Yardım Eder Misiniz?

ZiLANN

Yeni Üye
Arkadaşlar Finansal Yönetim 2007 ara sınavının A kitapçığı 27.sorusu diyor ki;Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha az likittir?
A- A tipi yatırım fonu katılma belgesi
B- Vadeli mevduat
C- Hazine bonosu
D- Hisse senedi
E- B tipi yatırım fonu katılma belgesi

Şimdi bu sorunun cevabına B denmiş..Fakat bu sorunun aynısı murat yayınlarındada var ordaki cevapta D diyor..Lütfen bilgisi olan varsa paylaşabilir mi doğru cevap hangisi?

dderviss

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
likidite paraya donuse bilme hizi dir hisse senetleri kisa vedeli ve uzun vadeli olarak edinilebilir uzun vadeli alinirsa istirakler adini alir.hisse senedini veren kuruluslar vade gunu geldiginde odeme yaparlar hisse senedinin uzerindeki kuponu yirtar goturur alirsin parani yani anlatmak istedigim temeddu dogmadan hisse senedinin bedelini isteyemezsin kar payinin dogmasi bile senedin tahsilinin uygun oldugunu gostermez vadesinin gelmis olmasi lazim sonuc bencede d bilmiyorum yanlis biliyor olabilirim

ZiLANN

Yeni Üye
tmm bu açıklayıcı oldu son karar D şıkkı yani hisse senedi tşk ederim arkadaşım.

ZiLANN

Yeni Üye
Yayında B şıkkı yazıyor belkide hata vardır.
en azından takılan arkadaş olursa bilgi vermiş oluruz bendeki yayında D şıkkı yazıyordu 2007 ara sınav sorularındada B şıkkı diyordu cvp az önceki arkadaşın doğru açıklaması doğrultusunda cevabın D şıkkı yani hisse senedi olduğu kesinleşmiştir..

dderviss

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
zaten kaynak kitaplar arasinda en iyisi murat yayinlari cvp anahtarinda bu zamana hic hata gormedim diger yayinlarda baya hata oluyor ozelliklede yarginin yayinlarinda

Hazır-Cevap

Özel Üye
zaten kaynak kitaplar arasinda en iyisi murat yayinlari cvp anahtarinda bu zamana hic hata gormedim diger yayinlarda baya hata oluyor ozelliklede yarginin yayinlarinda
Cvp anahtarında zaten B şıkkı yazıyor..Bu seneki basımda deneme sorularında 27.soruda cvp B şkkı olarak verilmiş.Bana göre de D şıkkı ama kitapta B şıkkı yazıyor.Hangisine inanalım ki!..

dderviss

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
vadeli mevduat belirli bir süre sonunda geri cekilmek şartıyla acilmis bir günden daha uzun vadeli mevduat hesap-larıdır bankalar en fazla 6 aylik vadeli mevduat hesabi acabiliyorlar.benim bildigim vadeli mevduat hesabinda faizler birikir ve istenildigi anda cekilebilir ...yani likiditesi cok yuksek

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd