Bakanımızın yeni robot arkadaşı

ECRİN90

Özel Üye

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen 4. Robot Yarışmasına katıldı. ASİMO robotu, Çubukçu'ya Japon ve Türk bayraklarını verdi ve ardından Çubukçu ile ASİMO tokalaştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ve Japonya Uluslararası İşbirliği Teşkilatının (JICA) işbirliğiyle düzenlenen 4. Robot Yarışması, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda başladı. Bakan Çubukçu, yarışmanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, etkinliğin Türkiye'de 2010 Japonya Yılı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını söyledi.Image Bakan Çubukçu'nun konuşmasının ardından sahneye çıkan ASİMO robotu, Çubukçu'ya Japon ve Türk bayraklarını verdi ve ardından Bakan Çubukçu ile ASİMO tokalaştı. Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka da Türkiye ve Japonya'nın ortak noktaları olduğunu belirterek, her ülkede de yetenekli kişilerin eğitimine önem verildiğini söyledi. Robot yarışmalarının Japonya'da 1980'li yıllardan itibaren düzenlenmeye başlandığını belirten Tanaka, bu yarışmaların robot teknolojisinin gelişmesine katkı sağladığını ifade etti. MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır ise yarışmaya 729 takımın başvurduğunu, öğretmen ve öğrencilerle birlikte toplam 2 bin 269 kişinin yarışmaya katıldığını söyledi. Acır, yarışmanın ''Temalı Robot Kategorisi'', ''Sumo Güreşi Yapan Robotlar Kategorisi '' ve ''Çizgi İzleyen Robot Kategorisi'' olmak üzere 3 kategoriden oluştuğunu belirterek, yarışmanın yarın sonuçlanacağını bildirdi. Konuşmaların ardından robotlar gösterilerini sergiledi. Sumo gösterisi yapan ve dans eden robotlar büyük ilgi gördü. Dünyanın en çok tanınan ve ilk insansı robotu olan ASİMO da çeşitli gösteriler yaptı.

AA

suhedaa

Yeni Üye
:) bir tane robotta bizim evde olsaydı ne güzel olurdu
teşekkürler canım paylaşım için;)

pegasus_dna

Forum Editörü
senin imzanda süper .... ben imzayı foto koymak istiyorum boyutu çok küçük oluyorr sinirim bozuldu ....bende kendi imzamı oluşturdum...:

pegasus_dna

Forum Editörü
nimet çubukçuyu başarılı bulmuyorum mevkisinde...ancak robotlarla poz veriyor.....robot ta şirin mi şirin

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd