Menü
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Ana sayfa
Forumlar
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Aof Sohbet
Forum Oyunları
Rekor Konusu ( Aklına İlk Geleni Yaz )
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Konuya cevap cer
<p>[QUOTE="servivor_050, post: 91761, member: 3095"]</p><p><strong>Bu köyde ortalama yaşam süresi 90 yıl !</strong></p><p></p><p>Atlılar, Kafkasya kökenli vatandaşların kurduğu bir Çerkez köyü. Mersin il merkezine 45 dakika, Adana’dansa 1.5 saat mesafede, şehir gürültüsünden uzakta, sadece büyük ve küçükbaş hayvanların seslerinin duyulabildiği ’tipik’ bir yayla köyü burası. Köyü farklı kılan, ortalama yaşam süresi 90 olması! Kapılarını çalan herkesi tanrı misafiri kabul edip ağırladıklarını anlatan muhtar Bahri Yıldırım, konuklarını da şaşırtan bu durumu iklime ve yediklerine bağlıyor: "Biz şehirlerin marketlerinde satılan konserveleri, katkı maddeli yoğurt ve sütleri tüketmeyiz. Halkın tamamı sebze ve meyvesini kendi üretir. Bir de buralar yazın serin, kışın da karlı geçer. Soğuk hava da insanın dinç kalmasını sağlıyor. Hiç kimse kimseyle kavga etmez, strese girmez, tam tersi birbirlerinin sorunlarına ortak olur. Bütün bunlar uzun ömürlü olmak için yetiyor" dedi.</p><p></p><p>Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi İç Hastalıkları, Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Tetiker’e göreyse Atlılar da pek çok faktörün yanı sıra genetik de önemli:</p><p></p><p>"Uzun ömürlü dağ köyleri ve bazı sahil kentlerinde hormonsuz gıda, bol oksijen, et, süt ve yoğurdun katkısız tüketilmesi karşımıza çıkıyor. Hayvancılık ve tarıma dayalı yaşam koşulları gereği daha hareketliler. Biz başta tansiyon ve şeker olmak üzere çeşitli hastalıklar için başvuran hastalarımıza tıpkı köylerde olduğu gibi bol hareketi, doğal beslenmeyi, temiz havayı, stresten uzak durmayı öneriyoruz. Atlılar’da genetik faktörlerin de etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü, bu köyün halkı Kafkas kökenli. Kafkaslar’da yaşayanlar dünyada ortalama yaşam ömürleri en uzun kişiler olarak biliniyorlar." (aa)</p><p></p><p style="text-align: right"><span style="color: Red">Kaynak</span>:Radikal</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="servivor_050, post: 91761, member: 3095"] [b]Bu köyde ortalama yaşam süresi 90 yıl ![/b] Atlılar, Kafkasya kökenli vatandaşların kurduğu bir Çerkez köyü. Mersin il merkezine 45 dakika, Adana’dansa 1.5 saat mesafede, şehir gürültüsünden uzakta, sadece büyük ve küçükbaş hayvanların seslerinin duyulabildiği ’tipik’ bir yayla köyü burası. Köyü farklı kılan, ortalama yaşam süresi 90 olması! Kapılarını çalan herkesi tanrı misafiri kabul edip ağırladıklarını anlatan muhtar Bahri Yıldırım, konuklarını da şaşırtan bu durumu iklime ve yediklerine bağlıyor: "Biz şehirlerin marketlerinde satılan konserveleri, katkı maddeli yoğurt ve sütleri tüketmeyiz. Halkın tamamı sebze ve meyvesini kendi üretir. Bir de buralar yazın serin, kışın da karlı geçer. Soğuk hava da insanın dinç kalmasını sağlıyor. Hiç kimse kimseyle kavga etmez, strese girmez, tam tersi birbirlerinin sorunlarına ortak olur. Bütün bunlar uzun ömürlü olmak için yetiyor" dedi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi İç Hastalıkları, Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Tetiker’e göreyse Atlılar da pek çok faktörün yanı sıra genetik de önemli: "Uzun ömürlü dağ köyleri ve bazı sahil kentlerinde hormonsuz gıda, bol oksijen, et, süt ve yoğurdun katkısız tüketilmesi karşımıza çıkıyor. Hayvancılık ve tarıma dayalı yaşam koşulları gereği daha hareketliler. Biz başta tansiyon ve şeker olmak üzere çeşitli hastalıklar için başvuran hastalarımıza tıpkı köylerde olduğu gibi bol hareketi, doğal beslenmeyi, temiz havayı, stresten uzak durmayı öneriyoruz. Atlılar’da genetik faktörlerin de etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü, bu köyün halkı Kafkas kökenli. Kafkaslar’da yaşayanlar dünyada ortalama yaşam ömürleri en uzun kişiler olarak biliniyorlar." (aa) [RIGHT][COLOR="Red"]Kaynak[/COLOR]:Radikal[/RIGHT] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
Önizleme yap
Adı
İnsan doğrulaması
Türkiye'nin Başkentinin Plaka Kodu Nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Aöf - Açıköğretim Fakültesi
Aof Sohbet
Forum Oyunları
Rekor Konusu ( Aklına İlk Geleni Yaz )