Açıköğretimli Olmanın Getirdikleri

AgentMaster

Yeni Üye
Katılım
10 Mar 2009
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Çankırı
arkadaşlar bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışmaktayım amaçlarım açık öğretimi bitirip yüksek lisans yapmak kim bilir bir gün bir yterde vali bilenbe oluyrum engel yok dedikleri gibi zorlukları çok ama aşılmayacak kadar değil herkese başarılar :)
 

kartal4500

Yeni Üye
Katılım
9 Mar 2009
Mesajlar
20
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Adana
Selamlar Arkadaşlar;

Arkadaşlarımız arasında, İşimizde, Büyüklerimiz yanında hemen her yerde üniversitemiz konusunda çeşitli konuşmalar mutlaka geçer. Şu an toplumumuz Açıköğretim Fakültesinin nerde olduğu konusunda net bilgiye sahip değil ve bu bilgisizliğin sonucunda ciddi zararlar görebiliyoruz.. İşimiz konusunda olsun, eğitimimiz konusunda olsun, kariyerimiz konusunda olsun...
Kendi içimizde bile okuduğumuz okulu hor görenler azımsanmayacak boyutta.. Hatta ve hatta bu okulu sırf Askerlikden kaçış olarak görenlerimiz oldukça fazla.. Bazı arkadaşlarımıza sorduğumuzda "Neden Açıköğretim Fakültesi?" bir çok arkadaşımızdan aldığımız cevap "Abi etiketimiz olsun.. Maksadımız Lisans yapmak değil üniversite okumuş olmak" oluyor maalesef..
Ama bilseydik okuduğumuz bölümlerle neler kazanacağımızı eminim bu cümleleri hiç birimiz kurmazdık..
Aslında bu okul bize ve ülkemize verilmiş büyük bir nimet.. Büyük bir avantaj.. Büyük olanak.. Yeterki sonumuzun ne olduğunu bilelim.. Okulumuzun aslında bize ne vereceğini bilelim..

Evet arkadaşlar ; Okuduğumuz okul kazanması kolay bir okul.. Öyleki 160 ÖSS puanı bu okulu okumamıza olanak sağlıyor.. Buda doğal olarak toplumumuzda "Kolay Lokma" olarak adlandırılıyor ve biliniyor.. Ama unutulmaması ve mutlaka bilinmesi gereken önemli bir nokta var.. Nedir o?
Bu okulu kazanmak evet belki çok kolay ama bitirmek de bir o kadar zor.. Bunu ancak öğrencileri yani bizler biliriz.. Hepimizin etrafında mutlaka bir kaç kişi vardır.. Okulu bitiremediği için yarıda bırakan.. Peki neden bu kadar zor? Cevabı aslında çok basit.. Örgün eğitimde okuyan arkadaşlarımız vardır.. Nasıl bir eğitim aldıklarını aslında çok iyi biliriz.. Eğer ders hocasıyla aran kötüyse vay haline.. Ama yok sınıfta faal biriysen ve hocanın gözüne girebilmişsen o dersi geçmek çok da zor değildir.. Peki AÖF de bu durum nedir? Bunu bir düşünelim..
AÖF de sistem tektir.. Ve Bilgisayar programlarının insiyatif kullanmak gibi bir becerileri yoktur.. 49,5 puanla o dersi 1 sene daha görmek zorunda kalabilirsiniz.. İşte burdaki en önemli nokta ; "DERSİ GEÇMEK İÇİN BİLMEK ŞART..." Bilgi olmazsa asla mezun olamazsınız.. Olamayız.. Bu bağlamda okuduğumuz okulun ne durumda olduğunu farketmişizdir..
Şimdi bu kadar ön bilgiden sonra asıl konumuza gelelim.. Okulumuz bize ne verir?..

