Menü
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Ana sayfa
Forumlar
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Açıköğretim Sorularınıza Cevaplar
GeneL Muhasebe iLe iLgiLi Bir Soru Yapamadım Yardım EdebiLirmisiniz ??
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Konuya cevap cer
<p>[QUOTE="ByDeLi, post: 167638, member: 124636"]</p><p>SORU::>> XİşLetmesi 01.03.2009 Tarihinde Şu değerLerLe işe BaşLamıştır.</p><p>Ticari MaL:5000TL</p><p>Kasa:2000TL</p><p>Demirbaş:3000TL</p><p>Makine:15000TL</p><p>Banka MevduaT:5000TL</p><p>Banka Kredisi:5000TL</p><p>Sermaye Nedir?</p><p>*İşLetme bu tarihten itibaren aşağıdaki işLemLeri gerçekLeştirmiştir.</p><p></p><p>1)İşletme Satıcı A'dan 2000TL maL aLmıştır. BedeLini Nakden ödemiştir.</p><p>2)İşLetme Bankadaki cari hesap üzerinden 1000TL çekerek banka kredisine yatırmıştır.</p><p>3)İşLetme krediLi 3000TL'Lik maL aLmıştır.</p><p>4)İşLetme krediLi oLarak 1000TL maL satmıştır.</p><p>5)Satıcı A işLetmeye oLan 1000TL borcunu peşin ödemiştir.</p><p>6)İşLetme müşterisinden 5000TL'Lik çek aLmıştır.ÇekLer eşit iki adetten oLuşmaktadır.</p><p>7)Müşteriden daha önce aldığı çekin 1 adedini borcuna karşıLık ciro etmiştir.</p><p>8)İşLetme NominaL bedeLi 10TL oLan hisse senetLerinden 2000 adet satın aLmış, bedeLini bankadan çektiği kredi ile ödemiştir.</p><p>9)İşLetme satın aLdığı hisse senetLerinden 500 Adedini 12TL'den satmış, bedeLini peşin tahsiL etmiştir.</p><p>*Yukardaki işLemLerin yevmiye defterine Kaydını yapınız.</p><p>*Defter-i Kebir i düzenLeyiniz.</p><p>*BiLançoyu oLuşturunuz.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="ByDeLi, post: 167638, member: 124636"] SORU::>> XİşLetmesi 01.03.2009 Tarihinde Şu değerLerLe işe BaşLamıştır. Ticari MaL:5000TL Kasa:2000TL Demirbaş:3000TL Makine:15000TL Banka MevduaT:5000TL Banka Kredisi:5000TL Sermaye Nedir? *İşLetme bu tarihten itibaren aşağıdaki işLemLeri gerçekLeştirmiştir. 1)İşletme Satıcı A'dan 2000TL maL aLmıştır. BedeLini Nakden ödemiştir. 2)İşLetme Bankadaki cari hesap üzerinden 1000TL çekerek banka kredisine yatırmıştır. 3)İşLetme krediLi 3000TL'Lik maL aLmıştır. 4)İşLetme krediLi oLarak 1000TL maL satmıştır. 5)Satıcı A işLetmeye oLan 1000TL borcunu peşin ödemiştir. 6)İşLetme müşterisinden 5000TL'Lik çek aLmıştır.ÇekLer eşit iki adetten oLuşmaktadır. 7)Müşteriden daha önce aldığı çekin 1 adedini borcuna karşıLık ciro etmiştir. 8)İşLetme NominaL bedeLi 10TL oLan hisse senetLerinden 2000 adet satın aLmış, bedeLini bankadan çektiği kredi ile ödemiştir. 9)İşLetme satın aLdığı hisse senetLerinden 500 Adedini 12TL'den satmış, bedeLini peşin tahsiL etmiştir. *Yukardaki işLemLerin yevmiye defterine Kaydını yapınız. *Defter-i Kebir i düzenLeyiniz. *BiLançoyu oLuşturunuz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
Önizleme yap
Adı
İnsan doğrulaması
Türkiye'nin Başkentinin Plaka Kodu Nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Açıköğretim Sorularınıza Cevaplar
GeneL Muhasebe iLe iLgiLi Bir Soru Yapamadım Yardım EdebiLirmisiniz ??