selam
ben kendi sorularıma cevap buldum tekrar teşekkür ederim
şimdi bi arkadaşım için bilgi almak istiyorum
o da benim gibi myo mezunu 3. sınıftan başlayarak işletmeyi bitirdi
onunda sınavsız kayıt imkanı varmı
yani 2. değil 3. üniv. oluyor
cevaplarsanız sevinirim
şimdiden kendi adıma ve arkadaşımın adına teşekkür ederim
merhaba arkadasınız aöf işletme bitirdiyse 2. üniversite şansı malesef yok. anadolu üniversitesine gönderilen konuyla ilgili cevap şöyledir
Mektubunuzda belirttiğiniz gibi uzaktan öğretim yapan fakültelerimizin önlisans ve lisans programlarına sadece üniversitelerin örgün önlisans ve lisans programlarında öğrenim görmekte olanlar ile bu programlardan mezun olanların ÖSS sınavına girmeden başvuru hakkı bulunmaktadır. Bu hak uzaktan öğretimde esneklik amacıyla sadece Anadolu Üniversitesi uzaktan öğretim yapan fakültelerinin programları için tanınmıştır. Sizin gibi uzaktan öğretim yapan fakültelerimizin herhangi bir programından mezun olanlar için bu fakültelerin diğer programlarda ÖSS sınavına girmeden öğrenim görme hakkı bulunmamaktadır. Çünkü ilk iki yıl bütün lisans programlarımızda okutulan dersler ortaktır. Ancak ÖSS sınavına girerek uzaktan öğretim yapan fakültelerimizin dilediğiniz programlarında öğrenim görme imkanına sahipsiniz. Fakat bu şekilde öğrenci olduğunuzda öğrenim göreceğiniz yeni programda alacağınız derslerle ilgili
muafiyet hakkı yönetmelik gereği tanınmamaktadır. Bilgilerinizi rica eder, ÖSS sınavına girerek uzaktan öğretim yapan fakültelerimizin diğer programlarında öğretime bekliyoruz. Selamlar
Prof. Dr. Ahmet ÖZMEN
İktisat Fakültesi Dekanı
arkadasınız örgün olarak mezun olduğu okulun diplomasıyla kayıt yaptırabiliyorsa yani o diploma duruyorsa şansını denesin derim

ama aöf mezunları öss ye girmeden malesef tekrar kayıt yaptıramıyorlar