Arkadaşlar en önemli noktalardan biri, Lisans programlarından mezun olduğumuzda (İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi gibi..) devlet ve yasalar gözünde örgün öğretimden mezun olan arkadaşlarımızdan hiç bir farkımız yok.. Yasalar bizlere aynı hakları eksiksiz, fazlasız veriyor ve hakkımızı koruyor... Bu sonuçla aynı iş olanaklarına sahibiz..
İkinci önemli konu bir örgün öğretim konu müfredatıyla bizlerin okuduğu müfredatlar arasında fark yok.. Kısacası aynı bilgileri öğreniyoruz.. Ve az önce bahsettiğim nedenden dolayı aslında bizler daha iyi öğreniyoruz... Öğrenmek zorundayız... Aramızdaki tek fark nedir diye soracak olursak ; örgün öğretimde birebir öğretim olduğu için konular üzerinde biraz daha deneyim sahibi olunabilir.. İletişim kurmak, bilgi aktarmak ve gözlemler konusunda bir eksiğimiz olabilir.. Ancak; bunu kişisel çabalarımızla çok kolay şekilde aşabiliriz.. Bu tamamen bizim kendi elimizde olan bir durum..

Şimdi gelelim iş olanaklarımıza; Az önce de bahsettiğim gibi yasalar önünde eşit müamele görüyoruz.. hatta ve hatta özel sektörde mevcut işimizde yükselme şansımız olduğu gibi, iş bulma şansımızda oldukça yüksek..
Açıköğretim Mezunu bir kişi ne olabilir ..?


  • [*] Uzman
    [*] Uzman Yardımcılığı
    [*] Müfettişlik
    [*] Kaymakamlık
    [*] İdari Hakimlik
    [*] Araştırma Görevliliği
    [*] Mali Müşavirlik
    [*] Kamu / Özel Sektörde Orta ve Üst Düzey Yöneticilik
    [*] Bankacılık
    [*] İç ve Dış Ticaret
    [*] Finans Sektörü
    [*] Denetçilik
    [*] Reklamcılık Sektöründe Ürün ve Marka Yöneticiliği
    [*] Çeşitli Sektörlerde Satın Alma, Üretim Planlama Departmanı
    [*] İşletme Bilgi Sistemleri ve İnsan Kaynakları Bölümleri
    [*] Yüksek Lisans..


Evet Arkadaşlar... Görebildiğiniz gibi bir çok alanda elimizde fırsatlarımız var.. Ayrıca unutulmamalıdır ki Birçok Kamu ve Özel kuruluşda orta ve üst düzey yöneticilik yapan bir çok Açıköğretim Mezunu arkadaşlarımız vardır... Tabiki bu bir varsayım yada iddia değil Saptanmış bir GERÇEKTİR..

Peki bizlere bu noktadan sonra düşen en büyük ve önemli görev nedir?
Birincisi okulumuzun hayatımızdaki yerini kavramak
İkincisi bunu en iyi şekilde toplumumuza yansıtmak ve bilinçlendirmek..
Bizlere kadar büyük önyargılar oldu ve halende devam etmekte.. Ama bizler artık buna bir dur demeye başlayıp okulumuzun hakkını verelim.. Hiç değilse bizden sonraki nesil bilinçli olsun.. Neyin ne olduğunu kavrayabilsin.. Bilebilsin..


Sabırla Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim..
eline yüreğine sağlık.bu konu bu kadar güzel özetlenebilir.ben örgün öğretimde edebiyat bölümü öğrencisiyim.ve açıköğretimde de halkla ilişkileri bitirdi.seneye de iktisat 3. sınıf olucam.o kadar cok pişmanım ki açıköğretime daha erken başlamadım diye.gerçektende dediğin gibi resmiyette hiç bir fark yok.açıköğretim ülkemiz gençliği için çok büyük bir fırsat ama bu fırsatın farkında bile değiliz.
 

seri41

Yeni Üye
Katılım
17 Eki 2009
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Adana
myoda işletme bölümünün bir hocası vardı.bu hoca aöften lisansını yapmış.yüksek lisansıda tamamlamış ve dumlupınar üniv.hoca olarak atanmıştı.bazılarının aöf diye burun kıvırmalarına nispet edercesine...
 

lodos65

Yeni Üye
Katılım
18 Nis 2008
Mesajlar
30
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Van
Abi eline koluna sağlık ben 4.sınıf öğrencisiym kendimde bu konular hakkında çok düşündüm ama bu yazını okuyunca bidaha aof okuduğum için allaha şükrettim zoruma başarmak içimde var ne yapayım örgün kazanmama rağmen :)
 

benefse

Yeni Üye
Katılım
20 Eyl 2009
Mesajlar
20
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Adana
çok güzel bi konu olmus arkadasım tşk ediorum öncelikle.. bende maliye 3. sınıf ögrencisiym.. aöf yi basite almıorum ama şöle bir gerçek varki biz kps sınavna girerken örgün ögretmde okuyup hocalardan konuyu dinleyen insanlarla yarscaz ve ztn kolay olmayan kps bizim için daha da zor duruma gelmş olcak.. her bakmdan zor bi okul ALLAH herkese kolaylık versin başarılar..
 

hayat_38

Yeni Üye
Katılım
18 May 2009
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Adana
teşekkürler İceberg paylaşımın için.eline sağlık.bende işletme 4. sınıftayım.bu yıl aöf nin ne kadar zor olduğunu daha iyi anlıyorum.
 

hayali

Yeni Üye
Katılım
24 Nis 2010
Mesajlar
237
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Mersin
iCeBerG eline sağlık güzel yazmışsın. bir insan kendi okuduğu bölümü neden kötüler acaba. ve kötülediği bir bölümde neden okur. malesef ben de gördüm böylelerini
 

ROSEŞAH

Özel Üye
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
454
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Kayseri
Yazılanlara katılıyorum ve bu güzel paylaşım için iCeBerG'e teşekkür ederim...
 

seray_06

Yeni Üye
Katılım
26 Haz 2010
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Adana
arkadaşlar aöf mezunlarının yüksek lisans yapamayacağını ve öğretmenliğe alınmayacağını duydum sizce doğru mudur?

bunca emek boşa mı?
 

AsenA_38

Yeni Üye
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
542
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Şehir:
Adana
bu yazıyı bir çok yakınıma okutmak istiyorum çok canımı sıkıyorlar çünkü:zuz
 

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Katılım
9 Şub 2011
Mesajlar
6,041
Tepkime puanı
25
Puanları
48
Bölüm:
İşletme
Şehir:
Bursa
arkadaşlar aöf mezunlarının yüksek lisans yapamayacağını ve öğretmenliğe alınmayacağını duydum sizce doğru mudur?

bunca emek boşa mı?
Aöf öğrencileri yüksek lisans yapabilmektedirler, fakat öğretmenlik konusunda emin değilim ama maalesef alınmayabilirler.
 

pac89

Yeni Üye
Katılım
4 Nis 2009
Mesajlar
113
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
İstanbul
Arkadaşlar lisans diploması alıyor muyuz alıyoruz,peki askerliği kısa dönem yapıyor muyuz yapıyoruz,devlet kurumlarının ve nice özel sektörün sınavlarına girip şansımızı deniyor muyuz deniyoruz.Arz-Talep dengesi yüzünden bu kabullenememe.Belki yüksek puanla giriş yapılan bir fakültenin işletme bölümünde okuyan kişi bizi küçük görebilir ama bu kendinin yetersiz olduğundan dolaydır.Bir sürü arkadaş hemen karşı çıkıyorlar ama ben derim ki arkadaşlar bizler geri adım atmayalım.Aramızda örgüne giden öğrencileri sulu dereye götürüp susuz getirecek insanlar var.Aöf ü askerlik kalkanı olarak gören sivri zekalılar yüzünden bugün okulun adı karalanmış vaziyette.Zaten bizim insanımız kadar gördüğüne değil de duyduğuna inanan bir tür yoktur herhalde yeryüzünde.Ben okuduğum okulun adını çekinmeden söylüyorum tanıdıklarım bile bana gülüyor.Benim en çok güldüğüm olay sistem öyle iyi kurulmuş ki saat gibi işliyor ve bir sürü talihsiz insan birkaçı hariç içi bomboş okullara servet ödeyip bizim gibi emeğiyle bir yerlere gelmeye çalışan kişileri eleştiriyor.Bence eleştirilmesi gereken aöf değil Örgün eğitim verme( pardon insanları soymak)amacıyla hayatlarını çalıp gereksiz bir yarışın içine sokanlardır.İddia ediyorum (Tıp,Hukuk)dışında şu anda Türkiye de mezun olduğunuzdan itibaren iş garantisi veren hangi örgün fakülte acaba?Yapmayın arkadaşlar bugün kimya mühendisler itfaiye sınavlarında için ter döküyor.Maalesef onu ne örgün okul diploması ne de okul tecrübesi kurtaramıyor?
 

pac89

Yeni Üye
Katılım
4 Nis 2009
Mesajlar
113
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
İstanbul
Arkadaşlar lisans diploması alıyor muyuz alıyoruz,peki askerliği kısa dönem yapıyor muyuz yapıyoruz,devlet kurumlarının ve nice özel sektörün sınavlarına girip şansımızı deniyor muyuz deniyoruz.Arz-Talep dengesi yüzünden bu kabullenememe.Belki yüksek puanla giriş yapılan bir fakültenin işletme bölümünde okuyan kişi bizi küçük görebilir ama bu kendinin yetersiz olduğundan dolaydır.Bir sürü arkadaş hemen karşı çıkıyorlar ama ben derim ki arkadaşlar bizler geri adım atmayalım.Aramızda örgüne giden öğrencileri sulu dereye götürüp susuz getirecek insanlar var.Aöf ü askerlik kalkanı olarak gören sivri zekalılar yüzünden bugün okulun adı karalanmış vaziyette.Zaten bizim insanımız kadar gördüğüne değil de duyduğuna inanan bir tür yoktur herhalde yeryüzünde.Ben okuduğum okulun adını çekinmeden söylüyorum tanıdıklarım bile bana gülüyor.Benim en çok güldüğüm olay sistem öyle iyi kurulmuş ki saat gibi işliyor ve bir sürü talihsiz insan birkaçı hariç içi bomboş okullara servet ödeyip bizim gibi emeğiyle bir yerlere gelmeye çalışan kişileri eleştiriyor.Bence eleştirilmesi gereken aöf değil Örgün eğitim verme( pardon insanları soymak)amacıyla hayatlarını çalıp gereksiz bir yarışın içine sokanlardır.İddia ediyorum (Tıp,Hukuk)dışında şu anda Türkiye de mezun olduğunuzdan itibaren iş garantisi veren hangi örgün fakülte acaba?Yapmayın arkadaşlar bugün kimya mühendisler itfaiye sınavlarında için ter döküyor.Maalesef onu ne örgün okul diploması ne de okul tecrübesi kurtaramıyor
 
E

_elmayra_

Misafir
Neden tıp hukuk onu anlamadım.Hukuk mezunu işsiz bir sürü insan var.Eski havası kalmadı hukukçuların.Ayrıca söyledıklerıne katılmıyorum.Açıköğretimde soru ezberleyerek geçen insanlar var.Ya da sallama yöntemini kullananlar.Üniversite giriş sınavında barajı geçen herkes tercih edebiliyor zaten.
Ha şu söylediğin olabilir.Adam akıllı derslerine çalışır bir yandan da kendını geliştirirsin.Sonra bir yerlerde insanların önyargılarını yıkarak bir yerlere tabi ki gelebilirsin.Ama bir açıköğretimli çıkıpta hukuk ve tıp dışındaki örgün bölümler işe yaramaz dememeli.
 

pac89

Yeni Üye
Katılım
4 Nis 2009
Mesajlar
113
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
İstanbul
Neden tıp hukuk onu anlamadım.Hukuk mezunu işsiz bir sürü insan var.Eski havası kalmadı hukukçuların.Ayrıca söyledıklerıne katılmıyorum.Açıköğretimde soru ezberleyerek geçen insanlar var.Ya da sallama yöntemini kullananlar.Üniversite giriş sınavında barajı geçen herkes tercih edebiliyor zaten.
Ha şu söylediğin olabilir.Adam akıllı derslerine çalışır bir yandan da kendını geliştirirsin.Sonra bir yerlerde insanların önyargılarını yıkarak bir yerlere tabi ki gelebilirsin.Ama bir açıköğretimli çıkıpta hukuk ve tıp dışındaki örgün bölümler işe yaramaz dememeli.
Bende dedim bile.Hiçbir örgün üniversite bizden üstün değil yarası olan gocunur burası aöf forumu ibbf hakları savunma derneği değil.:alkış
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Son mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
17,421
Mesajlar
134,319
Kullanıcılar
90,728
Son üye
Steventiz
Üst