Siirt'teki çocuk annelere dikkat

ECRİN90

Özel Üye
10 yaşında anne olan var...

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ile Güldal Akşit, Siirt’te inceleme yapmıştı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit ile Siirt’te kız çocuklarının cinsel tacize uğraması olayıyla ilgili yaptıkları incelemelerin sonucunda bir rapor hazırladı. Raporda olayların 2 yıl boyunca ortaya çıkmaması eleştirilirken, ildeki ‘çocuk anneler’ sorununa dikkat çekildi. Raporda şöyle denildi:

Saliha ÇOLAK - GAZETE HABERTURK

18 YAŞ ALTI 31 DOĞUM

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2008 yılı içerisinde Siirt’te 18 yaşından küçük 31 doğum yapılmıştır. Bunlardan 5’i 12-15 yaş arasında. 2009 yılında bu rakam 28 olup, birisi 10 yaşında olmak üzere, 6’sı 10-15 yaş aralığındadır. 2010 yılının 4 aylık bölümünde ise 4’ü 12-15 yaş arasında olmak üzere toplam 18 yaşından küçük 17 kişi doğum yapmıştır. Hamilelik sürecinin de göz önüne alınması durumunda, kızların çocukluk dönemlerinde evlendirildikleri ve bunun kabul gördüğü bir realitedir.

EMNİYETE ELEŞTİRİ

Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü’nün olaydan haberinin olmadığı bilgisine ulaşıldığı belirtilen raporda, olayın yaşandığı dönemde görev yapan eski Asayiş Şube Müdürü’nün de “ilin yapısı, bazı şeylerin dışarıya sızmadan kendi içlerinde kaldığı” değerlendirmesi gibi gerekçelere sığındığına dikkat çekildi. Ortaya konulan tüm gerekçelere rağmen küçük çocukların bir ilde birçok kişi ile birlikte olmaları ve bundan emniyetin haberdar olmamasının, yapılan işin daha özenli yapılması gerekliliğini ortaya koyduğu kaydedilen raporda, Siirt emniyetince “okul irtibat görevlisi” olarak belirlenen kişilerin de haftada bir okul müdürüyle görüşmekle yetindikleri ifade edildi.

FUHUŞLA MÜCADELE

Komisyon raporunda, Hıfzıssıhha Yasası uyarınca düzenlenen tüzük gereğince, illerde Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonu Kurulması zorunluluğuna karşın, Siirt’de bu komisyonun 1992’de kurulduğu, “ilde, genel birleşme yerleri, tek başına fuhuş yapılan evler bulunmadığı, ayrıca, bar, pavyon ve gazino gibi yerler ile bu yerlerde çalışan kimseler olmadığı” gerekçesiyle çocuklara tecavüz olayı patlak verene kadar komisyonun hiçbir toplantı yapmadığına dikkat çekildi.

ECRİN90

Özel Üye
Ben de ülkemizde böyle durumlar yok sanıyordum.. Duyunca şok oldum ya Allah sonumuzu hayretsin ..

pegasus_dna

Forum Editörü
aynen canım ya, bu ülke için çok vahim bir durum.....bilinçsiz annelerimiz çok var, korkuyorlar....

MasterOfPuppets

Yeni Üye
Maalesef özellikle doğu kökenli ailelerde bu böyledir. Örneğin geçen sene Benim kuzenimde 16 yaşında kızla evlendi, Gelin, kuzenimin en küçük kardeşinden 2 yaş küçüktü :D çok yadırgadım açıkcası ama yapacak birşey yok. Hadi bilinçlendirelim desek bahsettiğim adam Avrupa'da Bir üniversitede hoca, ana dili gibi 2 yabancı dil konuşan, adeta kültür fabrikası bir adam, nasıl bilinçlendirceksin? Sanırım bu durum eğitim-cehalet ilişkisinden ziyade örf-adetlerle alakalı. Ama hoş değil böyle haberler duymak...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd