Açıköğretimli Olmanın Getirdikleri

sevgisu

Yeni Üye
Katılım
2 Kas 2007
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
açıkçası ben okuduğum okulun bu kadar avantaja sahip olduğunu hiç bu denli oturup düşünmemiştim...rahatladım doğrusu..saolasınız...
 

by zzz

Yeni Üye
Katılım
8 Kas 2007
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar bende bu yıl 1. sınıfa başlayacğım hayırlısıyla aranıza da az önce katıldım..Herkese selamlar öncelikle.. Aöf nin getirdikleriyle ilgili bu güzel konuyu ve yazılan tüm yorumları okudum.Ben öss ye hazırlanmaya devam ediyorum ama sözel bölüm öğrencisi olduğumdan sözelden seçemeyeceğim bir bölüm olan kamu yönetimini seçip nimetlerinden faydalanmak istedim.Kendi alanımda da Türkçe öğretmenliği istiyorum.Allah ın izniyle onuda kazanırsam bitirdiğimde iki seçenek koymak istedim önüme bana hangisi makul geliyorsa onu seçeceğim..

Örgün eğitimle arasında ki farka gelince.İşletme ya da kamu yönetimi bölümlerini örgün eğitimde okuyan bir çok arkadaşım var ve bu bölümleri bitirdiğinde devlet nazarında hiç bir farkının olmadığı ve hatta bazıları örgünden bu bölümü seçtiklerine pişman olduklarını söylediler.

Arkadaşlar herkese başarılar diliyorum görüşmek üzere...
 

asudee

Yeni Üye
Katılım
10 Kas 2007
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
0
biliyomusunuz bu yazıyı okulak iyi geldi.sanki etrafını4zdaki herkes sizin okuduğunuzu kale almıyomuş gibi geliyo sende okuyomusun yav diye içlerinden geçiriyolar..ben kötü oluyorum böyle insanlar yüzünden işe yaramıyomuşluk hissi yaratmıyolarmı insana çok şey bilirler ya..ama ben bölümümden memnunum.şuan işletme bölümü 4. sınıfa geçtim.4 yılda bitiriyorum okulumu hiç fire vermeden.umarım bu senede mezun olucam inşallah...
 

sonnokta

Yeni Üye
Katılım
17 Ara 2007
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Hiçbirşey Demiyorum Sana Kardeşim

Selamlar Arkadaşlar;

Arkadaşlarımız arasında, İşimizde, Büyüklerimiz yanında hemen her yerde üniversitemiz konusunda çeşitli konuşmalar mutlaka geçer. Şu an toplumumuz Açıköğretim Fakültesinin nerde olduğu konusunda net bilgiye sahip değil ve bu bilgisizliğin sonucunda ciddi zararlar görebiliyoruz.. İşimiz konusunda olsun, eğitimimiz konusunda olsun, kariyerimiz konusunda olsun...
Kendi içimizde bile okuduğumuz okulu hor görenler azımsanmayacak boyutta.. Hatta ve hatta bu okulu sırf Askerlikden kaçış olarak görenlerimiz oldukça fazla.. Bazı arkadaşlarımıza sorduğumuzda "Neden Açıköğretim Fakültesi?" bir çok arkadaşımızdan aldığımız cevap "Abi etiketimiz olsun.. Maksadımız Lisans yapmak değil üniversite okumuş olmak" oluyor maalesef..
Ama bilseydik okuduğumuz bölümlerle neler kazanacağımızı eminim bu cümleleri hiç birimiz kurmazdık..
Aslında bu okul bize ve ülkemize verilmiş büyük bir nimet.. Büyük bir avantaj.. Büyük olanak.. Yeterki sonumuzun ne olduğunu bilelim.. Okulumuzun aslında bize ne vereceğini bilelim..

Evet arkadaşlar ; Okuduğumuz okul kazanması kolay bir okul.. Öyleki 160 ÖSS puanı bu okulu okumamıza olanak sağlıyor.. Buda doğal olarak toplumumuzda "Kolay Lokma" olarak adlandırılıyor ve biliniyor.. Ama unutulmaması ve mutlaka bilinmesi gereken önemli bir nokta var.. Nedir o?
Bu okulu kazanmak evet belki çok kolay ama bitirmek de bir o kadar zor.. Bunu ancak öğrencileri yani bizler biliriz.. Hepimizin etrafında mutlaka bir kaç kişi vardır.. Okulu bitiremediği için yarıda bırakan.. Peki neden bu kadar zor? Cevabı aslında çok basit.. Örgün eğitimde okuyan arkadaşlarımız vardır.. Nasıl bir eğitim aldıklarını aslında çok iyi biliriz.. Eğer ders hocasıyla aran kötüyse vay haline.. Ama yok sınıfta faal biriysen ve hocanın gözüne girebilmişsen o dersi geçmek çok da zor değildir.. Peki AÖF de bu durum nedir? Bunu bir düşünelim..
AÖF de sistem tektir.. Ve Bilgisayar programlarının insiyatif kullanmak gibi bir becerileri yoktur.. 49,5 puanla o dersi 1 sene daha görmek zorunda kalabilirsiniz.. İşte burdaki en önemli nokta ; "DERSİ GEÇMEK İÇİN BİLMEK ŞART..." Bilgi olmazsa asla mezun olamazsınız.. Olamayız.. Bu bağlamda okuduğumuz okulun ne durumda olduğunu farketmişizdir..
Şimdi bu kadar ön bilgiden sonra asıl konumuza gelelim.. Okulumuz bize ne verir?..

Arkadaşlar en önemli noktalardan biri, Lisans programlarından mezun olduğumuzda (İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi gibi..) devlet ve yasalar gözünde örgün öğretimden mezun olan arkadaşlarımızdan hiç bir farkımız yok.. Yasalar bizlere aynı hakları eksiksiz, fazlasız veriyor ve hakkımızı koruyor... Bu sonuçla aynı iş olanaklarına sahibiz..
İkinci önemli konu bir örgün öğretim konu müfredatıyla bizlerin okuduğu müfredatlar arasında fark yok.. Kısacası aynı bilgileri öğreniyoruz.. Ve az önce bahsettiğim nedenden dolayı aslında bizler daha iyi öğreniyoruz... Öğrenmek zorundayız... Aramızdaki tek fark nedir diye soracak olursak ; örgün öğretimde birebir öğretim olduğu için konular üzerinde biraz daha deneyim sahibi olunabilir.. İletişim kurmak, bilgi aktarmak ve gözlemler konusunda bir eksiğimiz olabilir.. Ancak; bunu kişisel çabalarımızla çok kolay şekilde aşabiliriz.. Bu tamamen bizim kendi elimizde olan bir durum..

Şimdi gelelim iş olanaklarımıza; Az önce de bahsettiğim gibi yasalar önünde eşit müamele görüyoruz.. hatta ve hatta özel sektörde mevcut işimizde yükselme şansımız olduğu gibi, iş bulma şansımızda oldukça yüksek..
Açıköğretim Mezunu bir kişi ne olabilir ..?


  • [*] Uzman
    [*] Uzman Yardımcılığı
    [*] Müfettişlik
    [*] Kaymakamlık
    [*] İdari Hakimlik
    [*] Araştırma Görevliliği
    [*] Mali Müşavirlik
    [*] Kamu / Özel Sektörde Orta ve Üst Düzey Yöneticilik
    [*] Bankacılık
    [*] İç ve Dış Ticaret
    [*] Finans Sektörü
    [*] Denetçilik
    [*] Reklamcılık Sektöründe Ürün ve Marka Yöneticiliği
    [*] Çeşitli Sektörlerde Satın Alma, Üretim Planlama Departmanı
    [*] İşletme Bilgi Sistemleri ve İnsan Kaynakları Bölümleri
    [*] Yüksek Lisans..


Evet Arkadaşlar... Görebildiğiniz gibi bir çok alanda elimizde fırsatlarımız var.. Ayrıca unutulmamalıdır ki Birçok Kamu ve Özel kuruluşda orta ve üst düzey yöneticilik yapan bir çok Açıköğretim Mezunu arkadaşlarımız vardır... Tabiki bu bir varsayım yada iddia değil Saptanmış bir GERÇEKTİR..

Peki bizlere bu noktadan sonra düşen en büyük ve önemli görev nedir?
Birincisi okulumuzun hayatımızdaki yerini kavramak
İkincisi bunu en iyi şekilde toplumumuza yansıtmak ve bilinçlendirmek..
Bizlere kadar büyük önyargılar oldu ve halende devam etmekte.. Ama bizler artık buna bir dur demeye başlayıp okulumuzun hakkını verelim.. Hiç değilse bizden sonraki nesil bilinçli olsun.. Neyin ne olduğunu kavrayabilsin.. Bilebilsin..


Sabırla Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim..



BU BİLGİLERİ VERDİGİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ...
 

weeping eyes

Özel Üye
Katılım
4 Ağu 2007
Mesajlar
831
Tepkime puanı
7
Puanları
0
Şehir:
Kayseri
yavuz kardeşime katılıyorum.gerçekten açık öğretim fakültesi çoğu kişinin gözünde kazanması kolay,basit bi okul gibi görünüyor.dikkat edilecek nokta şu açık öğretim fakültesi diğer örgün eğitimlerinden sunduğu avantajların neredeyse çoğunluğunu sağlıyor bizlere ve ikisi arasında fark yok.
 

m_ferak

Yeni Üye
Katılım
6 Kas 2007
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
weeping eyes e katılıyorum açıköğretimin eksiği yok fazlası var mesela muhasebede hemde okul olmadığı için çalışma imkanıda sağlıyo
 

vuslat106

Yeni Üye
Katılım
29 Şub 2008
Mesajlar
14
Tepkime puanı
1
Puanları
0
paylaşımlarınız için teşekkürler ben açık öğretimin bu kadar zor geçiceğini bilmiyordum ama sınavlar yaklaştıkça konulara baktıkça zorluğunu daha iyi anladım
 

hayata_gul

Yeni Üye
Katılım
4 Haz 2008
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
arkadaşlar her şeyden önce okulunuzu önemsemelisiniz.en iyi bölüm ya da üniversitede okuyor olsanız bile önemsemedikten sonra onun hayatınız için hiç bir getirisi ve önemi yok. lütfen aöfnin hakkını verelim.elimizdeki tek şey bu olduğuna göre bunu en güzel yere getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıp harika bi şekilde mezun olalım:)
 

şimrah

Yeni Üye
Katılım
10 Nis 2008
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Adana
Sevgili genc arkadaslarım yazdıklarınızın hepsine can-ı gönülden katılıyorum. ÖSS Sınavını yılların bilgi birikiminin de katkısıyla kolayca kazandım;hatta bana lazım olan puanın çok çok üstünde bir puan alarak kazandım. Lakin açık öğretimde okumak sınav kazanmaktan çok daha zormuş, hakikaten çalışmadan ve o dersi iyice öğrenmeden ders geçmenin imkanı yok.Açık öğretimde okumayı kimse küçümsemesin, dahası biz buna izin vermeyelim... Benim sizler gibi meslek sahibi olma gayem yok, ben sadece 30 yıllık bir hayalin peşine takılıp geldim açık öğretime. Üstelik belli bir yaştan sonra insanın öğrenme ve öğrendiklerini hafızasında saklama yeteneği azalıyor; buna ragmen kamu yönetimi okumaktan mutluyum ve kendimle gurur duyuyorum. Oruçlu oruçlu bütünleme sınavına girdim inşallah geçerim... Hepinize başarılar diliyorum
 

ozlem198738

Yeni Üye
Katılım
8 Eyl 2008
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Adana
ben bi şey sorucam.ikinci üniversite okuyorum ve açıköğretimde göreceğim bazı dersleri okulumda 1.sınıfta gördüm. anadolu üniv.ne okulumdan o dersleri zaten aldıgıma dair bi transkript yazıp yollasam muaf olmak istedigimi sölesem kabul edlirmi? iki okul birden çok zorluyo beni...
 

ozlem198738

Yeni Üye
Katılım
8 Eyl 2008
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Adana
bnm annem 38 yaşında aof okul öncesi öğretmenlği bölümünü hiç kalmadan bitirdi..aynı zamanda usta öğreticilik yapyodu.iki tane boyunca çocuğa annelik yapıyodu.kadrolu okulöncesi öğretmeni oldu arkadaşlar.küçümseyenler anneme baksınlar... ne okul mezunları giremio devlete...iş öğrencide...istersen odtü bitir iş sende biter...okumak isteyen her yolla okur.açıköğretim kaçırılmıcak fırsat...
 

GLFM

Yeni Üye
Katılım
24 Eki 2008
Mesajlar
36
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Balıkesir
Açıköğretimin yararlarıda var zor olan taraflarıda. Sağolun...
 

gül_34

Banned
Katılım
19 Ara 2008
Mesajlar
48
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Şehir:
İstanbul
Yavuz arkadaşımıza tşk ediyorum; Arkadaşlar istemezmisiniz Açıköğretim Fakültesinden Tıp fakultesi eğitimi almak tabiki ebebeyinlerimiz dahi herkes böyle birşey ister. Açıköğretim Fakültesinin bizlere sağlıyacağı çok daha iyi imkanlar var bunun önemini anlamak gerek inşallah zaman içerisinde daha gelişir ve bu imkanlardan faydalanmış oluruz böylece hastahanelerdeki kuyruklar ortadan kalkmış olur.
 

gül_34

Banned
Katılım
19 Ara 2008
Mesajlar
48
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Şehir:
İstanbul
Yavuz arkadaşımıza tşk ediyorum; Arkadaşlar istemezmisiniz Açıköğretim Fakültesinden Tıp fakultesi eğitimi almak tabiki ebebeyinlerimiz dahi herkes böyle birşey ister. Açıköğretim Fakültesinin bizlere sağlıyacağı çok daha iyi imkanlar var bunun önemini anlamak gerek inşallah zaman içerisinde daha gelişir ve bu imkanlardan faydalanmış oluruz böylece hastahanelerdeki kuyruklar ortadan kalkmış olur.
 

kosankaplumbaga

Yeni Üye
Katılım
10 Nis 2008
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Kayseri
iceber arkadaşımızın acıklamalarını dikkatle okudum aslında bildigim şeylerdi ve bende her bir cümlesine katılıyorum peki neden mi ? çevremde bunun cok büyük örneklerini gördüm ve işletme büro ve iktisat bitiren arkadaşlarım şimdi cok rahat bir şekilde iş hayatlarını alanlarında devam ettirmekte. gayet güzel maaşlarla.
 

black_lord

Yeni Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Adana
ugur

cok haklısın bugercegı bılenler bıtırebılır zaten sunu sorcaktı bu ogrencı kımlıgı ve pasolar cıktıkı acaba
 

sessizzlik

Yeni Üye
Katılım
6 Şub 2009
Mesajlar
166
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Bölüm:
MEZUN
Şehir:
İzmir
teşekkürler yavuz abi.açık öğretim diye kimse küçümseye kalkmasın aöf katılanların %5 sadece hersene diploma alıyor.:)
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Son mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
17,421
Mesajlar
134,319
Kullanıcılar
90,728
Son üye
Steventiz
Üst