Temel bir gün iş kazası geçirip hastaneye düşmüş. Doktorlar her yerini incelemişler, en son göğüs kafesinin röntgenini çekmişler. Doktor röntgen filmine bakarken bir an duraksamış, şaşkınlıkla Temel’e dönmüş:
— "Temel Bey, röntgende göğüs kafesinizde bir saat görünüyor! Nasıl olur bu?"
Temel gayet sakin bir şekilde kolundaki saate bakmış, sonra doktora dönüp cevap vermiş:
— "Doktor bey, hiç şaşırmayın. Benim sülalem hep böyledir; hepimizin kalbi tıkır tıkır çalışır!"
Bir tane de kısa ve öz olanlardan gelsin:
Garson anlamamış, Temel tekrar etmiş ama nafile. En sonunda Temel hatırlamış:— "Haa, 'Tea' (ti) diyecektik!"
Garson hemen çayı getirmiş. Temel bu sefer keki istemek için düşünmüş, taşınmış ve bağırmış:— "Tea’nin yanına bir de 'Ki'!"
— "Temel Bey, röntgende göğüs kafesinizde bir saat görünüyor! Nasıl olur bu?"
Temel gayet sakin bir şekilde kolundaki saate bakmış, sonra doktora dönüp cevap vermiş:
— "Doktor bey, hiç şaşırmayın. Benim sülalem hep böyledir; hepimizin kalbi tıkır tıkır çalışır!"
Bir tane de kısa ve öz olanlardan gelsin:
Temel’in İngilizcesi - 2
Temel Londra’da bir kafeye girmiş, garsona seslenmiş:— "Bana bir çay, bir de kek."Garson anlamamış, Temel tekrar etmiş ama nafile. En sonunda Temel hatırlamış:— "Haa, 'Tea' (ti) diyecektik!"
Garson hemen çayı getirmiş. Temel bu sefer keki istemek için düşünmüş, taşınmış ve bağırmış:— "Tea’nin yanına bir de 'Ki'!"