Aöf Damga Vergisi ve Harçlar Bilgisi Dersi 1.Ünite Ders Notları

tremendous

Forum Yöneticisi
Katılım
11 Ara 2012
Mesajlar
1,781
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Bölüm:
MEZUN
Şehir:
İstanbul
Aöf Damga Vergisi ve Harçlar Bilgisi Dersi 1.Ünite Ders Notları

Sorular ve Cevaplar


1. Aşağıdakilerden hangisi pazarlamanın sağladığı faydalardan değildir?
a. Satış
b. Yer
c. Zaman
d. Mülkiyet
e. Şekil
2. Ürünlerin satın alındığı değil de, satıldığıkanısında olan pazarlama yöneticisi, aşağıdaki
yaklaşımlardan hangisi benimsemektedir?
a. Üretim
b. Toplum
c. Satış
d. Pazarlama
e. Mal
3. Aşağıdakilerden hangisi değişimin olabilmesi için gerekli olan şartlardan değildir?
a. Sadece iki tarafın olması
b. Her bir taraf, diğerinin istek duyduğu ve ihtiyacıolan bir değere sahip olması
c. Her iki tarafa bir fayda sağlaması
d. Her bir tarafın değişimi gönüllü bir şekildeyapması
e. Taraflar arası iletişim
4. Aşağıdaki şıklardan hangisinde pazarlama faaliyetlerince yaratılan faydalar tam ve doğru
olarak verilmiştir?
a. Yer-Zaman-Mülkiyet
b. Zaman-Mülkiyet-şekil-Satış
c. Yer-şekil-Mülkiyet
d. Yer-Zaman-şekil-Mülkiyet
e. Yer-Zaman-şekil-Satış
5. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama karması (Pazar sunumu) içerisinde yer almaz?
a. Ürün geliştirme
b. Fiyat
c. Dağıtım
d. Pazarlama İletişimi
e. Konumlama
6. Aşağıdakilerden hangisi, müşterinin markada algıladığı toplam fayda içerisinde değildir?
a. Ürün faydası
b. Hizmet faydası
c. Satış faydası
d. Personel faydası
e. İmaj faydası
7. Aşağıdakilerden hangisi uzun süreli değişim ilişkilerini ön planda tutan pazarlama yaklaşımıdır?
a. Satış yaklaşımı
b. Üretim yaklaşımı
c. Ürün yaklaşımı
d. Değişim anlayışı
e. İlişkisel pazarlama yaklaşımı
8. Aşağıdakilerden hangisi, ürünlerin tüketiciye akışından sorumludur?
a. Fiyatlama
b. Pazarlama iletişimi
c. Dağıtım
d. Ürün
e. Hedef Pazar
9. Aşağıdakilerden hangisi pazarlamanın temel görevlerinden değildir?
a. Tüketici istek ve ihtiyaçlarını belirlemek
b. Uzun vadede kâr elde etmek
c. Pazarlama karması (pazar sunumu) oluşturmak
d. Değer sunmak
e. Ürün üretmek
10. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama insanının özelliklerinden değildir?
a. İnsan tamamen rasyoneldir
b. Somut olduğu kadar soyut, içsel olduğu kadar
d. İşsel ödüller ile güdülenir
c. Psikolojik ve sosyolojik boyutları olan, faydacı ve sembolik değişimler gerçekleştirir
d. Tam olmayan bilgi durumuyla karşı karşıya olmasına rağmen, kendisi için en iyi yolda yürür
ve en azından temel ve bazen de bilinçsiz olarak ekonomik ve sosyal değişimlerle ilgili maliyet ve
fayda hesaplaması yapar
e. Genel olarak kârını maksimize etmek istemeklebirlikte, değişim ilişkilerinde sıkça optimum
kazancın altında bir duruma razı olur.

1.A 2.C 3.A 4.D 5.E 6.C 7.E 8.C 9.E 10.A
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,346
Mesajlar
134,204
Kullanıcılar
90,562
Son üye
Twinklemissstar
Üst