only roses
Özel Üye
- Bölüm:
- MEZUN

2011 Eurovision şarkısı hangi dilde olmalı sizce oyumuzu kullanıp görüşlerimizi belirtelim
İyi hoşta niye T harfleri küçük.yav heralde Türkçe olması lazım Kardeşim biz türk değilmiyiz dilimiz türkçe değilmi ne diye başka ülkelerin dilleriyle yarışmaya giriyorsunuz insanımızın kendine güveni yokki bu yarışmaya asıl türküyle girmemiz lazım türk dedimmi müzik olarak akla gelen türküdür ama ne yazıkki türküyle bu yarışmaya girsek türklerin yarısı ne kadar banel deyip dururlar.birinci olmamız önemli değil önemli olan bu bzim lisanımız ister seçin ister seçmeyin biz yeterki böyle yarışmalarda başkalrının dilleriyle değilde kendi dilimizle girdiğiimizi gösterelim.
Yav hızlı yazdım o yüzden fazla dikkat etmedim ama doğru söylüyorsunİyi hoşta niye T harfleri küçük.
Asena hertürlü katılıyorum sana çok doğru söylüyorsun...yarışma yarışma olsa dediğiniz doğru da ...ne artısı var ki bu yarışmanın ülkeler arası jestler dışında ?? buna milliyetçilik olarak bakılmaması lazım neticede Türkiyeyi temsil etmek için katılıyorlar bizim dilimizde Türkçe... biraz da onlar ödün versin madem... hep biz uyum sağlıyoruz. açıkcası anlamadığım bir şarkıyı dinlemek hoşuma gitmiyor ...Türkiye geneline bakarsak yabancı müzikten zevk alan kesim çok azdır ...Benim dilim değil kültürüm değil Türkiyeyi de yansıtmadıktan sonra birinci olsa ne olmasa ne ...karar verilmiş ama bu saatten sonra ancak başarılar dilemek düşer ...ilk beşe girerse iyi
Asena kardeşim açıkçası bizi birinci yapmayacaklarının garanti olduğu bir yarışmada ellerine büyük bir koz verip(ingilizceden farklı bir dil kullanmak)işlerini kolaylaştırmaya gerek olmadığını düşünüyorum.dil öğrenimine karşı değilim zaten kesinlikle elbette bir artıdır ama müziğimizle temsil edeceksek şayet tüm ülkelere fark atacak zengin bir müzik geçmişine sahibiz ... düşünmeleri iyi olurdu belki