açık öğretim üstten ders alma

oguzkir

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
şu an 2.sınıf 2. dönem derslerini alacağım.
1.sınıfın 2.döneminden bir dersim var.

kaldığım ders otomatik işlenmiş, 2.sınıf 2.dönem de otomatik işlenmiş.
benim kredim var ve üstten ders almak istiyorum ama seçebileceğim bir şey yok. neden üstten ders alamıyorum?

"Lisans programlarında
a-birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5 ve 7. yarıyıllardan;
b-ikinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6 ve 8. yarıyıllardan;
c-üçüncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarıyıldan;
d-dördüncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarıyıldan ders alamaz." diye bir uyarı var.

ben 2.yarıyılın bir dersinden başarısız olmuşum ama 4.yarıyıldan almak istiyorum. bu durumda yukarıda yazılan benim için geçerli olmamalı diye düşünüyorum. nasıl olur bu?

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
Açıköğretim'de, 1-3 , 2-4 kuralı devam etmektedir.. Bu kural hakkında açıklama yapmak gerekirse :

2.sınıfta okuyanların eğer alttan 1.sınıftan kaldıkları ve bu dönem alacakları ders var ise üstten yani 3.sınıftan ders alamamaktalar.
3.sınıfta okuyanların, eğer alttan 2.sınıftan kaldıkları ve bu dönem alacakları ders var ise üstte yani 4.sınıftan ders alamamaktalar...

Dolayısıyla sizinde 1.sınıftan dersiniz olduğu için, 3.sınıftan ders alamazsınız.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar