Önlisans diploması ile 2. kez dikey geçiş hakkı ??

enigmasist

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba.. Önlisanstan sonra dikey geçiş hakkımı kullanarak işletme (lisans) bölümünden mezun oldum. Tekrar dikey geçiş hakkından yararlanarak iktisat bölümüne kayıt yaptırabiliyor muyum? Bilgisi olanlar yardım etsin lütfen..

E

_elmayra_

Misafir
Arkadaşlar merhaba.. Önlisanstan sonra dikey geçiş hakkımı kullanarak işletme (lisans) bölümünden mezun oldum. Tekrar dikey geçiş hakkından yararlanarak iktisat bölümüne kayıt yaptırabiliyor muyum? Bilgisi olanlar yardım etsin lütfen..
bende de aynı durum söz konusu.aof burosuna sordum evet yaptırabılıyorsun.ama 3.sınıfta geçtiğin dersleri tekrar alman gerekıyor.başarılar..

enigmasist

Yeni Üye
Bürodan teyit aldım.. Bu şekilde devam etmenin bi sakıncası olmadığını söylediler.. 3. sınıfı tekrar etmek beni zorlamıcaktır sanada başarılar teşekkür ederim..

E

_elmayra_

Misafir
Bürodan teyit aldım.. Bu şekilde devam etmenin bi sakıncası olmadığını söylediler.. 3. sınıfı tekrar etmek beni zorlamıcaktır sanada başarılar teşekkür ederim..
rica ederim.. ben kararsız kaldım biraz.dersleri tekrar almak beni de zorlamaz ama sayısal agırlıklı derslerde sorun yasıyorum.yağmurdan kaçarken doluya tutulmak ıstemıyorum açıkçası..

AktüeL

Özel Üye
Aynı durum bende de söz konusu. Kesin bilgi alıp paylaşırsanız iyi olacak arkadaşlar.
Olmadı aöf mail adresine mail atalım ve öğrenelim, sonra da burada paylaşalım.
Bi de aldığımız işletme diplomasının iptali gibi bi durum söz konusu olmaz inşallah.

AktüeL

Özel Üye
rica ederim.. ben kararsız kaldım biraz.dersleri tekrar almak beni de zorlamaz ama sayısal agırlıklı derslerde sorun yasıyorum.yağmurdan kaçarken doluya tutulmak ıstemıyorum açıkçası..
Tekrar alacağınız 2 ders var zaten.
Türk vergi sistemi ile iş ve sosyal güvenlik hukuku.
Geri kalan hepsi değişik.

E

_elmayra_

Misafir
Aynı durum bende de söz konusu. Kesin bilgi alıp paylaşırsanız iyi olacak arkadaşlar.
Olmadı aöf mail adresine mail atalım ve öğrenelim, sonra da burada paylaşalım.
Bi de aldığımız işletme diplomasının iptali gibi bi durum söz konusu olmaz inşallah.
işletme diploması nasıl iptal olacak ki anlayamadım.benim işletmeden kaçma amacım sayısal dersler. maliyet muhasebesi ve finansal yönetim.. özellikle de maliyet muhasebesi.iş ve sosyal güvenlik ve türk vergi zaten sözel dersler bu dersleri tanıyoruz.bide işletme çok fazla mezun veren bir bölüm.2 senede işletme okudum .geç de olsa farklı bir bölüm olsun istiyorum..ayrıca işletme 3de de yabancı dil ingilizce gözüküyor ama ben bu dersi almadım dgs ıle geçişten dolayı..iktisatta da aynı durum söz konusu olur sanırım.mail atmamız fayda etmeyecektir..okuyan birilerinin yorumu çok önemli.ama öyle bıseyki her kafadan bır ses çıkıyor..biri sözel diyor diğeri sayısal..en dogrusu ders notlarına bakıp kendımızın karar vermesi..ben ders notlarına bakıp yorumumu size bildireceğim..paylaşımcı olalım dıyor herkes ama ben haftalardır cvp bekledım burda sonuç alamadım..

