Menü
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Ana sayfa
Forumlar
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Aof Sohbet
Her Telden
Havai fişekler ve martılar...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Konuya cevap cer
<p>[QUOTE="_elmayra_, post: 235935"]</p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">İNSANOĞLU mutlanınca nedense bir şey patlatmak ister; bir kahkaha, bir şampanya, belki tabanca, yanındakinin ensesine bir şaplak ya da havai fişek...</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Ben havai fişekleri severdim; uzaktaki bir mutluluğu haber verir bize.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Biz mutlu olsak da, olmasak da.... </span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">O patlayan fişeklerin altında bir yerde mutlu insanlar vardır. </span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Bu bizim dünyamızdır... </span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Martıların dünyasındaki mutlulukları ise bilemeyiz. </span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Balıkçı teknelerinin peşinden koştuktan sonra, doymuş karınla bir kayalıkta ya da bir çatının üzerinde, arada bir söylene söylene uyuklamaktır belki.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">İşte burada insan ile martının kötü bir karşılaşması vardır:</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Mutlu insanların havai fişekleri patladığında martılar korkup havalanırlar. Sürü sürü gökyüzünde daireler çizerek dolanmaya başlarlar. </span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Ve daha sonraki fişekler, havadaki o korkmuş martıları vurmaya başlar.</span></strong></p><p>*</p><p><strong><span style="color: Purple">İstanbul Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı sevgili dost Fatma Balkanlı, her gün kliniklerine havai fişeklerden yarı yanmış martılar getirildiğini anlattı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Kucağında yanmış bir martı ile gelen kadınların ve çocukların genelde "öldü" haberi ile ağlayarak dönüp gittiklerini söyledi.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Tüm kıyı şeritlerinde bu böyleymiş.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Özellikle İstanbul'da...</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Hayvan dostlarının Valiliğe ve Belediye'ye yaptıkları başvurular, her zaman olduğu gibi elbette yanıtsız...</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Okurum Figen Uysal ise e-mail'inde Levent'te oturduğunu ve her havai fişek şenliğinde martıların kaçışlarını yazmıştı:</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">"Görseniz, gecenin karanlığında sürü sürü havalanıp, çığlıklar atıyorlar... Kaçmak istiyorlar, tıpkı bizim depremlerdeki o kaçışımız gibi... Nasıl panik ve şaşkınlık içinde bağırıyorlar, anlatmak zor..."</span></strong></p><p>*</p><p><strong><span style="color: Purple">Havai fişekleri ben de severdim.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Ama artık istemem.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Maçlardan sonra ya da düğünlerde mutlanıp, sıktığı kurşunla balkondakini öldürenler yetmezmiş gibi, şimdi de havai fişek patladığında canımız sıkılacak.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Havai fişekler her patladığında, korkusundan havalanmış bir martının karanlık gökyüzünde yandığını bileceğiz. </span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">Bizler görsek de görmesek de, kıyılarımızın görkemli kuşları martılar çığlıklar atarak kaçışacaklar.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Purple">"Tıpkı bizim depremlerdeki kaçışımız" gibi...</span></strong></p><p></p><p><strong>Bekir COŞKUN</strong></p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="_elmayra_, post: 235935"] [B][COLOR="Purple"] İNSANOĞLU mutlanınca nedense bir şey patlatmak ister; bir kahkaha, bir şampanya, belki tabanca, yanındakinin ensesine bir şaplak ya da havai fişek... Ben havai fişekleri severdim; uzaktaki bir mutluluğu haber verir bize. Biz mutlu olsak da, olmasak da.... O patlayan fişeklerin altında bir yerde mutlu insanlar vardır. Bu bizim dünyamızdır... Martıların dünyasındaki mutlulukları ise bilemeyiz. Balıkçı teknelerinin peşinden koştuktan sonra, doymuş karınla bir kayalıkta ya da bir çatının üzerinde, arada bir söylene söylene uyuklamaktır belki. İşte burada insan ile martının kötü bir karşılaşması vardır: Mutlu insanların havai fişekleri patladığında martılar korkup havalanırlar. Sürü sürü gökyüzünde daireler çizerek dolanmaya başlarlar. Ve daha sonraki fişekler, havadaki o korkmuş martıları vurmaya başlar.[/COLOR][/B] * [B][COLOR="Purple"]İstanbul Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı sevgili dost Fatma Balkanlı, her gün kliniklerine havai fişeklerden yarı yanmış martılar getirildiğini anlattı. Kucağında yanmış bir martı ile gelen kadınların ve çocukların genelde "öldü" haberi ile ağlayarak dönüp gittiklerini söyledi. Tüm kıyı şeritlerinde bu böyleymiş. Özellikle İstanbul'da... Hayvan dostlarının Valiliğe ve Belediye'ye yaptıkları başvurular, her zaman olduğu gibi elbette yanıtsız... Okurum Figen Uysal ise e-mail'inde Levent'te oturduğunu ve her havai fişek şenliğinde martıların kaçışlarını yazmıştı: "Görseniz, gecenin karanlığında sürü sürü havalanıp, çığlıklar atıyorlar... Kaçmak istiyorlar, tıpkı bizim depremlerdeki o kaçışımız gibi... Nasıl panik ve şaşkınlık içinde bağırıyorlar, anlatmak zor..."[/COLOR][/B] * [B][COLOR="Purple"]Havai fişekleri ben de severdim. Ama artık istemem. Maçlardan sonra ya da düğünlerde mutlanıp, sıktığı kurşunla balkondakini öldürenler yetmezmiş gibi, şimdi de havai fişek patladığında canımız sıkılacak. Havai fişekler her patladığında, korkusundan havalanmış bir martının karanlık gökyüzünde yandığını bileceğiz. Bizler görsek de görmesek de, kıyılarımızın görkemli kuşları martılar çığlıklar atarak kaçışacaklar. "Tıpkı bizim depremlerdeki kaçışımız" gibi...[/COLOR][/B] [B]Bekir COŞKUN[/B] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
Önizleme yap
Adı
İnsan doğrulaması
Türkiye'nin Başkentinin Plaka Kodu Nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Aof Sohbet
Her Telden
Havai fişekler ve martılar...