Meslek yüksek okulu grafik mezunuyum işletme bölümüne geçiş yaparsam kaçıncı sınıftan başlayacağım? acil yardım!

Pinar_86

Yeni Üye
Meslek yüksek okulu grafik tasarım mezunuyum iktisat ya da işletme bölümlerine sınavsız geçiş hakkımın bulunduğunu biliyorum fakat geçiş yaptıktan sonra 3. sınıftan mı yoksa 1. sınıftan mı başlayacağım bilmiyorum. Araştırdım aöf resmi sitesinden aldığım bilgiler yeterli olmadı yani anlayamadım :eek: aöf bürosuna gitmiştim geçen yıl ama çok yoğun bir zamana geldiği için sağlıklı bir cevap alamadım. bu konuda yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar. şimdiden teşekkür ederim

Pınar...

rainbow

Özel Üye
merhaba;
3. sınıftan başlayacaksınız.Aöf 'de 2 yıllık mezunlar geçiş yaptığında 3 .sınıftan başlarlar.Şimdiden hayırlı olsun..

Pinar_86

Yeni Üye
teşekkür ederim ama emin olamadığım bir konu var aöf resmi sitesinde dgs linkine tıkladığımda 2 liste verilmiş birisi 3. sınıftan başlayacak bölümler için dieri hazırlıktan başlayacakların listesi kime sorsam 3. sınıftan başlarsın diyorlar ama benim bölümüm 2. listede yer alıyor yani hazırlıktan başlaması gerekenlerde :( ve benim sayısalım pek iyi değil 3. sınıftanda başlasam zorlanırmıyım?

Pinar_86

Yeni Üye
bir sorum daha olacak mezun olduğum tarihten itibaren yıl sınırlaması varmı? yani normal ünvlerde 5 yıl içinde girilmediği taktirde dgs hakkımız elimizden alınıyor aöf içinde geçerlimi bu ?

Linsey

Özel Üye
Meslek yüksek okulu grafik tasarım mezunuyum iktisat ya da işletme bölümlerine sınavsız geçiş hakkımın bulunduğunu biliyorum fakat geçiş yaptıktan sonra 3. sınıftan mı yoksa 1. sınıftan mı başlayacağım bilmiyorum. Araştırdım aöf resmi sitesinden aldığım bilgiler yeterli olmadı yani anlayamadım :eek: aöf bürosuna gitmiştim geçen yıl ama çok yoğun bir zamana geldiği için sağlıklı bir cevap alamadım. bu konuda yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar. şimdiden teşekkür ederim

Pınar...

Merhaba ,

GRAFİK TASARIMI İKTİSAT veya İŞLETME bölümlerinden herhangi birine geçiş yapabilirsiniz,
3.Sınıftan başlamıyorsunuz ,
İlk Önce 4 dersten oluşan Hazırlık( İntibak ) görüyorsunuz...

4 Dersin 2 tanesini geçmeniz halinde 3.sınıf olursunuz ...

Linsey

Özel Üye
teşekkür ederim ama emin olamadığım bir konu var aöf resmi sitesinde dgs linkine tıkladığımda 2 liste verilmiş birisi 3. sınıftan başlayacak bölümler için dieri hazırlıktan başlayacakların listesi kime sorsam 3. sınıftan başlarsın diyorlar ama benim bölümüm 2. listede yer alıyor yani hazırlıktan başlaması gerekenlerde :( ve benim sayısalım pek iyi değil 3. sınıftanda başlasam zorlanırmıyım?

Herkes dediğiniz kişiler yanlış biliyor ,
Siz Hazırlık ( İntibak ) tan başlıyorsunuz ...
3.sınıftan başlayamassınız...

Linsey

Özel Üye
bir sorum daha olacak mezun olduğum tarihten itibaren yıl sınırlaması varmı? yani normal ünvlerde 5 yıl içinde girilmediği taktirde dgs hakkımız elimizden alınıyor aöf içinde geçerlimi bu ?
Önce şu eski bilginizi bi tazeleyelim ,
Hayır artık 5 yıl dgs olayı kalkmıştır ,
Yani istediğiniz tarifte istediğiniz zaman DGS sınavına girebilirsiniz ...

Açıköğretim içinde geçerlidir,
Herhangi bir tarih sınırlaması yoktur.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar