Bütünleme Sınavı İçin Çalışma Planı.

SePHiRoTH

Yeni Üye
Merhaba,

Ben işletme üçüncü sınıf öğrencisiyim. İki sene üst üste kaldım ve bütünlemeler benim son şansım.Derslerden kalsamda okulum devam edebilir ama işin ucunda askerlik var. Ve ben bütünlemde dersleri verip bir üst sınıfa geçmek istiyorum.

Kaldığım dört ders var ama ikisini verirsem dördüncü sınıfa geçmiş olacağım ve askerliğim düşecek. Ancak derslerden çok fazla bir bilgi birikimim yok. Bu da beni strese sokuyor.

Kaldığım dersler ;

- Pazarlama
- İş Hukuku
- Finansal Yönetim
- Türk Vergi Sistemi.

Maliyet Muhasebesi ve Yönetim Bilgi Sistemi derslerini geçtim.

Söylediğim gibi bu dört dersten iki dersi daha verdiğim zaman bir üst sınıfa geçmiş oluyorum.

Benim aklımda PAzarlama ve İş hukuku var.Çünkü bu iki dersten PAzarlama'dan 50, İş hukuku'ndan 30 aldım.

Bütünlemeden bu iki dersi vermem için Pazarlamadan en az 50 puanlık, İş hukundan da en az 60 puanlık soru yapmam yeterli olacak.Pazarlama görünürde kolay, iş hukuku biraz daha kapsamlı.Ama söylediğim gibi bilgi birkimiim hiç yok ve bütünlemelere çok az kaldı.Açıkçası bu dersleri verebilirmiyim korkuyorum.

Şimdi size soruyorum,

1- BEN NE YAPMALIYIM nasıl bir çalışma planı yapmalıyım ki bu dört dersten en az ikisini verebileyim? Veya ,

2 - Söylediğim iki dersi nasıl bir çalışma sistemiyle verebilirim?

3 - Kalan süre benim için yeterli bir süremidir?

Yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

güldeste

Yeni Üye
bence pek zamanında yok arkadaşım direk soru çöz.bu dersler soru çözülerekte öğrenilip verilebilir.her yıl aynı soruları soruyolar zaten geçmiş sorularada göz atıp elindeki kaynaktanda sooru çözerek geçebileceğini düşünüyorum.

bannedx

Yeni Üye
bütünlemede direk 50 puan alan geçer diye biliyorum ama proflara sormak lazım yardımcı olurlar muhakkak

rainbow

Özel Üye
Geriye kalan süre 4 gün olmakla birlikte ;
Bundan sonra yapacağınız şey geçmiş yıl sorularına vakit ayırmak olmalı ..başarılar..

bannedx

Yeni Üye
arasınav notumu dikkate alınıyor sınavda İKTİSADA GİRİŞ 53 33 toplam ortalaması 39 çıkıyor benim bu dersten geçmem için bütünlemede kaç almam gerekiyor teşekkür ederim ? ben direk 50 alınırsa bütün derslerden geçiliyor biliyordum bütünlemede? bide iki yıllık bir bölüm en fazla nekadar uzatılabiliyor gerçekten çok alıkoydum çok çok teşekkür ederim..:)

rainbow

Özel Üye
arasınav notumu dikkate alınıyor sınavda İKTİSADA GİRİŞ 53 33 toplam ortalaması 39 çıkıyor benim bu dersten geçmem için bütünlemede kaç almam gerekiyor teşekkür ederim ?

Arkadaşım açtığın konuda da gereken bilgiyi verdim..
Vize notun dikkate alınıyor ,ortalaması önemli değil..İktisata giriş için Vize de 53 aldıysanız 50 almanız yeterli olacaktır geçmeniz için..Bütün derslerde 50 almanız yetmiyor eğer ki vize notunuz düşükse.Herşey vize notuna bağlıdır...başarılar bütünleme sınavında..

SePHiRoTH

Yeni Üye
Geriye kalan süre 4 gün olmakla birlikte ;
Bundan sonra yapacağınız şey geçmiş yıl sorularına vakit ayırmak olmalı ..başarılar..
Ben o yazıyı çok zaman oldu.O zaman için anlık bir cevap verilmesi benim daha çok işime yarayacaktı ama olmadı.

Şuanki durumuma gelince;

İş Hukuku'nu bitirdim.Son rütüşleri kaldı. Pazarlamayı ise geçmiş yıl sorularından giderek halledebileceğimi düşünüyorum.Yeterli zaman var çünkü.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar