Kütahya'da 5.9 Deprem!

Hazır-Cevap

Yeni Üye
Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, İstanbul,Kocaeli,Ankara, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova, ,Denizli,Aydın,Eskişehir ve Afyonkarahisar'da da hissedildi.

Kütahya'daki ilk deprem 5,9 değil, 3,8. Saat 22:59:46'da ilk olarak 3,8 ile sallanan Kütahya, 23:15:22'de 5,9 ile sallandı. Bu depremin ardından son olarak 23:25:32'de 4,6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.
Meydana gelen depremler arasında sadece 5,9 şiddetindeki deprem birçok ilde hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 23.15'te, merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin hissedildiği il ve ilçelerde vatandaşlar, evlerini terk ederek sokağa çıktı.

Bu arada, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumunun internet sitesindeki verilere göre, Türkiye'nin batı kesiminde meydana gelen depremin merkez üssünün, Kütahya'ya 77, Bursa'ya 121 ve Balıkesir'e 123 kilometre mesafede (Yani Kütahya Simav) olduğu belirtildi.
Depremin büyüklüğü 6 olarak verildi.

5.9 büyüklüğündeki depremin ardından yaklaşık 50 artçı deprem meydana geldiği bildiriliyor.. şuan 3 ölü ve 4ü ağır olmak üzere 100e yakın yaralı var.. Uzmanlar deprem sırasında pencereden atlamak ve panik yaparak koşuşturmanın yanlış olduğunun bir kez daha altını çizdi.

Ben hiç hissetmedim depremi.. sanırım istanbulun avrupa yakasında daha hissedilir oldu...

biz hisstektik daha uyumamıştık allah beterinden korusun,herkese geçmiş olsun

bizde hissettik yaaa... 1999 depremi geldii ...ölenlerin mekanı cennet olsun

çok kötü bir his,bir ara ayaklarımı hissedemedim:(

"Kütahya'daki deprem İstanbul'da korku yarattı" yazabilen medyaya sahibiz çok şükür!!!
Allah herkesi korusun sevdiklerine bagışlasın geçmiş olsun

bence marmara genelinde korku yarattı eninde sonunda istanbul depremi olcak:(:(:( ankara'da bile hissedilmiş

Tabiki deprem bölgesi depremle yaşamayı ögrenmesi lazım Marmaranın tedbirler alnımalı hayır anlamsız olan şu Kütahya'da yaşayanlar insan değil mi¿ herkesde İstanbul telaşı İstanbul odaklı herkes

ist. gündemde olmasının nedeni sarsıntıların ne kadar etkileyeceği malum kaç milyon nüfuslu bir il olası depremde yerle bir olması elde değil.... benim şahsi fikrim kütahya'ya dikkat edilmesi gerekir, siyanür sızıntısı olması söz konusu yağan bir yağmur da var durum içler acısı

Elbette Türkiyede İstanbulun önemi büyük ama bu kadar İstanbul odaklı olunmamalı.
Siyanür tehlikesi geri dönüşü olmayan büyük tehlike Allah korusun.

İstanbul depreminin olacağını zaten söylüyorlar ister istemez yakınındaki illerde acaba İstanbuldaki deprem mi diye kuşkuya düşüyor.Depremi yaşayanlar bilir.İnanın Kütahya da ki vatandaşların neler hissettiklerini 99 depremini yaşayanlardan daha çok kimse bilemez.Çadırlardaki yaşam,gelen yardımlar ve çekinerek gitmeler vs.

birsencim çadır dedin yemin olsun çok duygulandım o günlere döndüm...her an bir mlü haberi...

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
17,490
Kullanıcılar
90,666
Son üye
Uslu31
Geri