Dört Dersten Kaçını geçmem gerekecek?

kaknus

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Açıköğretim işletme bölümü 1.sınıftayım.
Bu sene 1.sınıfta 2.yılım.

Geçen sene 3 dersten geçtim 4 dersten kaldım. Dolayısıyla sınıfta da kaldım.
Bu sene vermem gereken 4 ders var. Ancak,

Normalde bir öğretim yılında en az 5 ders geçersek bir üst sınıfa (kaldığımız diğer derslerden sorumlu olarak) geçiyoruz.

Ben bu sene dört dersten sorumluyum. Sınıf geçmem için dördünden de geçmek zorunda mıyım?

Yoksa geçen sene ile birlikte geçtiğim 3 ders sayılarak bu sene 2 dersten daha geçersem (yani iki yılda toplamda 5 derse ulaşırsam) sınıfı da geçmiş olur muyum?

gözen

Özel Üye
sadece 2 dersten kalırsın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebiliyorsun arkadaşım..
yani ertesi yıl göreceğin dersler + muaf olduğun 2 ders...

kaknus

Yeni Üye
Yani bu sene sorumlu olduğum 4 dersten 2 sini geçersem üst sınıfa geçiyorum?

Önemli bir bilgi benim için bu. Bu bilgiye göre sınavlara çalışacağım. (özellikle bütünleme sınavlarına)

Soruyu sorma sebebim şu: Normalde bir senede üst sınafa geçmek için en az 5 ders vermemiz gerekiyor. (geçen sene 7 dersten 3 ünü verdim 4 ünden kaldım) Yani ben bu sene (1 sınıfta 2.yılımda) 4 dersten sorumluyum. Geçen sene verdiğim 3 ders bu sene üst sınıfa geçmem için kriter olmayabilir.Böyle bir durumda sınıf geçmek için bu sene sorumlu olduğum 4 dersi de geçmem gerekebilir prosedür olarak diye düşündüm.

gözen

Özel Üye
arkaşaım kafamı karıştırdın ...
seni başka bir arkaşa yönlendiricem..

MatmazeL

Özel Üye
Ø Bulunduğu sınıftaki derslerin en çok 2.sinden başarısız olanlar bir üst sınıfa geçer.

Hiç br yazılı metinde ıkı sene kalanlara bu yaptırım farklı uygulanır onlar en fasla 2 dersten kalsalarda geçemes die bi ibare yoktur yanı 2 dersle bi üst sınıfa geçebılırsınız ;)

Linsey

Özel Üye
Yani bu sene sorumlu olduğum 4 dersten 2 sini geçersem üst sınıfa geçiyorum?

Önemli bir bilgi benim için bu. Bu bilgiye göre sınavlara çalışacağım. (özellikle bütünleme sınavlarına)

Soruyu sorma sebebim şu: Normalde bir senede üst sınafa geçmek için en az 5 ders vermemiz gerekiyor. (geçen sene 7 dersten 3 ünü verdim 4 ünden kaldım) Yani ben bu sene (1 sınıfta 2.yılımda) 4 dersten sorumluyum. Geçen sene verdiğim 3 ders bu sene üst sınıfa geçmem için kriter olmayabilir.Böyle bir durumda sınıf geçmek için bu sene sorumlu olduğum 4 dersi de geçmem gerekebilir prosedür olarak diye düşündüm.
Şuda var,
Eğer 2.sınıfa geçtiğinizde ,alttan 2 dersiniz duruyorsa ve siz 2.sınıftaki bütün dersleri verirseniz,
1.sınıftan 2dersiniz olduğu içinde , kesinlikle 3.sınıfa geçemiyorsunuz,
Bunuda belirtmek isterim;)

ayker

Yeni Üye
Benim de bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ben 1 yıl hazırlık okudum 2 dersim kaldı o sene muaf çıktı 3. sınıfa geçebildim. Normalde tekrar okumam gerekirmiş hazırlığı. Şimdi 3. sınıftayım hazırlıkta kalan 2 dersten birini verdim biri kaldı büte. Yani büte biri hazırlık sıfında ki dersim diğeri 3. sınıftaki. 4 e geçmiş oluyormuyum bu durumda.

Biraz karışık oldu ama çözüp anlayanın ve cevaplayanın yüreğine sağlık teşekkür ederim şimdiden.
:)

sonsuz_nur

Özel Üye
bi üst sınıfa geçebilmek için en az 2 tersten kalman lazım eger o 4 dersi varemezsen yine kalırsın bütünlemede 2 dersi vermek zorundasın

ayker

Yeni Üye
4 dersim vardı zaten bu sene. İkisini geçtim şimdi finalde.

Şimdi kalan derslerim hazırlıktan Genel Muhasebe, 3. sınıftan ise Maliyet Muhasebesi.

Bu şekilde 4. sınıfa geçmiş oluyor muyum yani hazırlıktan Genel Muhasebe dersi var ya vermem mi gerekir bütte 4'e geçebilmem için.?

Teşekkür ederim.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,727
Son üye
krarennDrype