Aöf sosyoloji kredili sistem

honestchap

Yeni Üye
Bölüm:
Adalet
Merhaba arkadaşlar;
Açık Öğretim Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. 1. sınıftan iktisat ve 2. sınıftan İstatistik derslerini 3. senemde vermeye çalışıyorum.
1. sorum 1. sınıftan kalan İktisat dersini verirsem. Kredili sistemde okuduğum için BAHAR DÖNEMİNDE 3. sınıftan ders alabiliyormuyum.
2. sorum geçmem için not ortalamasımı yoksa kredi puanıylamı geçebiliyoruz. Güz dönemi sadece İktisat ve İstatistik derslerinde sınava
giriyorum. Bu durumda kaç kredi veye kaç not ortalaması gerekiyor.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhaba arkadaşlar;
Açık Öğretim Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. 1. sınıftan iktisat ve 2. sınıftan İstatistik derslerini 3. senemde vermeye çalışıyorum.
1. sorum 1. sınıftan kalan İktisat dersini verirsem. Kredili sistemde okuduğum için BAHAR DÖNEMİNDE 3. sınıftan ders alabiliyormuyum.
2. sorum geçmem için not ortalamasımı yoksa kredi puanıylamı geçebiliyoruz. Güz dönemi sadece İktisat ve İstatistik derslerinde sınava
giriyorum. Bu durumda kaç kredi veye kaç not ortalaması gerekiyor.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

1.Sorunun cevabı evet.

Geçmek için Ara sınavın %30 + Dönem Sonu Sınavının %70 i toplanır, çıkan sonuç 50 veya fazla ise dersten geçersin 50-33 arası ise kredi not ortalamalarına bakılır.

Ortalama Şu Şekilde Hesaplanıyor;

İktisada Giriş....5KR..... ( Dönem Sonu Notun Atıyorum ) 63 ( Bu Notun Harf Notu Karşılığı ) 2.70 ise = 2.70 * 5 = 13.5
İstatistik...........4KR..... ( Dönem Sonu Notun Atıyorum ) 45 ( Bu Notun Harf Notu Karşılığı ) 1.30 ise = 1.30 * 4 = 5.2

Çıkan Sonuç Toplanır ve Toplam Kredi Sayısına Bölünür.

13.5 + 5.2 = 18.7 / 9(Toplam Kredi Sayısı ) = 2.07

Sonuç 2.0 dan büyük olduğu için ortalama ile geçersin..

Aşağıdaki linktede Resim Olarak Not tablosu üzerinden Açıklaması mevcut.

http://www.acikogretim.me/wp-content/uploads/2011/10/kredili.sistem.not_.ortalaması.hesaplaması.jpg

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar