Tercih dönemi ?

MasterOfPuppets

Yeni Üye
Merhaba bu yıl ilk defa ygs sınavına gireceğim. ne zaman tercih yapacağız? tercih işlemi için hangi evraklar ile nereye başvuracağız açıköğretim tercih etmek için ne yapacağız hiç bir bilgim yok. aydınlatırsanız sevinirim...

pegasus_dna

Forum Editörü
ygs sınavı haftaya sanırım .. ygs nin 6 puaN türünde aldığınız puanalarla tercih yapcaksınız ,,, tercihleri ne zaman olur bilmiyorum. lys sınavından sonra olabilir..

MasterOfPuppets

Yeni Üye
cevap yazdıgınız için teşekkürler. nereye başvuracagız tercih için ve açık öğretimi secmek için ne yapmak gerekli

pegasus_dna

Forum Editörü
sınav sonuçları açıklandıktan sonra herhangi bir liseden tercih formu alıcaksınız formda açıköğretimin istediğiniiz bölümü seçiceksiniz. ilk önce sınav sonuçları açıklanması lazım tercih yapabilmeniz lazım bunun içinde biraz zaman lazım . tercih yapılaıcğı duyrulur ösym resmi sitesinde arkadaşım.. ben seni haberdar ederim

MasterOfPuppets

Yeni Üye
sınav sonuçları açıklandıktan sonra herhangi bir liseden tercih formu alıcaksınız formda açıköğretimin istediğiniiz bölümü seçiceksiniz. ilk önce sınav sonuçları açıklanması lazım tercih yapabilmeniz lazım bunun içinde biraz zaman lazım . tercih yapılaıcğı duyrulur ösym resmi sitesinde arkadaşım.. ben seni haberdar ederim
saol arkadaşım kusurabakmazsan son bir şey soracagım. acemiyim kusuruma bakmayın :D

şimdi aöf sosyoloji okumak için ygs'de sosyal'den mi puan almak gerekiyor? yada herhangi bir bölüm okumak için sadece o bölümle iligili alandan mı puan almak gerekiyo yoksa herhangi birinden mi

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
saol arkadaşım kusurabakmazsan son bir şey soracagım. acemiyim kusuruma bakmayın :D

şimdi aöf sosyoloji okumak için ygs'de sosyal'den mi puan almak gerekiyor? yada herhangi bir bölüm okumak için sadece o bölümle iligili alandan mı puan almak gerekiyo yoksa herhangi birinden mi
Hayır arkadaşım aöf kontenjansız bölümleri için barajı geçmen yeterli başarılar:)

pegasus_dna

Forum Editörü
ygs aldığın herhangi puan türünde sosyoloji bölümünü tercih edebilirsin... örneğin ben sayısal puanımla tercih yaptım şuan iktisat okuyorum...hangi bölümden girdiğin değil aldığın yags puan önemli... sanırım ygs'de 140 puanı geçtikten sonra tercih hakkın doğuyor...başarılar şimdiden haftaya olucak ygs sınavı için allah zihin açıklığı versin:)

pegasus_dna

Forum Editörü
140 puan yaparsın zaten belli bir paunla sınava başlıyorsun okuldan gelen bir puanla...türkçeden basit sorular çöz ,diğer derslerde de en azından basit sorular vardır..bence geçersin sınavı takma kafana

MasterOfPuppets

Yeni Üye
140 puan yaparsın zaten belli bir paunla sınava başlıyorsun okuldan gelen bir puanla...türkçeden basit sorular çöz ,diğer derslerde de en azından basit sorular vardır..bence geçersin sınavı takma kafana

oh be hocam içimi rahatttın :D bu arada okuldan gelen puan derken bizim diploma puanımız mı etki ediyor? öyleyse benim diploma puanım yuz uzerinden 62, sınava ne kadar etki eder?

pegasus_dna

Forum Editörü
sınava kaç puanla başlarsın tam olarak bilemicem, diploma not fena değil :)
sınavda yaparsın 20 30 soru ,sorularo kadar zorda olmuyor zorları var elbette, hatta 10 15 soru yapsan barajı geçersin garanti,,, hangi bölüm çıkışlısın emin birde emin olduğun kısımlardan başla sözel se sözel...

Çevrimiçi üyeler

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd