Allah rızası için okuyun

legend34

Yeni Üye
Ben öf son sınıf öğrencisiyim 2 dersten bütünleme sınavına kalmıştım birini 90 la verdim diğeri 50 puanda kaldı ilk sınavım yani vize 47 olduğu için ortalamam 49.10 geliyor ve sanırım bu durumda sınıf tekrarı oluyor.

Tek dersten sınav açılıyormu telafi sınavı ve bu işin hiçbir yolu yok mu yani 0.90 puan yüzünden mezun olamıyacakmıyım 1 puan bile değil 1 senem heba mı olacak yardımlarınızı bekliyorum ne yapabilirim.

şimdiden teşekkürler

serkansinlik

Yeni Üye
bende senın durumundayım bunu tum arkadaslar aöf yonetımıne yollasın ses cıkarsa telafı sınavı olur ınan.... benımde tek ders telk soruda 49 dusuyor mezun olamıyorum o yuzden...

ÖRNEK KONU VEDE DİLEKÇESİ

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ..................... bölümü.... ........ nolu son sınıf öğrencisiyim. Yıl sonu yapılan bütünleme sınavında İKTİSADA GİRİŞ dersinden 48 not ortalaması ile sınıfımı geçemedim. Bu nedenle öğrencilik haklarından yararlanamamaktayım.

2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunun dayanak olarak gösterilen 44. maddesi gereğince düzenlenen Açık Öğretim Fakültesi Öğretim ve Sınav yönetmeliğini okudum. Yönetmelik içeriğinde 44. maddenin 1. fıkrasında belirtilen “ Yüksek öğretim kurumlarında, önlisans ve lisans düzeyinde öğrenim yapan öğrencilere bu öğrenimlerini tamamlamak için tanınan azami süreler iki yıllık ön lisans için dört, dört yıllık lisans için yedi yıldır. Öğrenciler normal eğitim-öğretim süresi beş yıl olan programları sekiz yılda, altı yıl olan programları ise dokuz yılda tamamlamak zorundadırlar Ancak, bu süreler sonunda; kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için biri bütünleme olmak üzere iki ek sınav hakkı verilir.” Ek sınav düzenleme hükmü ile ilgili herhangi bir düzenleme yer almamaktadır.

Oysa tüm örgün eğitim veren fakülteler öğrencilerine tek ders sınav hakkı tanımakta ve bu haktan yararlanan öğrenciler bir üst sınıfa geçerek eğitim ve öğrenim hayatına devam etmektedirler.

Zira tek derse girebilmek için önümüzdeki yıl Haziran ayına kadar beklemek zorunluluğundayım. Bu süre zarfında herhangi bir hak mahrumiyetine maruz kaldığım taktirde bu husus mağduriyetime neden olacaktır.

Yine 44. maddesinin 1. fıkrasının içeriğinde “Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenciler, öğrenci katkı payını ödemeye devam ederler, ancak, sınav hakkı dışındaki diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Açık öğretim öğrencileri, öğrencilik haklarından yararlanmamak kaydı ile bu sürelerle kısıtlı değildirler” belirtilmektedir.

Bu bağlamda gelecek yıl Haziran ayındaki sınava girebilmek için ödememiz gereken öğrenci harçlarının da “ Tek ders sınavına” giren adaylardan peşin alınabileceği gibi öğrenciler bir yıl daha beklemek zorunda bırakılmadan mağduriyetlerinin önlenmesi sağlanacaktır.

Bu hususlarda göz önünde bulundurulması ve Bütünleme sınavlarında sınıfımı geçememem ve son sınıf öğrencisi olmam nedeniyle Üniversitenizce düzenlenecek olan ek sınav hakkından yararlanmak istiyorum.

Gereğini Bilgilerinize saygılarımla arz ederim.

KONUNUN ÖZETİ NOT :Tek dersten vede Tek soru ıcın hem çalışıp hem okumak zorunda kalanlar ıcın zor bir durum hele de mezun olabılecek durumdakıler ıcın anlayısınıza sıgınır hele bu ortamda unuversıtenin prestıjı acısından yenılık getırılmesını dıleriz burada ya maddi menfaat her yıl odenen ucretler söz konusu Kesinlikle ama hem çalışan hem okuyanı dusunen kım ..tum forum ve blog aöf öğrencılerı adına.