AktüeL

Özel Üye
işletme diploması nasıl iptal olacak ki anlayamadım.benim işletmeden kaçma amacım sayısal dersler. maliyet muhasebesi ve finansal yönetim.. özellikle de maliyet muhasebesi.iş ve sosyal güvenlik ve türk vergi zaten sözel dersler bu dersleri tanıyoruz.bide işletme çok fazla mezun veren bir bölüm.2 senede işletme okudum .geç de olsa farklı bir bölüm olsun istiyorum..ayrıca işletme 3de de yabancı dil ingilizce gözüküyor ama ben bu dersi almadım dgs ıle geçişten dolayı..iktisatta da aynı durum söz konusu olur sanırım.mail atmamız fayda etmeyecektir..okuyan birilerinin yorumu çok önemli.ama öyle bıseyki her kafadan bır ses çıkıyor..biri sözel diyor diğeri sayısal..en dogrusu ders notlarına bakıp kendımızın karar vermesi..ben ders notlarına bakıp yorumumu size bildireceğim..paylaşımcı olalım dıyor herkes ama ben haftalardır cvp bekledım burda sonuç alamadım..
Güzel arkadaşım, işletme ile iktisatın 2 ortak dersi var. onları da belirttim.
Umarım başka sorun yoktur :)

E

_elmayra_

Misafir
Güzel arkadaşım, işletme ile iktisatın 2 ortak dersi var. onları da belirttim.
Umarım başka sorun yoktur :)
ortak 2 dersin oldugunu biliyorum.neden sürekli bunu söylüyorsun onu anlamış değilim.kalan 4 ders hakkında bilgin var mı peki?sorun orda işte.ortak dersleri zaten bılıyoruz..

AktüeL

Özel Üye
ortak 2 dersin oldugunu biliyorum.neden sürekli bunu söylüyorsun onu anlamış değilim.kalan 4 ders hakkında bilgin var mı peki?sorun orda işte.ortak dersleri zaten bılıyoruz..
Arkadaşım benim de sorunum o değil.
Tek derdim, 2. kez aynı önlisans diploması ile dikey geçiş yapabiliyor muyuz?
Bununla ilgili yönetmelik aramaya bile yok, çünkü belirtilmemiş.
Bu konuyu aöfmerkez'den maille soralım diyorum işte.

AktüeL

Özel Üye
Arkadaşım uzun zamandır muallakta kaldığımız bu konu ile ilgili, Aöf'ye mail attım ve cevabını bugün aldım. Kesinlikle yapabiliyoruz, hiçbir sorun olmuyor.
Ben de işletmeyi bu sene bitirip, askerden gelince, dikey geçişle 3. sınıf iktisattan devam edicem. Aynı zamanda da yükseklisans yapıcam inşallah.

restive

Yeni Üye
mrb arkadaslar konuyla alakası yok ama bişey sorucam ben bu sene halkla ilişkiler bölümünü bitirdim arastrdım sadece işletme ve iktisat bölümü seçilebiliyormuş,sözelci oldugum için halkla ilişkiler okudum ben işletmeyi nasıl bitircez allah bilir bu bölümlerin değişme imkanı yokmu illa iktisat ve işletmedenmi devam edicez

ayberk228

Yeni Üye
Bölüm:
Halkla İlişkiler
mrb arkadaslar konuyla alakası yok ama bişey sorucam ben bu sene halkla ilişkiler bölümünü bitirdim arastrdım sadece işletme ve iktisat bölümü seçilebiliyormuş,sözelci oldugum için halkla ilişkiler okudum ben işletmeyi nasıl bitircez allah bilir bu bölümlerin değişme imkanı yokmu illa iktisat ve işletmedenmi devam edicez
Evet illaki 2'si diye biliyorum ben.

enigmasist

Yeni Üye
malesef başka bir hakkınız yok diye biliyorum bende..
İşletme temel yapısında muhasebeyi barındırıyor özellikle 3. sınıfta. önlisans 2. sınıf dersleri neredeyse tamamen aöf 3. sınıf içinde hemen hemen aynı dersler vardı o yüzden zorlanmadım belkide.. geçen senemi dinlenmeye verdim.. bu sene iktisat 3. sınıfa başlamaya , ales sınavına ve kpss ye karar verdim.. hepsine çalışmak biraz sıkıcı olucak sanırım ama hiçbirşey yapmamak daha da sıkıcıymış.

Çevrimiçi üyeler

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd