2 ÖnLisans 2 Yılda Aöf bittiği zaman 4 yıllık sayılıyor mu ??

yfunn

Yeni Üye
Mrb arkadaşlar.Ben bu sene Bİlgisayar Tek. ve Prog. 2 yıllık Bölümünü bitiriyorum.Benim öğrenmek istediğim.2 Yılda a.ö fakültesi bitirdiğim zaman 4 yıllık yerine geçiyormu.Ve 4 yıllık geçerli olursa Askerlikte kısa dönem yapma hakkı veriliyor mu.İlginiz için şimdiden Tşkler.

E

_elmayra_

Misafir
Mrb arkadaşlar.Ben bu sene Bİlgisayar Tek. ve Prog. 2 yıllık Bölümünü bitiriyorum.Benim öğrenmek istediğim.2 Yılda a.ö fakültesi bitirdiğim zaman 4 yıllık yerine geçiyormu.Ve 4 yıllık geçerli olursa Askerlikte kısa dönem yapma hakkı veriliyor mu.İlginiz için şimdiden Tşkler.
bitirdikten sonra açıköğretim 3 e kaydını yaptırıp 4 e tamamlayacaksın.o zaman da kısa dönem yapma hakkın oluyor tabiki.

Linsey

Özel Üye
Merhaba , Açıköğretime geçiş yaptığınız zaman 2 yıl değil 3 yıl okuyorsunuz;)
İlk hazırlığa tabii tutuluyorsunuz ve hazırlıkta askerlik tecil edilmiyor.
3.sınıfa geçmeniz halinde tecil ettirebiliyorsunuz,Eğer okulu bitirirseniz evet Kısa dönem askerLik yapabiliyorsunuz;)

yfunn

Yeni Üye
1 yıl hazırlık artı iki yıl 3 yıl okumam gerekiyor yani.Sonuç olarakta iki yıllık değil dört yıllık Lisans diploması alıyorum yanlış anlamadı isem.Peki Benim bir önceki iki yıllık ön lisand diplomam elimden alınıyor mu.Eğer elimden alınırsa sadece 4 yıllıık aöf bitirmiş gibi görünecem öyle mi ???
İşletme veya muhasebe bölümlerinden birini bitirmek istiyorum.Yada diğer bölümlerden hangilerini tavsiye edersiniz.İlginiz için çok çok tşkler...

Edit: Birde 2 yıllık bittikten sonra aöf ye direk kayıt yaptirabiliyoruz demi.Sınav falan olmuyor.Saygılar...

ragut

Banned
adaletsizliklerin başında geliyor bu adam adı sanı duyulmamış bölm bitiriyor sonrada işletme bölümü yada kamu yönetimi bölümü mezunu olup çıkıyor bukadarda olmaz ya hiç gitmesinler 2 yıllığa yada direk başlasınlar 1. sınıftan nasılmış beleşe konmak anlarlar bu ülkede ne adaletli ki zaten

Linsey

Özel Üye
1 yıl hazırlık artı iki yıl 3 yıl okumam gerekiyor yani.Sonuç olarakta iki yıllık değil dört yıllık Lisans diploması alıyorum yanlış anlamadı isem.Peki Benim bir önceki iki yıllık ön lisand diplomam elimden alınıyor mu.Eğer elimden alınırsa sadece 4 yıllıık aöf bitirmiş gibi görünecem öyle mi ???
İşletme veya muhasebe bölümlerinden birini bitirmek istiyorum.Yada diğer bölümlerden hangilerini tavsiye edersiniz.İlginiz için çok çok tşkler...

Edit: Birde 2 yıllık bittikten sonra aöf ye direk kayıt yaptirabiliyoruz demi.Sınav falan olmuyor.Saygılar...

Evet hazırlıkla birlikte 3 yıl okuyorsunuz,
Hayır önceki diplomanızı sizden almıyorlar, O sizde kalıyor ve 2 diplomaya sahip oluyorsunuz...

Ön lisans bölümünüzden Sadece İşletme veya İktisat bölümlerine geçiş yapabiliyorsunuz.

Evet 2yıllık önlisans bölümünüzü bitirdikten sonra hiç bir sınava girmeden ekim sonu gibi , gerekli evrakları tamamlayıp, açıköğretim bürosuna başvuruyorsunuz;)

numidian

Yeni Üye
adaletsizliklerin başında geliyor bu adam adı sanı duyulmamış bölm bitiriyor sonrada işletme bölümü yada kamu yönetimi bölümü mezunu olup çıkıyor bukadarda olmaz ya hiç gitmesinler 2 yıllığa yada direk başlasınlar 1. sınıftan nasılmış beleşe konmak anlarlar bu ülkede ne adaletli ki zaten
hocam sen ne sacmalıyorsun acaba Bilg teknoloji ve programlama bilinen ve tercih edilen bir bölümdür Sadece bizim okulda 200 tekniker cıkıyordu Neresi adı sanı duyulmamıs.Bilg bölümüne kadar zor hbrin var mı 4 yıllık ögretmenlerin gördüklerini biz iki senede hızlı hızlı görüyoruz adam bir senede onu sindiriyor biz onu oyarım dönem içinde ögrenmek zorundayız.Biz donanım görüyoruz derslerde programlar yazıyoruz hocaya proje olarak hastane takip personel takip vb programlar yazıyoruz mikro işlemci hesaplamaları,sql,delphi,c+,visual basic,asp,donanım goruyoruz ve ne kadar zor geçmesi acaba haberin varmı diğer bölümler yatarken biz yüzlerce sayfa not elimizde ders calısıyorduk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,728
Son üye
Merlin AI row