Meyve Çekirdekleri!

• Konbuyu başlatan _elmayra_
  • Başlangıç tarihi
E

_elmayra_

Misafir
Yeryüzünün aldığı yağmur oranı 10 yıllık aralıklarda artar. bu sene (2010) dünyanın periyodik olarak en çok yağmur alan yıllarından biri olacak,
bu nedenle yediğiniz kayısı, şeftali, kiraz, vişne, karpuz, kavun, erik vb. meyvelerin çekirdeklerini lütfen çöpe atmayın, hele çöp poşetlerine
ASLA hapsetmeyin. Mümkünse herhangi bir yerde toprağın 10 cm altına gömün. Üzerine de bir bardak su dökün.

Gömme imkanınız yoksa bi poşette bu çekirdekleri biriktirip yanınıza alın (yada arabanıza koyun) arsa, tarla, toprak yol kenarı, yamaç gibi toprağı
gördüğünüz alanlara bu çekirdeklerinizi savurun, korkmayın bu çevre kirliliği değildir aksine çevre için yeni hayattır. Doğa hemen o yeni çekirdekleri
kucaklar ve besler…

Yapacağınız en kötü hareket çekirdekleri poşetlere hapsetmektir ! Bunu yapmayın ve yaptırmayın. Yapılan çalışmalarda doğaya başıboş atılan yada dikilen bu çekirdeklerin en az yarısının yeşerip ağaç veya bitki olduğu kanıtlanmış. En büyük israflardan birisi meyve çekirdeklerinin çöpe atılması, ülkemiz adına küçümsenemeyecek büyük bir servet...

Daha yeşil bir ülke için, daha temiz hava için, toprak kaymasını önlemek ve yeni nesillerimize yeşil bir dünya bırakmak için hep birlikte elimizden
geldiğince meyve çekirdeği gömelim, savuralım, fırlatalım…

Bu uygulama TEMA tarafından başlatıldı ve bilinçli toplum olarak bizlerin desteklerini bekliyor, Doğaya yardım etmek, gelecekte etrafımızı saracak
beton ve gökdelenlerden alamayacağımız oksijeni karşılamak için bile bu çekirdeklerden çıkacak ağaçlara ihtiyacımız olacaktır.
Poşete koymadığınız her çekirdek için şimdiden teşekkürler,

DGD
Doğa Gönüllüleri Derneği

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Küçükken yedigimiz meyvelerin çekirdeklerini gömerdik o geldi aklıma:p
evet bende bilinçli toplum olmaya davet ediyorum herkesi:)
teşekkürler paylaşım için canım;)

KatreiAsk

Özel Üye
çok güzel düşünmüşler ben de çekirdekleri gömcem artık. (nereye gömerim bilmiyorum ama)
neyse çantamda gezdireyim. yolda gördüğüm toprağın üzerine savururum :)

DAMLA^^

Yeni Üye
ben küçükken gömerdim haylende öyleyim ilgiliyim böyle şeylerle daha güzel bir dünya için yapalım çevremize anlatalım faydalı güzel bir dünya için el ele...böyle güzel bir konuyu paylaştığın için tşk.ler elmayra...

ya güle dönecez ya da küle....

By_tr

Özel Üye
tebrik ediyorum duru 10 numara paylaşım olmuş
sonuna kadar katılıyorum bu yaz dünya için bişeyler yapalım

E

_elmayra_

Misafir
rica ederim arkadaşlar.Bilgilendirmek istedim sadece.Herkes elinden geleni yaparsa mutlaka yol alınacaktır;)

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd