2010 lys tercih tarihi

bynefretimm

Yeni Üye
Katılım
13 Kas 2008
Mesajlar
193
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Şehir:
Adana
Tercih döneminin 26 Temmuz-6 Ağustos 2010 tarihleri arasında olduğunu bildiren Yarımağan, en geç 22 Temmuz'a kadar Türkiye'deki tüm okullara kılavuzun ulaşmış olacağının belirtti.




Kılavuzun adaylar tarafından dikkatli bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurgulayan Yarımağan, ''Bu sene bildiğiniz gibi sistemde bir değişiklik oldu. Puan türleri, puan aralıkları, katsayı değerleri değişti. Bu yeni değerlere göre hesaplanan geçen seneki öğrencilerin puanları kılavuzda yer alıyor. Başarı sıraları da yer alıyor. Ancak bu değerler belirli bir hata payıyla oluşturulduğu için adayların biraz dikkatli olması ve adayların biraz geniş aralıktan tercih yapması önerilmekte'' diye konuştu.

Tercih Sayısı 24'ten 30'a Çıktı

Adayların bu yıl geçen yıla göre daha fazla tercih yapabileceğini duyuran Yarımağan, ''Geçen yıl en çok 24 tercih yapabiliyorken, bu yıl YÖK'ün aldığı karar gereği 30 tercih yapılabilecek'' dedi.

Tercih Süresi Uzatılmayacak

Tercih süresinin uzatılmayacağının altını çizen Yarımağan, ''Bu nedenle biz adaylardan sınav sonuç belgesinin gelmesini beklemeden puanlarını öğrenmelerini ve tercihlerini yapmalarını istiyoruz. Sınav sonuç belgesi bu yıl oldukça kapsamlı. Sonuç belgesinin adaylara ulaşması ay sonunu bulabilir. Yani önümüzdeki pazartesi günü postalanmaya başlayacak'' dedi.
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Son mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
17,421
Mesajlar
134,319
Kullanıcılar
90,728
Son üye
Steventiz
Üst