TUSAŞ Destekli Lise Öğrencileri Erasmus+ ile Almanya'da Uçak Bakım Stajında!

Mudanya

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ programı, genç yeteneklerin uluslararası alanda tecrübe edinmesine önemli bir kapı açtı. TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Uçak Bakım Teknolojisi Bölümü öğrencileri, bu proje kapsamında Almanya'da staj yapma fırsatı yakaladı.

Uluslararası Deneyim, Stratejik Bir Merkezde

Lise öğrencileri, staj programını Almanya'nın Stade kentinde bulunan ve Türk mühendislik gücünü Avrupa'da temsil eden stratejik bir nokta olan TAI Hamburg tesislerinde gerçekleştiriyor. İki ayrı grup halinde uygulamalı eğitim alan öğrenciler için bu program, 30 Kasım'a kadar sürecek. TAI Hamburg, özellikle havacılık yapısal parçalarının üretimi ve montajı alanındaki faaliyetleriyle biliniyor.

Hem Teknik Hem Kişisel Gelişim Odaklı

Bu uluslararası staj deneyimi, gençlerin sadece teorik bilgilerini pratiğe dökmesini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda onların kişisel ve mesleki gelişimlerini de destekliyor. Öğrenciler;

• Uçak bakımı, kalite kontrol, üretim planlama ve mühendislik gibi kritik süreçlerde uluslararası iş kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor.
  • Havacılık ve uzay sanayisi alanındaki yetkinliklerini derinleştirirken, aynı zamanda iş disiplini, ekip çalışması ve yabancı dil becerilerini de ileriye taşıyor.
  • Öğrenciler, Türkiye'yi ve okullarını Almanya'da başarılı bir şekilde temsil etme gururunu yaşıyor.
Türkiye'nin Havacılık Vizyonuna Katkı

TUSAŞ yetkilileri, Erasmus+ gibi projelerin, gençlerin havacılık ve uzay sanayisi alanında uluslararası deneyim kazanması ve nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi açısından Türkiye'nin havacılık vizyonu için büyük bir önem taşıdığını vurguladı. TUSAŞ tarafından desteklenen okul, uçak bakımının yanı sıra elektronik, kompozit teknolojileri ve üretim sistemleri gibi havacılığın kilit alanlarında eğitim vererek sektöre nitelikli elemanlar yetiştiriyor.

Bu staj programı, geleceğin havacılık profesyonellerinin küresel standartlarda yetişmesine zemin hazırlayarak, gençlerin sadece teknik bilgisini değil, aynı zamanda uluslararası alanda rekabet edebilme yeteneğini de artırıyor.