Menü
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Ana sayfa
Forumlar
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Açıköğretim Sorularınıza Cevaplar
benim de bir sorum var
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Konuya cevap cer
<p>[QUOTE="oguzkir, post: 275258, member: 165263"]</p><p>ÖRGÜN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINDA OKUYANLAR VEYA BU PROGRAMLARDAN MEZUN</p><p>OLANLAR İLE AÇIK ÖĞRETİM PROGRAMLARINDAN MEZUN OLANLARIN KONTENJAN SINIRLAMASI</p><p>OLMAYAN AÇIK ÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYDOLMALARINA İLİŞKİN ESASLAR</p><p>Örgün yükseköğretim programlarında okumakta olan öğrenciler, açık öðretim programlarý hariç, sadece kayýtlý</p><p>olduklarý yükseköðretim programlarýnda öðrenimlerini sürdürebilirler. Ancak,</p><p>1. Örgün yükseköðretim programlarýnda kayýtlý öðrenciler ile bu programlarýn mezunlarýndan,</p><p>a) meslek yüksekokullarýnda okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarýndan ön lisans</p><p>diplomasý alarak ayrýlmýþ olanlar,</p><p>b) lisans programlarýnda okuyan/mezun olanlar,</p><p>c) açýk öðretim ön lisans ve lisans programlarýndan mezun olanlar</p><p>koþullarýný karþýladýklarý açýk öðretimin ön lisans veya lisans programlarýndan sadece birine (okumakta veya mezun olduklarý</p><p>alanlarda olmamak kaydýyla), sýnava girmeden ve örgün öðretimdeki kayýtlarýný sildirmeden doðrudan ilgili Üniversiteye baþvurmak</p><p>suretiyle kayýt yaptýrabilirler.</p><p>(Açýk öðretimin kontenjan sýnýrlamasý olan programlarý hariç.)</p><p>2. Yukarýdaki koþullarda açýk öðretim programlarýna kaydolan örgün öðretim öðrencileri veya mezunlarý, örgün öðretimden açýk öðretime veya</p><p>açýk öðretimden örgün öðretime ders transferi veya kredi saydýrma iþlemi yaptýramaz.</p><p>3. Örgün öðretimin herhangi bir programýna yerleþtirilmiþ olan adaylar, yukarýdaki koþullara uymak suretiyle, ayný öðretim yýlýnda</p><p>kendi alanlarý dýþýndaki bir açýk öðretim programýna kayýt yaptýrabilirler.</p><p>4. ÖSYM’nin Yükseköðretim Programlarý ve Kontenjanlarý Kýlavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öðrenciler de</p><p>yukarýdaki olanaklardan aynen yararlanýrlar.</p><p>5. Bir yükseköðretim programýndan mezun olamadan yükseköðretim programýndan iliþiði kesilen, herhangi bir örgün yükseköðretim</p><p>programýnda kaydý bulunmayan veya açýk öðretim programlarýnda okumakta olanlar yukarýdaki olanaklardan yararlanamazlar.</p><p>6. Açýk öðretim programlarýnýn herhangi birinde öðrenci iken okumakta olduðu alan dýþýndaki örgün öðretim programlarýndan birine</p><p>yerleþtirilen adaylarýn açýk öðretimdeki kayýtlarý silinmez.</p><p>7. Açýk öðretimin kontenjan sýnýrlamasý olan programlarýndan birine yerleþtirilmiþ bir adayýn, yerleþtiði programa kaydýnýn yapýlabilmesi</p><p>için örgün öðretimdeki kaydýnýn silinmesi gerekir.</p><p>8. Açýk öðretimin herhangi bir programýnda okumakta iken örgün öðretimin ayný alandaki bir programýna yerleþtirilen bir adayýn</p><p>örgün öðretimdeki yerleþtiði programa kaydýný yaptýrabilmesi için açýk öðretimden kaydýný sildirmesi gerekir.</p><p>9. Bir örgün yükseköðretim programýnda okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açýk öðretimin bir programýna kayýt yaptýranlar,</p><p>askerlik iþlemleri hariç açýk öðretimdeki tüm öðrencilik hizmetlerinden yararlanýrlar.</p><p>10. Açýk öðretim programlarýna kayýt yaptýrdýktan sonra örgün öðretimden kaydýný sildiren öðrenciler, bu durumlarýný belgelendirmek</p><p>koþuluyla askerlik iþlemleri dâhil tüm öðrencilik hizmetlerinden yararlanýrlar.</p><p></p><p>ben bu koşulu sağlıyorum.</p><p>b) lisans programlarýnda okuyan/mezun olanlar</p><p></p><p>ve okuduğum bölümü de seçmeyeceğim. maliye düşünüyorum. maliye kontenjan sınırlaması olmayan bir bölüm diye biliyorum. tüm bu yazılanlara göre sınavsız direk aö'e başvurarak aö'ya kayıt olabilir miyim?</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="oguzkir, post: 275258, member: 165263"] ÖRGÜN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINDA OKUYANLAR VEYA BU PROGRAMLARDAN MEZUN OLANLAR İLE AÇIK ÖĞRETİM PROGRAMLARINDAN MEZUN OLANLARIN KONTENJAN SINIRLAMASI OLMAYAN AÇIK ÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYDOLMALARINA İLİŞKİN ESASLAR Örgün yükseköğretim programlarında okumakta olan öğrenciler, açık öðretim programlarý hariç, sadece kayýtlý olduklarý yükseköðretim programlarýnda öðrenimlerini sürdürebilirler. Ancak, 1. Örgün yükseköðretim programlarýnda kayýtlý öðrenciler ile bu programlarýn mezunlarýndan, a) meslek yüksekokullarýnda okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarýndan ön lisans diplomasý alarak ayrýlmýþ olanlar, b) lisans programlarýnda okuyan/mezun olanlar, c) açýk öðretim ön lisans ve lisans programlarýndan mezun olanlar koþullarýný karþýladýklarý açýk öðretimin ön lisans veya lisans programlarýndan sadece birine (okumakta veya mezun olduklarý alanlarda olmamak kaydýyla), sýnava girmeden ve örgün öðretimdeki kayýtlarýný sildirmeden doðrudan ilgili Üniversiteye baþvurmak suretiyle kayýt yaptýrabilirler. (Açýk öðretimin kontenjan sýnýrlamasý olan programlarý hariç.) 2. Yukarýdaki koþullarda açýk öðretim programlarýna kaydolan örgün öðretim öðrencileri veya mezunlarý, örgün öðretimden açýk öðretime veya açýk öðretimden örgün öðretime ders transferi veya kredi saydýrma iþlemi yaptýramaz. 3. Örgün öðretimin herhangi bir programýna yerleþtirilmiþ olan adaylar, yukarýdaki koþullara uymak suretiyle, ayný öðretim yýlýnda kendi alanlarý dýþýndaki bir açýk öðretim programýna kayýt yaptýrabilirler. 4. ÖSYM’nin Yükseköðretim Programlarý ve Kontenjanlarý Kýlavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öðrenciler de yukarýdaki olanaklardan aynen yararlanýrlar. 5. Bir yükseköðretim programýndan mezun olamadan yükseköðretim programýndan iliþiði kesilen, herhangi bir örgün yükseköðretim programýnda kaydý bulunmayan veya açýk öðretim programlarýnda okumakta olanlar yukarýdaki olanaklardan yararlanamazlar. 6. Açýk öðretim programlarýnýn herhangi birinde öðrenci iken okumakta olduðu alan dýþýndaki örgün öðretim programlarýndan birine yerleþtirilen adaylarýn açýk öðretimdeki kayýtlarý silinmez. 7. Açýk öðretimin kontenjan sýnýrlamasý olan programlarýndan birine yerleþtirilmiþ bir adayýn, yerleþtiði programa kaydýnýn yapýlabilmesi için örgün öðretimdeki kaydýnýn silinmesi gerekir. 8. Açýk öðretimin herhangi bir programýnda okumakta iken örgün öðretimin ayný alandaki bir programýna yerleþtirilen bir adayýn örgün öðretimdeki yerleþtiði programa kaydýný yaptýrabilmesi için açýk öðretimden kaydýný sildirmesi gerekir. 9. Bir örgün yükseköðretim programýnda okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açýk öðretimin bir programýna kayýt yaptýranlar, askerlik iþlemleri hariç açýk öðretimdeki tüm öðrencilik hizmetlerinden yararlanýrlar. 10. Açýk öðretim programlarýna kayýt yaptýrdýktan sonra örgün öðretimden kaydýný sildiren öðrenciler, bu durumlarýný belgelendirmek koþuluyla askerlik iþlemleri dâhil tüm öðrencilik hizmetlerinden yararlanýrlar. ben bu koşulu sağlıyorum. b) lisans programlarýnda okuyan/mezun olanlar ve okuduğum bölümü de seçmeyeceğim. maliye düşünüyorum. maliye kontenjan sınırlaması olmayan bir bölüm diye biliyorum. tüm bu yazılanlara göre sınavsız direk aö'e başvurarak aö'ya kayıt olabilir miyim? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
Önizleme yap
Adı
İnsan doğrulaması
Türkiye'nin Başkentinin Plaka Kodu Nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Açıköğretim Sorularınıza Cevaplar
benim de bir sorum var