12 Eylül'de Referanduma Gidecek Olan Anayasa Maddeleri Neler Bliyormusunuz???

12 Eylül Referandumunda Ne Oy Vereceksiniz

• Evet

Kullanılan: 66 44.0%
  • Hayır

Kullanılan: 74 49.3%
  • Kararsızım

Kullanılan: 10 6.7%

• Kullanılan toplam oy
    150
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pesimistua

Yeni Üye
Hayır diyorum...konu öyle bi açılmışki resmen evet diyeceksiniz tarzında her maddenin faydası belirtilmiş hiçbirinin sakıncasından söz edilmemiş diğer bi deyişle o maddeler eklenmemiş!!! böyle bi ortamdada ne kadar demokratik bir yorum yapılırki?Ayrıca sitenin en başında ''evet''propagandası yapılmasıda ayrı bi muamma herkes düşüncesinde özgürdür ama bireysel olarak...

eylülbalım

Yeni Üye
Hayır diyorum...konu öyle bi açılmışki resmen evet diyeceksiniz tarzında her maddenin faydası belirtilmiş hiçbirinin sakıncasından söz edilmemiş diğer bi deyişle o maddeler eklenmemiş!!! böyle bi ortamdada ne kadar demokratik bir yorum yapılırki?Ayrıca sitenin en başında ''evet''propagandası yapılmasıda ayrı bi muamma herkes düşüncesinde özgürdür ama bireysel olarak...
aynen :( .............

By_tr

Özel Üye
sizde sakıncaların neler olduğunu yazsanız da aydınlansak!

ayberk228

Yeni Üye
Bölüm:
Halkla İlişkiler
Hayır'lara vesile olsun inşallah...

Pazartesi akşamı kandil'di.

Cepten mesaj yağdı...

Kandiliniz mübarek olsun.
Kandiliniz kutlu olsun.
Mutlu kandiller.
*
Dikkat ettim...
Zırt pırt “hayırlara vesile olsun” diyen AKP'li arkadaşlardan, kandil tebrikiyle ilgili her türlü mesaj geldi, bi tane bile “hayırlı kandiller” mesajı gelmedi.
*
Hayır'ı yasakladılar anlaşılan!
*
İşin matrak tarafı, mübarek ramazanı referanduma alet etmeye kalktılar ama, ramazan komple “hayır”lı birader...
*
Hayır'lı ramazanlar.
En hayır'lı ay.
Ramazan-ı şerifiniz hayır'lı olsun.
*
4 tane denk geliyor:
Hayır'lı cumalar.
Kadir gecesi var...
Bin aydan hayır'lı!
*
Sahur... Hayır'lı sabahlar.
İftar... Hayır'lı akşamlar.
Teravih... Hayır'lı geceler.
Sahur iftar arası?
Cümleten hayır'lı işler.
*
(Referandum sonucu için ramazanda istiareye yatsalar, anlatamayacaklar ağız tadıyla... “Rüyamda gördüm” dese, “Hayır'dır inşallah?” demen lazım çünkü!)
*
Zekât, fitre...
Hayır işi, hayır dua.
Netice?
Hayır'lı bayramlar!
*
Sen git, ince ince hesap et, referandumu tam ramazanın sonuna denk getir, ramazanın komple “hayır”lı olduğunu unut, iyi mi... Allah'ın tokadı yok dedikleri, bu sanırım.
*
Neyse...
Hayır'lısıyla sandığa gideceğiz 12 Eylül'de, vatana millete ve İslam âlemine hayır'lı olsun.

YILMAZ ÖZDİL

josef45

Yeni Üye
Lehimize gözüken bir kaç maddeyle neleri kaybedeceğimizi biliyormuyuz...?

Mecliste yasa tasarısı eğer yasalaşırsa pek çok hakkımızı kaybedeceğiz (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) 5510 sayılı bekleyen şu anda.

Sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızda oluşacak kayıplardan bazıları şöyle:

- Zaten kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı hem kadınlar, hem de erkekler için 65'e çıkarılacak. (Madde 28)

- Emekliliğe hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000 'den 7,000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu 9,000 gün prime çıkacak. (Madde 27)

- Emekli maaşları% 23 ila% 33 arasında düşürülecek.(Madde 29)

-Yıpranma hakkı gasp edilecek

-Aylık geliri 1390,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTLGenel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda kalacak. (Madde 88)

- Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de 'Katılım payı' adı altında bıraktı ÖDENECEK. (Madde 68)

- 'Katılım payı' Gerektiğinde beş Katına kadar arttırılacak. (Madde 68)

-Bütün Sağlık Hizmetleri Paralı olacak.

- Sağlık hizmeti alabilmek için bu Ülkenin VATANDAŞI olmak, üstelik vergi ödemek, dahası Genel Sağlık Sigortası primi yatırmak, hatta bir de 'katılım payı' ödemek yetmeyecek. Şimdi bir de'ilave ücret'adı altında para ödemek gerekecek. (Geçici Madde 5)

- Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de "sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter 'mantığı geçerli olacak. Daha önce doğum yapan sigortalılara 6 ay süreyle verilmesi öngörülen altı emzirme yardımı bir aya düşürülecek.

- Hastalanan sigortalılara verilen iş görememezlik ödeneği % 16 azalacak. (Madde 18, 19, 80)

- Emekli Bağ-Kur'lularının maaşından10 yıl süreyle % 10 oranında Genel Sağlık Sigortası primi kesilecek. (Madde 88)

- Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak, Hastane kapılarından geri dönecek. (Madde 88, 89, 90)

- Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuğuna buğdayına, üzümüne tütününe el konulacak.. (Madde 87)

Şu anda sadece Türkiye'de değil dünyanın pek çok ülkesinde benzer Politikalar uygulanmaya çalışılıyor. Devletler sosyal güvenlik ve sağlık harcamalarını azaltma çabasındalar. Fransa ve Yunanistan'da büyük grevler ve yürüyüşlerle bu yasalar engellenmeye çalışılıyor. Şu an yasanın getirecekleri ile ilgili yeterli Farkındalık yok. Biz de bu yasayı engelleyebiliriz. Biz karşı koyarsak bu yasayı geçiremezler!

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Sevgili josef45 ;

Affedersin ama bu yazdıklarının hiç birinin olmayacağına eminim. Bunların Olması Demek Baştaki Yöneticlerin İntihar Etmesi Demektir. Sağlık Alanında Yapılan Bunca Reformdan Sonra Tekrar En Başına Dönüleceğini Söylüyorsun Sen. Bu Saatten Sonra Kimse Başa Dönmeye Kalkışamaz. Sonra Sandığa Gömülürler. Bunları Sana Kim yada Kimler Söylüyorsa Fazla Onlarla Takılma Derim. Bu Yazdıkların Ayberkin Dünyanın En Borçlu Ülkesi biziz Diye Madde madde Sıralaması Gibi olmuş :)

unspokenlanguage

Yeni Üye
SONUNA KADAR HAYIR...
İyi okuyun bir de bilboardlara asılanlara bakın...
"Kamu görevlilerine Toplu iş sözleşmesi" diye sloganlaştırılan içeriğin aslında toplu iş sözleşmesi değil de görüşmesi olduğunu görüyoruz.
Hay allah bir hata olması gerek!!!
"128 inci maddenin ilk fıkrası kapsamına giren kamu görevlilerinin kanunla kendi aralarında kurmalarına cevaz verilecek olan ve bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları ile 54 üncü madde hükümlerine tabi olmayan sendikalar ve üst kuruluşları, üyeleri adına yargı mercilerine başvurabilir ve İdareyle amaçları doğrultusunda toplu görüşme yapabilirler"

By_tr

Özel Üye
SONUNA KADAR HAYIR...
İyi okuyun bir de bilboardlara asılanlara bakın...
"Kamu görevlilerine Toplu iş sözleşmesi" diye sloganlaştırılan içeriğin aslında toplu iş sözleşmesi değil de görüşmesi olduğunu görüyoruz.
Hay allah bir hata olması gerek!!!
"128 inci maddenin ilk fıkrası kapsamına giren kamu görevlilerinin kanunla kendi aralarında kurmalarına cevaz verilecek olan ve bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları ile 54 üncü madde hükümlerine tabi olmayan sendikalar ve üst kuruluşları, üyeleri adına yargı mercilerine başvurabilir ve İdareyle amaçları doğrultusunda toplu görüşme yapabilirler"
arkadaşım kopyala yapıştır yaparken metnin tamamını alırsanız bu hataya düşmezsiniz bakın doğrusunu aşağıya yazıyorum

Kamu görevlileri toplu sözleşme yapabilecek...

Madde 53

İşçiler ve işverenler, karşılıklı olarak ekonomik ve sosyal durumlarını ve çalışma şartlarını düzenlemek amacıyla toplu iş sözleşmesi yapma hakkına sahiptirler. Toplu iş sözleşmesinin nasıl yapılacağı kanunla düzenlenir. 128 inci maddenin ilk fıkrası kapsamına giren kamu görevlilerinin kanunla kendi aralarında kurmalarına cevaz verilecek olan ve bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları ile 54 üncü madde hükümlerine tabi olmayan sendikalar ve üst kuruluşları, üyeleri adına yargı mercilerine başvurabilir ve İdareyle amaçları doğrultusunda toplu görüşme yapabilirler. Toplu görüşme sonunda anlaşmaya varılırsa düzenlenecek mutabakat metni taraflarca imzalanır. Bu mutabakat metni, uygun idarî veya kanunî düzenlemenin yapılabilmesi için Bakanlar Kurulunun takdirine sunulur. Toplu görüşme sonunda mutabakat metni imzalanmamışsa anlaşma ve anlaşmazlık noktaları da taraflarca imzalanacak bir tutanakla Bakanlar Kurulunun takdirine sunulur. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usuller kanunla düzenlenir. Aynı işyerinde, aynı dönem için, birden fazla toplu iş sözleşmesi yapılamaz ve uygulanamaz.

Memurlar ve diğer kamu görevlileri, toplu sözleşme yapma hakkına sahiptirler. Toplu sözleşme yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde taraflar Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurabilir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları kesindir ve toplu sözleşme hükmündedir. Toplu sözleşme hakkının kapsamı, istisnaları, toplu sözleşmeden yararlanacaklar, toplu sözleşmenin yapılma şekli, usulü ve yürürlüğü, toplu sözleşme hükümlerinin emeklilere yansıtılması, Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun teşkili, çalışma usul ve esasları ile diğer hususlar kanunla düzenlenir.

* Kırmızı renkle yazılan ibareler 53’üncü maddeden çıkarıldı

* Mavi renkle yazılan ibareler eklendi

senin anlayacağın o madde zaten varolan maddeydi o yeni metinde olmayacak

josef45

Yeni Üye
2 milyar dolar :) güldürmeyin allah aşkına yahu siz nerden çıkarıyorsunuz bunları. Kanıtınız belgeniz varmı? kulaktan dolma uydurma şeylerle uğraşıyorsunuz.
Şu anda Recep Tayyip Erdoğan benim hiç bir şirketim yok diyor ama biryerden para geliyor onunlada havuzlu villamın kirasını ödüyorum diyor.lakin büyük bir şirket ile ortaklığı var ve buradan gelen paraları merkez bankasına gidiyor nemada faiz işliyor ve kendi bakanları nemadan gelen faiz caiz dir.diyor :) o kadar çok para dönüyorki artık onu bile söylüyorlar.
dini inanışlar üzerinden siyaset yapanlar ve siyaseten nemalanarak iktidarını sürdürenler veya sürdürmeyi arzulayanlar, üzerinden siyaset yaptığınız insanlar bir gün aydınlanınca bunun hesabını sizden soracaklardır, umarım!
Zülfü Livaneli'nin 2005 yılından bir yazısında belirttiği gibi istersen belgeleri var :)

ayberk228

Yeni Üye
Bölüm:
Halkla İlişkiler
Mesajınız Hakaret içerdiği için silinmiştir.

İşi Hakaret boyutuna ulaştırmayın

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Referandumun içeriği haricindeki mesajlar bundan sonra silinecektir arkadaşlar....

Burda kimseye kimsenin hakaret etmeye hakkı yoktur...

ayberk228

Yeni Üye
Bölüm:
Halkla İlişkiler
Ne hakareti. Gerçekler acıtır derlerdi de inanmazdım. Gerçeği yazdım hakaret etmedim.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Bir ülkenin Başbakanı İle Bir Terörist Başını Aynı kareye Koyamazsınız. Bu Bir Hakrettir.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Başbakanla danıştay üyelerini karıştırmayalım. APO dan medet umacak kadar zavallılar çünkü.

E

_elmayra_

Misafir
Akp Iktidarı, Bugüne Kadar Tam 9
Kez Anayasayı değiştirdi. Bu son yapılan da 10.oluyor.
Ve bugüne kadar yapılan bu 10 değişiklikten sadece 3 tanesi toplumda tartışma yarattı. çünkü 3üde Diğer Siyasal Partileri, Sivil Toplum örgütlerini Ve Tartışmaları Dikkate Almadan, Tamamen “baskıcı Bir Anlayış” Ve “benim çoğunluğum Var, Her Istediğimi Yaparım” Mantığı Içinde Yapılmıştı.

E

_elmayra_

Misafir
Ayrıca bir bayan olarak şu maddeye takılmış durumdayım.Kadınlara ayrımcılık getirildiği iddia ediliyor.''Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz'' diye bir ibare yer alıyor aynı zamanda.
Alınan değil a-lı-na-cak tedbirler.Ne zaman alınacaklar?Belirsiz.

AsenA_38

Yeni Üye
tamam bizde bundan sonra gerekçelerimizi yazarız bu anayasayı Akp hükümeti tek başına hazırladığı için demokratik bir paket olarak görmüyorum ...

paketin maddelerini anlatmak yerine çıkıp bi taraf olan bertaraf olur diyerek sendikaları ve diğer grupları tehdit ederek yine demokratik düzene bir darbe daha vurduğundan evet demiyorum ...ve son olarak bu anayasa beni ilgilendiren hiç bir sorunu çözmüyor

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Ayrıca bir bayan olarak şu maddeye takılmış durumdayım.Kadınlara ayrımcılık getirildiği iddia ediliyor.''Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz'' diye bir ibare yer alıyor aynı zamanda.
Alınan değil a-lı-na-cak tedbirler.Ne zaman alınacaklar?Belirsiz.
Bir başı örtülü bayanı gören bir kişinin erkeklik duygularının kabarması olabilir mi acaba ? Okumuşssunuzdur basından veya dinlemişssinizdir televizondan. Uzak değil bir iki gün önce böyle bir söylem dinledik bir panelde. İzmir olması lazımdı Cumhuriyet Gazetesi'nde Yazıları Yayımlanan Vecihi Timuroğlu söyledi bu sözü, Bunlarla ilgili tedbirler alınabilir. Ağır cezalar mesela...

Söylemiş olduğu söz aynen şudur :

"Türbanlı bir bayan görünce erkekliğimi hissediyorum,"
Cumhuriyet Gazetesi'nde Yazıları Yayımlanan Vecihi Timuroğlu

Bu kadar iğrençleşen insanlar için kanuni tedbirler alınmalı.

TIKLA HABERİ OKU

Bu zihniyetteki insanların hakaretlerine böylesine maruz kalmamak için EVET diyorum bende....

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
tamam bizde bundan sonra gerekçelerimizi yazarız bu anayasayı Akp hükümeti tek başına hazırladığı için demokratik bir paket olarak görmüyorum ...

paketin maddelerini anlatmak yerine çıkıp bi taraf olan bertaraf olur diyerek sendikaları ve diğer grupları tehdit ederek yine demokratik düzene bir darbe daha vurduğundan evet demiyorum ...ve son olarak bu anayasa beni ilgilendiren hiç bir sorunu çözmüyor

Güzel bir tespit bizde o yüzden yetmez ama EVET diyoruz....

2011'de Yapılacak Yeni Anayasada İle Sizinde İstekleriniz Yer Alır Belki....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd