dgs de sorun?

alp988

Yeni Üye
ben selçuk önlisans makine bölümü mezunuyum.
açıköğretim lisans işletme va iktisat bölümlerine geçiş yapabiliyorum
fakat beni 3 sorum var.
1- bu bölümlere geçiş yaptıktan sonra 1. sınıftan mı başlıycam, 3. sınıftan mı?
2- bu bölümlerden herhangi birisine geçiş yaparsam dikey geçiş sınavına girme hakkım ortadan kalkar mı yada bir puan düşümü söz konusu olurmu. yoksa istediğim kadar dgs sınavına girebilirmiyim?
3- ben şu anda teknikerim. bu bölümlerden herhangi birisine dikey geçiş yapıp kayıt yaptırırsam önlisans diplomam iptal mi olacak yoksa o diplomam kalacak tekniker vasıfımı kaybetmeden birde işletme lisans diplomam mı olacak.yani açık öğretimde bittikten sonra 4 yıllık işletme ve 2 yıllık makine diplomam mı olacak.

tbua

Yeni Üye
ben selçuk önlisans makine bölümü mezunuyum.
açıköğretim lisans işletme va iktisat bölümlerine geçiş yapabiliyorum
fakat beni 3 sorum var.
1- bu bölümlere geçiş yaptıktan sonra 1. sınıftan mı başlıycam, 3. sınıftan mı?
2- bu bölümlerden herhangi birisine geçiş yaparsam dikey geçiş sınavına girme hakkım ortadan kalkar mı yada bir puan düşümü söz konusu olurmu. yoksa istediğim kadar dgs sınavına girebilirmiyim?
3- ben şu anda teknikerim. bu bölümlerden herhangi birisine dikey geçiş yapıp kayıt yaptırırsam önlisans diplomam iptal mi olacak yoksa o diplomam kalacak tekniker vasıfımı kaybetmeden birde işletme lisans diplomam mı olacak.yani açık öğretimde bittikten sonra 4 yıllık işletme ve 2 yıllık makine diplomam mı olacak.
merhaba ,
3. sınıftan başlayacaksınız.
dgs yine girebilirsiniz, puan düşmüyor.
bölüm bitirince o bölüm mezunu oluyorsunuz, ama mezun olana kadar önlisans diplomanızdan yaralanmak istiyorsanız(örn:2010 daki kpss ye önlisans olarak başvurabilirsiniz) tavsiyem, kayıt yaptırırken diplmanın aslını kendinizde bırakarak noter onaylısını büroya vermenizdir, başarılar:)

BURCU

Çok Özel Üye
Aöf bölümlerine geçiş yaparken sınava girmiyorsunuz. Geçiş yapabileceniz bölümlerden birini secerek 3. sınıftan başlıyorsunuz. Önlisans diplomanız iptal olmuyor.4 yıla tamamladığınızda lisans diploması alıyorsunuz.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar