Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı

kevin_norton

Yeni Üye
İşte ne güzel sevinmeliyiz. Türkçemize sahip çıkacak yeni nesli atimiz.Bilgi cahilliği giderir.Keşke herkes yükseköğretimli olsa. Ülkemiz daha ileri gider.Ben şahsen böyle küçük hesap yaban cahil okumuşları görünce üzülüyorum güzel ülkem kimlere emanet.

ECRİN90

Özel Üye
Bu duruma böyle iyi yönden bakanlar çoğunlukta olsa bir problem kalmayacak elbette.. Türk dilini yakından tanıyanların sayısının artmasına sevinilecek yerde, yeriliyoruz.. Yazık (!)

adestek

Yeni Üye
haberim yoktu bu bölümden, iyi yapmışlar, Türkçemiz için iyi olur umarım

kevin_norton

Yeni Üye
Evet,bu Türk dili edebiyatı bölümünü açmaları çok iyi oldu.Tabii ki çok iyi olacak.Yapılan şey her zaman iyidir.En azından örgünü bitirmiş kof,bilgisiz, içi boş kişilerin yerine kendini bilgiyle donatmış açık ögretimli kardeşlerim gelir. Ögretmen atamalarıda olur inşallah.Ben zaten ögretmen oldugum için benim için değişen bir şey yok.Bunlar medeni örgün ögretimlilerin süs olsun diye yazdıkları fantazyalı kof lakırtılardır.Siz hiç üzülmeyin.Çalışın.Yorulmadan,bıkmadan,hep ileriye,aydınlıga bakın.selamlar.....

adestek

Yeni Üye
"kevin_norton" önemli bi noktaya değinmiş, burdan mezun insanların atanması lazım ki diğerlerine de faydası olsun.. yoksa kişisel gelişimden başka birşeye yaramaz

ECRİN90

Özel Üye
"kevin_norton" önemli bi noktaya değinmiş, burdan mezun insanların atanması lazım ki diğerlerine de faydası olsun.. yoksa kişisel gelişimden başka birşeye yaramaz
Bölümümüz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'dür. . Öğretmenliği değil. Bu bölümü okuyanlar sadece Öğretmen olabilirler diye bir şart yok.. Ancak elbette atama olması, kendi birikimlerimizi gelecek nesillerle paylaşmamız çok güzel bir durum olacaktır.. İnşallah dilediğimiz gibi olur arkadaşlar ;)

adestek

Yeni Üye
haklısın, öğretmenlik değil ama öğrenilen şey öğretilirse değeri vardır mantığıyla yazdım

kevin_norton

Yeni Üye
Hani bir söz vardır ya.Hatırladınız mı.Hasta yakınları yaşlı adamın başucunda bekliyorlarmış ölecek diye. O ölmemişte ayaga kalkmış iyileşmiş.Bir süre sonra başucunda bekleyenlerden ölen olmuş.Yani diyeceğim şu ki; daha önümüz açık daha çok fırın ekmek yiyeceğiz,herşeyi zamana bırakalım.Yarın ola hayrola derler atalarımız.Her şey olacagına varır.Böyle önemli bir bölümü laf olsun diye koskoca Anadolu üniversitesinin açacağını sanmıyorum.Mutlaka bir düşündükleri vardır.Türkiye büyüyor ve ilerliyor Allahın izniyle.Önemli olan bence bu bölümü layıkıyla bitirmek.Bak ben kesin bir kanaatle söylüyorum ki,bu Türk dili edebiyatı bölümünün hakkını veren kesinlikle boşta kalmaz.

ECRİN90

Özel Üye
Size katılıyorum. Bölümü hakkıyla bitirenler bu işi başaracaklardır :) Sırf laf olsun diye yahut diploma alabilmek için seçenler bir yerden sonra yorulup koşuyu bırakacaklar ;) Bundan emimin..

kevin_norton

Yeni Üye
Evet haklısınız.Çünkü bölüm çok zor valla çok zorluyor beni .Ben bu kadar zor olacagını sanmıyordum.

kevin_norton

Yeni Üye
Evet bizim Eğitim fakültesinin dekanı da hep böyle derdi.Emek olmadan yemek olmaz.Bana çok çektirdi.Ahhhh.Şimdi gözlerimin önünden geçti bir lahza,bir anda.Benim staj dosyama el koymuştu.Bakmaya kıyamadığım staj dosyama.Adam haklı okadar güzel yaparsam olacağı buydu.

gamze emrah

Yeni Üye
arkadaslar mrb bende bu sene bu bolume kayıt olamk ıstıyorum ama arpaca bıraz kafamı karıstryor opkuyan arkadslar yardım edebılırmı lutfen

kevin_norton

Yeni Üye
Arapça dersi yok Osmanlıca demek istediniz yanlış anlamadımsa.Osmanlıca çok kolay bir ders değil.Türkçe gramerinin aynısı.Ama Osmanlıca okumak dersen o çok kolay Osmanlıca Türkçenin aynısıdır mesala; ''Ben Türk dili ve edebiyatı bölümünde okuyorum.''
Bu yazını aynısı sadece 31 tane osmanlıca alfabesi kullanılarak yazılmış hali.yani çok kolay okuması.Bunda bir problem yok.Ama Osmanlıca grameri türkçe gibi çok zor.Ben üniversitede üniversitenin Türk dili ve edebiyatı kitabını ezbere biliyordum okadar çalıştım ama hoca 70 verdi.yani gramer aynı gramer çok zor.Derse giren ögretin görevlisi meb'in okul kitaplarını da hazırlıyor haliyle ondan.Umarım yardımcı olmuşumdur.Kafana takılan birşey olursa sen sor,elimizden geldiğince aydınlatmaya çalışırız.sevgilerimle.iyi çalışmalr.

göktuğun

Yeni Üye
Burada bir kavram kargaşası var.O da Osmanlı Türkçesi yerine Osmanlıca tabirinin kullanılması.Osmanlıca lafzı,kasten olmamakla birlikte Türkçe"den ayrı bir kavramı ayrı bir dili hatırlatıyor gibi.Bu bakımdan osmanlıca demek yanlış oluyor.OSMANLI TÜRKÇESİ ise en doğru bir tabirdir.

Bunun Arap harfleriyle yazılması birşeyi değiştirmez.Cümle,yapısı ile millidir.

brkulc

Yeni Üye
sitem eden arkadaşlar korkmakta haklısınız ben mesela çok az farkla edebiyat kaçırdım avunuyum diye bu bölümü yazdım yeniden össye gireceğim ha burdan ha normal bu işin peşindeyim rakibinizim:)

brkulc

Yeni Üye
Arapça dersi yok Osmanlıca demek istediniz yanlış anlamadımsa.Osmanlıca çok kolay bir ders değil.Türkçe gramerinin aynısı.Ama Osmanlıca okumak dersen o çok kolay Osmanlıca Türkçenin aynısıdır mesala; ''Ben Türk dili ve edebiyatı bölümünde okuyorum.''
Bu yazını aynısı sadece 31 tane osmanlıca alfabesi kullanılarak yazılmış hali.yani çok kolay okuması.Bunda bir problem yok.Ama Osmanlıca grameri türkçe gibi çok zor.Ben üniversitede üniversitenin Türk dili ve edebiyatı kitabını ezbere biliyordum okadar çalıştım ama hoca 70 verdi.yani gramer aynı gramer çok zor.Derse giren ögretin görevlisi meb'in okul kitaplarını da hazırlıyor haliyle ondan.Umarım yardımcı olmuşumdur.Kafana takılan birşey olursa sen sor,elimizden geldiğince aydınlatmaya çalışırız.sevgilerimle.iyi çalışmalr.
kevin_norton notlarına baktımda şu osmanlıcayı nasıl iyi aldın benim hepsi iyi bi o kötü hani çalışıyım desem yinede bişe anlamıyorum ne yapmam gerek

agop

Yeni Üye
arkadaşlar bu bölümleri açanlar bizim kara kaşımıza kara gözümüze heves değiller.ülkemiz tam bi ticarethane 1 buçuk milyon küsür aöf li öğrenci var bunların herbirinden yılda 460 tl alınıyor.sermayenin itleri bunlar.kimsenin umutrunda bile değiliz...bunu unutmayın...ağla sevgili yurdum...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,726
Son üye
BexlasSob