açıköğretim kayıtı için gerekli belgeler ile ilgili

givemebaby

Yeni Üye
Bölüm:
Listede Yok
merhaba

ben namık kemal üniversitesinde 1. sınıf önlisans elektrik bölümünde okuyan bir öğrenciyim. 2. sınıfta yani seneye tekrardan öss'ye girip açıköğretim tarih bölümünü yazmak istiyorum.
açıköğretim kayıt kurallarında diplomanın aslı'nı istiyorlar.benim diplomam namık kemal üniversitesinde olduğu için nasıl kayıt yaptırabilirim? şimdiden yardımcı oldunuz için teşekkür ederim.

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
merhaba

ben namık kemal üniversitesinde 1. sınıf önlisans elektrik bölümünde okuyan bir öğrenciyim. 2. sınıfta yani seneye tekrardan öss'ye girip açıköğretim tarih bölümünü yazmak istiyorum.
açıköğretim kayıt kurallarında diplomanın aslı'nı istiyorlar.benim diplomam namık kemal üniversitesinde olduğu için nasıl kayıt yaptırabilirim? şimdiden yardımcı oldunuz için teşekkür ederim.
Diplomanız okulda ise, o okulda okugunuza yani öğrenci oldugunuzu belirten okulun kaşesi ve imzası olan öğrenim belgesi ile kayıt yaptırabilirsiniz...

givemebaby

Yeni Üye
Bölüm:
Listede Yok
yani okuduğuma dair öğrenci belgesi ile kayıt olabilirim.bazı programlarda kontenjan olup yarı örgün yarı açıköğretim oluyormuş. tarih bölümüde kontenjanlı bölüm olduğu yazıyor.peki kontenjanlı olan tarih bölümüne kayıt yaptırabilirmiyim?

givemebaby

Yeni Üye
Bölüm:
Listede Yok
anladım yani aynı anda örgün eğitim ile kontenjanlı açıköğretim okuyabilirim herhangi bir engel teşkil etmiyor.

Ayca_Guler

Forum Yöneticisi
Bölüm:
Türk Dili ve Edebiyatı
Aynı anda örgün eğitim ile kontenjanlı açıköğretim okumak için örgün eğitimde kayıtlı olmanız sonradan sınavsız ikinci üniversite kapsamında açıköğretime kayıt olmanız gerekli. Örgün okurken YGS ye girip aöf kazansanız dahi okuyamazsınız. İlk söylediğim şekilde sınavsız ikinci üniversite kapsamında kayıt olup okuyabilirsiniz.

apocalypse

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
Aynı anda örgün eğitim ile kontenjanlı açıköğretim okumak için örgün eğitimde kayıtlı olmanız sonradan sınavsız ikinci üniversite kapsamında açıköğretime kayıt olmanız gerekli. Örgün okurken YGS ye girip aöf kazansanız dahi okuyamazsınız. İlk söylediğim şekilde sınavsız ikinci üniversite kapsamında kayıt olup okuyabilirsiniz.
Üniversitelerde aynı anda iki önlisans ya da iki lisans okunamaz... ancak önlisans + açıköğretim lisans bölümü okuyabilirsiniz diye biliyorum ve aşağıda ki alıntı ösym'nin kitapçığından alınmıştır...

Yükseköğretim kurumlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve
eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 22/09/2011 ve 27/09/2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararları uyarınca,
durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde
yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Üniversitelerde aynı anda iki önlisans ya da iki lisans okunamaz... ancak önlisans + açıköğretim lisans bölümü okuyabilirsiniz diye biliyorum ve aşağıda ki alıntı ösym'nin kitapçığından alınmıştır...
Sınavsız ikinci üniversite kapsamında örgün okurken istediğiniz bir açıköğretim bölümüne direk kayıt olma hakkınız bulunmaktadır. Aynı zamanda İstanbul, Atatürk veya Anadolu Üniversitelerinin açıköğretim bölümlerinden birisinde okuyorsanız, diğer üniversitenin açıköğretim bölümlerinden birisinin istediğiniz bölümüne direk kayıt olma hakkınızda bulunmaktadır. ( Dipnot: aynı üniversitede aynı anda iki aöf bölümü okunamaz, ama farklı üniversitelrde aynı anda iki aöf bölümü okunabilir ve bu benim üniversiteler ile görüşme trafiğim sonucunda geçen yıl uygulanmaya başlanmıştır.)

Geçen yılın kayıt ilamı....
Sınavsız İkinci Üniversite - Anadolu Üniversitesi

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar