Aöf'ye girmek istiyorum. Bir kaç sorum var

MasterOfPuppets

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar 2009 ağustos ayında açıköğretim lisesi sosyal bilimler alanından mezun oldum. Şuan 2010 ygs sınavına hazırlanıyorum sizlere bir kaç sorum olacak.

1.) 4 yıllık Aöf'yi kazanmak için ygs'de minimum kaç puan almak gerekli ?
2.) 4 yıllık Aöf'ye girebilmek için ygs'de başarılı olmak dışında ekstra birşey yapmak gerekiyor mu?
3.) Sınavda başarılı olduk ve Aöf'yi Kazandık diyelim, kayıt olmak için hangi belgelerle nereye müracat edeceğiz?
4. ) Bölüm tercihini nerede ve ne zaman yapacağız?
5. ) Aöf bölümlerinde kontenjan oluyor mu ? yoksa konstenjansız öğrenci mi alınıyor?

Son olarakta Kamu Yönetimi, İktisat Vede Uluslararası İlişkiler arasında kaldım. Sizce bu bölümlerden, dersleri ve Mezun olma ihtimali diğerlerine göre daha basit olan ve iş alanları daha geniş olan hangsidir, bu 3 bölümden hangisini bana tavsiye edebilirsiniz?

Saygı ve Sevgilerimle.

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
1.) 4 yıllık Aöf'yi kazanmak için ygs'de minimum kaç puan almak gerekli ?140 puan
2.) 4 yıllık Aöf'ye girebilmek için ygs'de başarılı olmak dışında ekstra birşey yapmak gerekiyor mu?Hayır kontenjansız bölümler için hayır barajı aştıgın takdir de girmeye hak kazanırsın
3.) Sınavda başarılı olduk ve Aöf'yi Kazandık diyelim, kayıt olmak için hangi belgelerle nereye müracat edeceğiz? Bulundugun ilin bürosuna zaten sana kılavuz ulaşır diploman, kimligin ...
4. ) Bölüm tercihini nerede ve ne zaman yapacağız? Ösym sitesinden degişen bi şey yok tercihler arasına yazıcaksın .a.f.ö.bölümünü
5. ) Aöf bölümlerinde kontenjan oluyor mu ? yoksa konstenjansız öğrenci mi alınıyor?İngilizce ögr ve Okul öncesi ögr kaontanjanlı

Hangi bölümü seçecegin kanusun da kendini hangi bölüme yakın hissediyorsan onu seç bence iş alanına göre seçim yapmak ne kadar mantıklı bilmiyorum ama derslerin basitligi senin derse olan ilginle alakalı bence.
Başarılar:)

MasterOfPuppets

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz, aydınlattınız. Kendime en yakın olarak uluslararası ilişkileri görüyorum ama yabancı dilde biraz sıkıntılarım var. :)

MasterOfPuppets

Yeni Üye
İlginize çok teşekkür ederim:) son bir sorum olacak mümkünse... Şimdi Aöf'de girmek istediğim tüm bölümlerde ilk yıl ''Temel Matematik'' dersi görülüyormuş. Yalnız ben Lise eğitimim boyunca hiç matematik görmedim, yani tek bir rakam matematik bilmeden liseden mezun oldumdiyebilirim rahatlıkla. Belki biliyorsunuzdur Açık Lise'de dersleri dilediğimiz gibi kendimiz seçtiğimiz için ben pek aram olmayan Matematiğe hiç bulaşmadan okuldan mezun oldum. :)

Şimdi Aöf'ye girersem yine matematiğe takılmadan mezun olma şansım var mı yada matematikten muaf olma durumum?

saygılar...

Gamzelim848

Yeni Üye
Bu pek mümkün değil çünkü derslerden muaf olamıyoruz o dersi vermek zorundasın anca geciktirebilirsin borçlu geçerek çalışma zamanını yayabilirsin.Bende bu konuda çok sıkıntılıyım ama özel dersle falan bu sene verip kurtulucam başka yolu yok bunun.O yüzden bölümünü seçerken dikkat etmelisin.

tuncayxn

Yeni Üye
1.) 4 yıllık Aöf'yi kazanmak için ygs'de minimum kaç puan almak gerekli ?140 puan
2.) 4 yıllık Aöf'ye girebilmek için ygs'de başarılı olmak dışında ekstra birşey yapmak gerekiyor mu?Hayır kontenjansız bölümler için hayır barajı aştıgın takdir de girmeye hak kazanırsın
3.) Sınavda başarılı olduk ve Aöf'yi Kazandık diyelim, kayıt olmak için hangi belgelerle nereye müracat edeceğiz? Bulundugun ilin bürosuna zaten sana kılavuz ulaşır diploman, kimligin ...
4. ) Bölüm tercihini nerede ve ne zaman yapacağız? Ösym sitesinden degişen bi şey yok tercihler arasına yazıcaksın .a.f.ö.bölümünü
5. ) Aöf bölümlerinde kontenjan oluyor mu ? yoksa konstenjansız öğrenci mi alınıyor?İngilizce ögr ve Okul öncesi ögr kaontanjanlı

Hangi bölümü seçecegin kanusun da kendini hangi bölüme yakın hissediyorsan onu seç bence iş alanına göre seçim yapmak ne kadar mantıklı bilmiyorum ama derslerin basitligi senin derse olan ilginle alakalı bence.
Başarılar:)

cevaplarınız için bende çok teşekkür ediyorum çok yardımı oldu ben bir soru daha eklemek istiyorum :D
2010-2011 aöf yeni kayıt hangi tarihler arasında yapılmaktadır :confused:

vandetta22

Yeni Üye
Yorumları okudum Bilgilendirdiğiniz için tşk ederim arkadaşlar fakat bnm de bir sorum olucak: Ygs den başarılı olmak aöf ye giriş için yeterlimi yoksa lys de girmemiz gerekiyomu , gerekiyosa ordada baraj puanınımı baz alıcaz
Şimdiden tşk

khan

Yeni Üye
arkadaşlar matematikte zorlanıyorsanız matematiğin M si olmayan bölümlerde var. 4 yıllık felsefe veya sosyoloji temel matematik yok bu bölümlerde

kene55

Yeni Üye
Yorumları okudum Bilgilendirdiğiniz için tşk ederim arkadaşlar fakat bnm de bir sorum olucak: Ygs den başarılı olmak aöf ye giriş için yeterlimi yoksa lys de girmemiz gerekiyomu , gerekiyosa ordada baraj puanınımı baz alıcaz
Şimdiden tşk
Ygs den gerekli puanı alman yeterli. Sanıyorum 140. Lgs ye girmene gerek yok.

Toprak63

Yeni Üye
matematik bilmiyorsan sakın matematik olan bölümü yazma 3 yılım boşa gitti matematik yüzünden.Kalırsın bak sana sölim sonra demedi deme

seher

Özel Üye
matematik bilmiyorsan sakın matematik olan bölümü yazma 3 yılım boşa gitti matematik yüzünden.Kalırsın bak sana sölim sonra demedi deme
çok haklısın.matematik bir çok kişinin zorlandığı bir ders o yüzden şansını zorlamanın bir anlamı yok matematik benim kabusum du o yüzden hem matematik dersi olmayan hem de sevebileceğim bir bölüm yazdım şu an edebiyat okuyorum...:)

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd