĞRENCİLERİN YILLIK SİSTEMDE 50 DEN AŞAĞI OLAN BAŞARI NOTLARI DİREK FF YANİ 0 OLARAK HESAP EDİLECEĞİ AÇIKLANMIŞ 18-OCAK -2013 TARİHLİ KARARLA ( KREDİLİ SİSTEME GEÇİŞTEN AYLAR SONRA) Dönemlik kredili sistem ölçme ve değerlendirme klavuzuna göre ise “Genel Not Ortalaması hesaplanırken, tekrar edilen ders bulunması halinde bu dersten alınan en son not dikkate alınır.” İbaresi yer almaktadır Bu maddeler birbiriyle çakışmaktadır. Son alınan yönetmelik kararı oldukça hatalıdır ve öğrenciyi mağdur etmektedir. Örnek Verelim; Dikey geçişle 2011-2012 sezonunda işletme fakültesi 3 sınıftan başlayan öğrencimizin yıllık sisteme göre sene sonu notları 50 den aşağı olsun kredili sisteme geçiş yapıldıktan sonra zaten kalmış olduğu dersleri alacak olan öğrencimiz yönetmeliğe göre yıllık genel ortalaması 0 olarak hesaplanır. Güz döneminde aldığı bütün derslerden CC puanıyla geçen öğrencimiz güz dönemindeki dönem notu ortalaması 2.00 olmaktadır. Fakat yıllık sistemden hesaplanacak olan 0 ortalama ile öğrencimizin genel ortalaması otomatikman 1.00 olmaktadır. Bu öğrenci 3 sınıfı okumuş ve zaten kalmıştır. kaldığı bütün dersleri zaten 5 ve 6 dönemde almak zorundadır. Bu durumda yıllık sistemden alınan ortalama hatalıdır, Yıllık sistemden yanlızca geçilen derslerin o derslerin katsayılarıyla çarpılarak hesaplanan ortalaması gelebilir. Yıllık sistemde 50 nin altındaki tüm derslerin FF yani sıfır sayılması çok büyük bir uygulama hatasıdır. Öğrencimiz 5.6.7.8. dönemde bütün derslerden CC geçer notu alıp geçmiş olsa dahi 8. Dönem sonunda genel not ortalaması yinede 2. Altında olacak ve okulu bitiremeyecektir. Sonuç olarak yeni yönetmeliğe göre bir öğrenci bütün derslerinden geçse dahi okulu bitiremeyebilir. Bu yanlış uygulamanın Biran önce incelenip tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
Önizleme yap
Adı
İnsan doğrulaması
Türkiye'nin Başkentinin Plaka Kodu Nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Aöf Kredili Sistem
Açıköğretim Genel Not Ortalamalari Açiklandi