SAYGILARIMLA

E

_elmayra_

Misafir
tahammül edilemez bir durum.Eminmisin netlerinden?belki bir doğrun fazla çıkar.Tek ders olmaması çok saçma zaten.umarım geçersin..

444

Yeni Üye
ben bu konu için gerekli yerlere pek çok mail atmıştım ama hiç bir işe yaramıyor. herhangi bir şey yapmamız mümkün değildir diye mektup yolluyolar sadece.
çok ilgililer (!)

serkansinlik

Yeni Üye
yınede komple mucadelede her zaman ses cıkar bugun bana gelen yarın sana gelır dusuncesı ıle sımdıden ustune dusmek lazım yaa telafı sınavı olmalı yada tek ders affı

hayat42

Yeni Üye
böle bşy yapacaklarını sanmıyorum onlar için 1 senede yatıırılan para bile çok önemli para için geçirmezler emin ol ben de 1 dersten büte kaldım ama geçip geçmeyecegimden emin deilim ne yapcam bilmiyorum:(

legend34

Yeni Üye
serkan arkadaşımın söylediğine katılıyorum bu durumun düzelmesi için birlik olmak gerek bu kadar saçma bi puanlama olamaz 49 puan ortalama ile veya son yılında tek dersten insanların 1 yılını daha harcamak canice bişey gerekirse o senenin parasını da vereyim 400 lirasında değilim benim derdim zaman hayatımızdan çalıyorlar

sonsuz_nur

Özel Üye
eger 49.50 üzeri olsaydı 50 ye yuvarlıyolardı ama seninki farklı belkide netlern saydıgından fazladır eminmisin

serkansinlik

Yeni Üye
Yanlış düzene dur demek gerek

Versınler dıplomayı madem kasalarına bı kat fazlasını alırlar zaman kaybı en onemlısı ya telafı sınavı olmalı yada tek ders muafıyetı çare yokkkk

serkansinlik

Yeni Üye
bütün arkadaşlar mail yollasın dekan beye bu işe çözüm bulsun tam zamanı iken gereklı butun mercılere

legend34

Yeni Üye
malesef sınavda verdiğim cvp ları kağıda not aldım sonra cvp lar açıklanınca karsılastırdım 16 doğru gerekiyordu 15 de kaldım ortalama 49.1 malesef öyle :(

E

_elmayra_

Misafir
olamaz ya.sınavlar açıklanmadan müdahale durumu var mı acaba?Yoksa sonuçtan sonra mı dilekçe vermek gerek.Yani bu kadar kıl payı bir puanla 1 seneni heba edemezler.Haksızlık bu

serkansinlik

Yeni Üye
suanda bıle olmalı bu kı ılk mesaı saatınde tek ders sınav telafısı vede muafıyet ıcın aöf burolarına bı dılekce tarıh ısım soyad imza yazılıp bırakılmalı bu

legend34

Yeni Üye
serkan 2 gündür arıyorum aöf bürosunu bişey yapılmaz diyip duruyorlar senin edindiğin bi bilgi bi umut ışığı varmı ?

legend34

Yeni Üye
Başbakanlık şikayet hattına başvuruda bulundum ayrıca idare mahkemesine dava açmayı bile düşünüyorum iadeli taahütlü dilekce yollayıp yine olumsuz yanıt gelirse mahkemeye vermek mantıklı belli bi coğunlukla yapılırsa tek sınav hakkı verirler

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Maalesef arkadaşlar üniversitenin bu tarz bir uygulama veya yaklaşımı yok. Cevap kağıtları bilgisayar ortamında okunduğu ve otomatik notlandırma sistemi olduğu için 49.10 la bile dersten kalabilirsiniz.

Bu dilekçeyi TC kimlik numaranız ve isim soy isim belirterek gönderirseniz eğer bir cevap alabilirsiniz.

Ama bu dilekçeyi aynı durumda olan çok kişinin göndermesi gerekmektedir.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar