70 yaşında üniversitede okul birincisi

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
İzmir'degeçmiş yılların sorularıyla hazırlanarak girdiği üniversite sınavında Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazanan 70 yaşındaki Sevinç Tuğ
ilk yılı birincilikle bitirdi. İstanbul'da doğan Sevinç Tuğ
1963'te girdiği sınavda
tıp fakültesine bile yetecek kadar yüksek puan aldı. Ancak
annesi rahatsızlanınca üniversiteli olamadı. Tuğ
1973'te mimarlığı kazandı ancak eşinin ricası üzerine kayıt yaptırmadı. 1988'de yeniden sınava giren Tuğ
bu kez de torunu prematüre doğduğu için hayalini gerçekleştiremedi. Tuğ
10 yıl önce dördüncü kez şansını denedi. Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümüne alınacak 20 kişi arasındaydı ama o yıl 12 kişi alındı. Ancak fakülte yönetimi Tuğ'u misafir öğrenci olarak kabul etti. Ne var ki eşinin rahatsızlanması
Tuğ'un okulu bırakmasına neden oldu.

HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİ

Eşini kaybettikten sonra da hayata küsen Tuğ
yeğeni ve torununun teşvikiyle hayata bir kez daha sarıldı. Geçtiğimiz yıl 301 puan alarak Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi'ni tercih etti. Yetenek sınavında da 82 puan aldı ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'ne girerek hayallerini gerçekleştirdi. Onu farklı kılan ise sadece üniversitedeki başarısı değil. 50 yaşından sonra bilgisayar kullanmaya başlayan Tuğ
aynı zamanda profesyonel bir fotoğrafçıya taş çıkartacak kadar iyi fotoğraf çekiyor. Resimde bir ressamın inceliğine
heykelde de nakış işçiliğine sahip.​

kevin_norton

Yeni Üye
Amin istedikten sonra olmayacak şey yok demek ki:)

Hakikaten bu kızları anlamak mümkün değil.Bir lamba cini lambadan çıkmış dile benden ne dilersen demiş adama üç tane demiş dilek dile. O üç tane sayıyor.Birinde diyor istanbul köprüsü istiyorum suyun altından geçipkarşı kıyıya geçecek. Cin diyor o çok fazla vaktimi alır başka birşey dile diyor.O zaman diyor kadınları anlamk istiyorum.İşte o iş çok zor diyor cin onu ben de daha anlayamadım. Sen bana söyle köprü kaç şeritli olsun.:D;):cool: bir yabancı da 90 yaşında hukuk fakültesini iyi derceyle bitirmiş. Emekli maaşıda var.yüksek lisan yapacakmış. Benim de sonum böyle olmasa bari gerçi yaşım küçük ama.

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Hakikaten bu kızları anlamak mümkün değil.Bir lamba cini lambadan çıkmış dile benden ne dilersen demiş adama üç tane demiş dilek dile. O üç tane sayıyor.Birinde diyor istanbul köprüsü istiyorum suyun altından geçipkarşı kıyıya geçecek. Cin diyor o çok fazla vaktimi alır başka birşey dile diyor.O zaman diyor kadınları anlamk istiyorum.İşte o iş çok zor diyor cin onu ben de daha anlayamadım. Sen bana söyle köprü kaç şeritli olsun.:D;):cool: bir yabancı da 90 yaşında hukuk fakültesini iyi derceyle bitirmiş. Emekli maaşıda var.yüksek lisan yapacakmış. Benim de sonum böyle olmasa bari gerçi yaşım küçük ama.
Kızları anlamak zor degil biiraz daha ugraş olacak;)

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd