Menü
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Ana sayfa
Forumlar
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Açıköğretim Sorularınıza Cevaplar
....farklı demek yanlış demek değildir....
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Konuya cevap cer
<p>[QUOTE="yldrmmm, post: 176302, member: 125468"]</p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><strong>Hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorsam, ben bir alığım<span style="color: red">!..</span>düşünmek istemiyorsam, bir korkak<span style="color: red">!...</span>değişmemesinin benim çıkarıma olacağını düşünüyorsam, alçak<span style="color: red">!...</span>(işte biz bu ve benzeri sözlerden çıkarabileceğimiz sonuçlarla avunuyoruz...)</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><strong>Tasarladıklarımın çoğunu gerçekleştiremediğimi gördüm...ama yaşamın kimi zaman insana ikinci bir şans tanıdığını da gördüm...</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><strong><span style="font-size: 12px">Kimdir ki bu açıköğretimli? öss yi kazanamayanların, başka şehirlerde okuyacak kadar parası olmayanların, baskı sebebiyle bulunduğu şehirde kalmak zorunda olanların, aslında üniversite mezunu olup da 'iki üniversite bitirdim' diyebilmek için kayıt yaptıranların (çoğunun mezun olamadığı da görülmüştür ama sorulduğunda 'ben zaten başka bir yerden mezunum ne yapacağım ki açıköğretim diplomasını'.. derler), sabahtan akşama kadar çalışan eve geldiğinde yorgunluktan uyumak isterken çalışacak bir ton dersi olduğunu hatırlayanların, babası okutmamış olup da evde çoluğu çocugu olduğu için okula gidemeyenlerin, üniversite bitiren ama iş bulamadığı için açıköğretime ümit bağlayanların...ayağına halatlarla bağladığımız , hayallerimizle denize attığımız ,sonra da yakalamak için gecemizi ,gündüzümüzü, ümitlerimizi , emeğimizi , zamanımızı ,uykumuzu ,göz yaşlarımızı ,sabrımızı, çaresizliğimizi , ruhumuzu verip geriye sonuç olarak sadece stres aldığımız bir <span style="color: red">umut.</span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><strong>Açıköğretim okumak cesaret ister, azim ister,sabır ister, hırs ister, destek ister, emek ister...ama açıköğretimli de <span style="color: red">diploma</span> ister.</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><strong>Karşımda duruyorlar<span style="color: red">!</span>Görüyorum<span style="color: red">!</span>Yapamazsın<span style="color: red">!</span>Okuyamazsın<span style="color: red">!</span>Çok zor<span style="color: red">!</span>Bak,falanca kazanamamış,sen nasıl kazanacaksın<span style="color: red">!</span>Adam gibi kazansaydın örgünü de okusaydın<span style="color: red">!</span>Açıköğretimden diploma mı alınırmış<span style="color: red">!</span>Onlar elemek için çok zor soru soracaklar<span style="color: red">!</span>Başkaları dershaneye gidiyor,sen evde bir başına yapamazsın<span style="color: red">!</span>2 saat okulla bu dersi geçebileceğini mi sanıyorsun<span style="color: red">!</span>Boşver, okuma, kazanamayacağın belli,boşa para yatırma bari<span style="color: red">!</span>Alabileceğini sandığın diplomayla iş bulabileceğini de sanmıyorsun herhalde<span style="color: red">..!?..</span>Tepki göstermek her zaman düşünmekten daha kolaydır!..</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><strong>Ve işte o gün...Ne çabuk! Açıköğretimli ara sınava girecektir! Peki ya sonra?!İçinde kocaman bir delik ,bilmediği duygular fink atıyorlar. Hey açıköğretimli! Noluyo sana? İlk defa mı sınava giriyorsun?! 'Eğitimin kökleri acı ,meyveleri tatlıdır' derler..Evet! O acı olan kısmı <span style="color: red">bizden sorulur</span> fakat o meyvelerden de yiyebilecek miyiz? <span style="color: red">SINAV BİTMİŞTİR! </span>Açıköğretimli 'ne olursa olsun geçti, gitti, neydi o öyle' demeye kalmadan kendini asıl sınavın içerisinde bulur...</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><strong>Ne? Final mi? <span style="color: gray">%70 mi?</span> Şimdi mi?Bu son mu?4 yıllık emeğimizi(ÖSS),üç buçuk saate sığdırıyorlar diye ayaklanan, isyanlara koşan biz miydik? Ne olmuştuk? Evet!<span style="color: red">FİNAL DE BİTMİŞTİR! </span>Peki ya şimdi!?</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: gray">Açıköğretimli kazanır:</span>durum şu şekilde gelişmiştir:önce alay edildi,sonra şiddetle karşı çıkıldı,son olarak zaten belli bir şeydi dendi ve kabul edildi.SONUÇ:yeni sınavlarla yaşadıklarının hepsi tekrar onu beklemektedir...</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: gray">Açıköğretimli kazanamaz:</span>bütünlemede de kurtaramamıştır kendini..<span style="color: red">'BEN </span><span style="color: red">DEMİŞTİM!'</span> okur herkesin gözlerinde, tokat gibi çarpar laflar..Kazanamayan açıköğretimli düşünür(aslında düşünemez):yapılacak o kadar çok hata var ki ,aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok!der ve <span style="color: red">PES EDER!</span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Açıköğretim!</span>O kadar açık ki..ucu bucağı gözükmeyen, ama görmeye görmeye , düşe kalka, yara bere içinde, nere gittiğimizi, nasıl gittiğimi bilmeden ısrarla koştuğumuz <span style="color: red">ÇIKIŞ KAPIMIZ!</span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><strong><span style="font-size: 12px">Açıköğretimli olmak ayrıcalıktır! Neden? Çünkü, <span style="color: red">SON ŞANSTIR!</span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dimgray"><strong>FARKLI DÜŞÜNÜYOR OLABİLİRİM..FARKLI DEMEK YANLIŞ DEMEK DEĞİLDİR!</strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #696969">...!SAYGILAR!...</span></span></span></strong></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p><strong><span style="color: red">UYARI</span>: kompozisyonun konusu üniversiteye olan bir şikayet kesinlikle değildir!sınav zorlukları, sınav psikolojisi, çevrenin etkisi...adı altında toplayabiliriz...</strong></p><p><strong>şayet üniversitenin açıköğretim bölümünün varlığından şikayet edecek olsam bende bir açıköğretimli olmazdım.</strong></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p><strong><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: red"><em>ÖNCELİKLE AÇIKÖĞRETİMLİ ,DESTEKCİ ARKADAŞLARIMA VE YARIŞMAYI DÜZENLEYENLERE TEŞEKKÜRLEMİ İLETEYİM...ALDIĞIM ÖDÜLÜ GÜZEL BİR HATIRA OLARAK SAKLAYACAĞIM...</em></span></span></span></strong></p><p></p><p></p><p><strong><span style="color: darkslategray">ANADOLU ÜNİVERSİTESİ-AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ-TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ</span></strong></p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="yldrmmm, post: 176302, member: 125468"] [CENTER][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][B]Hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorsam, ben bir alığım[COLOR=red]!..[/COLOR]düşünmek istemiyorsam, bir korkak[COLOR=red]!...[/COLOR]değişmemesinin benim çıkarıma olacağını düşünüyorsam, alçak[COLOR=red]!...[/COLOR](işte biz bu ve benzeri sözlerden çıkarabileceğimiz sonuçlarla avunuyoruz...)[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][B]Tasarladıklarımın çoğunu gerçekleştiremediğimi gördüm...ama yaşamın kimi zaman insana ikinci bir şans tanıdığını da gördüm...[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][B][SIZE=3]Kimdir ki bu açıköğretimli? öss yi kazanamayanların, başka şehirlerde okuyacak kadar parası olmayanların, baskı sebebiyle bulunduğu şehirde kalmak zorunda olanların, aslında üniversite mezunu olup da 'iki üniversite bitirdim' diyebilmek için kayıt yaptıranların (çoğunun mezun olamadığı da görülmüştür ama sorulduğunda 'ben zaten başka bir yerden mezunum ne yapacağım ki açıköğretim diplomasını'.. derler), sabahtan akşama kadar çalışan eve geldiğinde yorgunluktan uyumak isterken çalışacak bir ton dersi olduğunu hatırlayanların, babası okutmamış olup da evde çoluğu çocugu olduğu için okula gidemeyenlerin, üniversite bitiren ama iş bulamadığı için açıköğretime ümit bağlayanların...ayağına halatlarla bağladığımız , hayallerimizle denize attığımız ,sonra da yakalamak için gecemizi ,gündüzümüzü, ümitlerimizi , emeğimizi , zamanımızı ,uykumuzu ,göz yaşlarımızı ,sabrımızı, çaresizliğimizi , ruhumuzu verip geriye sonuç olarak sadece stres aldığımız bir [COLOR=red]umut.[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][B]Açıköğretim okumak cesaret ister, azim ister,sabır ister, hırs ister, destek ister, emek ister...ama açıköğretimli de [COLOR=red]diploma[/COLOR] ister.[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][B]Karşımda duruyorlar[COLOR=red]![/COLOR]Görüyorum[COLOR=red]![/COLOR]Yapamazsın[COLOR=red]![/COLOR]Okuyamazsın[COLOR=red]![/COLOR]Çok zor[COLOR=red]![/COLOR]Bak,falanca kazanamamış,sen nasıl kazanacaksın[COLOR=red]![/COLOR]Adam gibi kazansaydın örgünü de okusaydın[COLOR=red]![/COLOR]Açıköğretimden diploma mı alınırmış[COLOR=red]![/COLOR]Onlar elemek için çok zor soru soracaklar[COLOR=red]![/COLOR]Başkaları dershaneye gidiyor,sen evde bir başına yapamazsın[COLOR=red]![/COLOR]2 saat okulla bu dersi geçebileceğini mi sanıyorsun[COLOR=red]![/COLOR]Boşver, okuma, kazanamayacağın belli,boşa para yatırma bari[COLOR=red]![/COLOR]Alabileceğini sandığın diplomayla iş bulabileceğini de sanmıyorsun herhalde[COLOR=red]..!?..[/COLOR]Tepki göstermek her zaman düşünmekten daha kolaydır!..[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][B]Ve işte o gün...Ne çabuk! Açıköğretimli ara sınava girecektir! Peki ya sonra?!İçinde kocaman bir delik ,bilmediği duygular fink atıyorlar. Hey açıköğretimli! Noluyo sana? İlk defa mı sınava giriyorsun?! 'Eğitimin kökleri acı ,meyveleri tatlıdır' derler..Evet! O acı olan kısmı [COLOR=red]bizden sorulur[/COLOR] fakat o meyvelerden de yiyebilecek miyiz? [COLOR=red]SINAV BİTMİŞTİR! [/COLOR]Açıköğretimli 'ne olursa olsun geçti, gitti, neydi o öyle' demeye kalmadan kendini asıl sınavın içerisinde bulur...[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][B]Ne? Final mi? [COLOR=gray]%70 mi?[/COLOR] Şimdi mi?Bu son mu?4 yıllık emeğimizi(ÖSS),üç buçuk saate sığdırıyorlar diye ayaklanan, isyanlara koşan biz miydik? Ne olmuştuk? Evet![COLOR=red]FİNAL DE BİTMİŞTİR! [/COLOR]Peki ya şimdi!?[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][B][COLOR=gray]Açıköğretimli kazanır:[/COLOR]durum şu şekilde gelişmiştir:önce alay edildi,sonra şiddetle karşı çıkıldı,son olarak zaten belli bir şeydi dendi ve kabul edildi.SONUÇ:yeni sınavlarla yaşadıklarının hepsi tekrar onu beklemektedir...[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][B][SIZE=3][COLOR=gray]Açıköğretimli kazanamaz:[/COLOR]bütünlemede de kurtaramamıştır kendini..[COLOR=red]'BEN [/COLOR][COLOR=red]DEMİŞTİM!'[/COLOR] okur herkesin gözlerinde, tokat gibi çarpar laflar..Kazanamayan açıköğretimli düşünür(aslında düşünemez):yapılacak o kadar çok hata var ki ,aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok!der ve [COLOR=red]PES EDER![/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][B][SIZE=3][COLOR=red]Açıköğretim![/COLOR]O kadar açık ki..ucu bucağı gözükmeyen, ama görmeye görmeye , düşe kalka, yara bere içinde, nere gittiğimizi, nasıl gittiğimi bilmeden ısrarla koştuğumuz [COLOR=red]ÇIKIŞ KAPIMIZ![/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][B][SIZE=3]Açıköğretimli olmak ayrıcalıktır! Neden? Çünkü, [COLOR=red]SON ŞANSTIR![/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=dimgray][B]FARKLI DÜŞÜNÜYOR OLABİLİRİM..FARKLI DEMEK YANLIŞ DEMEK DEĞİLDİR![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=#696969]...!SAYGILAR!...[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/CENTER] [B][COLOR=red]UYARI[/COLOR]: kompozisyonun konusu üniversiteye olan bir şikayet kesinlikle değildir!sınav zorlukları, sınav psikolojisi, çevrenin etkisi...adı altında toplayabiliriz...[/B] [B]şayet üniversitenin açıköğretim bölümünün varlığından şikayet edecek olsam bende bir açıköğretimli olmazdım.[/B] [B][FONT=Garamond][SIZE=5][COLOR=red][I]ÖNCELİKLE AÇIKÖĞRETİMLİ ,DESTEKCİ ARKADAŞLARIMA VE YARIŞMAYI DÜZENLEYENLERE TEŞEKKÜRLEMİ İLETEYİM...ALDIĞIM ÖDÜLÜ GÜZEL BİR HATIRA OLARAK SAKLAYACAĞIM...[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][COLOR=darkslategray]ANADOLU ÜNİVERSİTESİ-AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ-TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
Önizleme yap
Adı
İnsan doğrulaması
Türkiye'nin Başkentinin Plaka Kodu Nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Açıköğretim Sorularınıza Cevaplar
....farklı demek yanlış demek değildir....