Aöf Damga Vergisi ve Harçlar Bilgisi Dersi 4.Ünite Ders Notları

tremendous

Forum Yöneticisi
Katılım
11 Ara 2012
Mesajlar
1,781
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Bölüm:
MEZUN
Şehir:
İstanbul
Aöf Damga Vergisi ve Harçlar Bilgisi Dersi 4.Ünite Ders Notları

Sorular ve Cevaplar



1. Kaynak ve kabiliyetlerin amaç ve hedefler doğrultusunda uygulamaya geçirilmesi, karar
alınması, gerekli uyumlaştırmaların sağlanması, ulaşılan sonuçların hedeflerle karşılaştırılarak
gerekli düzeltici önlemlerin alınması aşağıdakilerden hangisiyle adlandırılır?
a. Planlama
b. Yönetim
c. Kontrol
d. Strateji
e. Değerlendirme

2. Pazarlama amaç ve hedeflerine verimli, etkin ve etkili bir şekilde ulaşılması amacıyla pazarlama
plan ve programlarının uygulanması ve kontrolünü kapsayan bir sürece ne ad verilir?
a. Pazarlama planlaması
b. Pazarlama stratejisi
c. Konumlandırma
d. Pazarlama yönetimi
e. Pazara nüfuz etme

3. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde pazarlama yönetiminin üç temel aşaması doğru biçimde
sıralanmaktadır?
a. Planlama, uygulama ve kontrol
b. Değerlendirme, kontrol, geribildirim
c. Planlama, değerlendirme, kontrol
d. Kontrol, uygulama, değerlendirme
e. Uygulama, planlama, değerlendirme

4. İşletmenin tüm ürün-pazar bileşimlerini bütün halinde değerlendirmek suretiyle, vizyon ve
stratejik amaçlarına ulaşmasını sağlamak üzere pazarlama çabalarının etkin, verimli ve etkili bir
şekilde gerçekleştirilmesi aşağıdakilerden hangisini kapsamaktadır?
a. Pazarlama planlaması
b. Ürün yönetimi
c. Stratejik pazarlama planlaması
d. Pazarlama kontrolü
e. Pazarlama karması

5. Durum analizi aşağıda verilenlerden hangisinin içerisinde yer almaktadır?
a. Ürün planlaması ve kontrolü süreci
b. Pazarlama kontrolü
c. Pazarlama stratejisi
d. Ürün konumlandırma süreci
e. Stratejik pazarlama planlama süreci

6. Aşağıdakilerden hangileri stratejik iş birimleri için uygulanabilecek temel stratejiler arasında yer
almaktadır?
a. Geliştirme, elde tutma, tasfiye etme
b. Kontrol etme, planlama, sonlandırma
c. Değerlendirme, kontrol etme, tasfiye etme
d. Elde tutma, planlama, kontrol etme
e. Geliştirme, değerlendirme, planlama

7. Aşağıdakilerden hangisi pazardaki potansiyel alıcıları onların ihtiyaçlarının ortak özellikleri ve
pazarlama çabalarına vermiş oldukları tepkilerinin
benzerliklerine göre gruplama çabasının tanımıdır?
a. Pazar gruplandırma
b. Pazarın çeşitlenmesi
c. Pazar bölümlendirme
d. Pazar stratejisi
e. Hedef Pazar

8. Aşağıdakilerden hangisi pazar bölümlendirme için pazarın sahip olması gereken temel bazı
özelliklerden biri değildir?
a. Ölçülebilirlik
b. Ulaşabilirlik
c. Ayırt edilebilirlik
d. Sınıflanabilirlik
e. Yeterli talep büyüklüğü

9. Rekabet avantajı sağlamak amacıyla ürüne ilişkin beklenti ya da fayda içeren bir özellik çerçevesinde, tüketici zihninde işletme, ürün ya da marka bağlamında yer edinme çabası aşağıdakilerden hangisiyle adlandırılmaktadır?
a. Planlama
b. Konumlandırma
c. Ürün yerleştirme
d. Gruplandırma
e. Kontrol etme

10. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama kontrolünün gerçekleştirilmesi aşamalarından biri değildir?
a. Yıllık plan kontrolü
b. Karlılık kontrolü
c. Süreç kontrolü
d. Etkinlik kontrolü
e. Pazarlama denetimi


1.B 2.D 3.A 4.C 5.E 6.A 7.C 8.D 9.B 10.C
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,346
Mesajlar
134,204
Kullanıcılar
90,562
Son üye
Twinklemissstar
Üst