Aöf Damga Vergisi ve Harçlar Bilgisi Dersi 6.Ünite Ders Notları

tremendous

Forum Yöneticisi
Katılım
11 Ara 2012
Mesajlar
1,781
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Bölüm:
MEZUN
Şehir:
İstanbul
Aöf Damga Vergisi ve Harçlar Bilgisi Dersi 6.Ünite Ders Notları

Sorular ve Cevaplar

1. Bir ürünü kullanmak ya da edinmek için değişilen değerlerin toplamına ne ad verilir?
a. Rant
b. Kâr
c. Kira
d. Değer
e. Fiyat

2. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama karmasında fiyata önem verilme nedenlerinden biri değildir?
a. Kârlılığı belirlemede önemli bir öğe olması
b. Fiyatın farklılaşma aracı olarak görülmesi
c. Fiyatın kıt kaynakların bölüştürülmesine yardımcı olması
d. Fiyatın arz ve talep arasındaki dengeyi kurmada yardımcı olması
e. Fiyatı ölçebilmenin zor olması

3. Aşağıdakilerden hangisi tam rekabet piyasasının özelliklerinden biri değildir?
a. Özdeş malların üretilmesi
b. Kaynakların serbest dolaşımı
c. Pazara giriş ve çıkışlarda sınırlama olmaması
d. Ticarette kısıtlama olması
e. Piyasaya ilişkin bilginin tam olması

4. Aşağıdakilerden hangisi tekelci piyasa özelliklerinden biri değildir?
a. Ürün arzının tek bir işletme elinde olması
b. Piyasada işletmenin ürününü ikame edecek başka ürünler yoktur
c. Rakip işletmeler bulunmamaktadır
d. İşletme fiyat belirleyicidir
e. Talep esnekliği yüksektir

5. Aşağıdakilerden hangisi tekelci rekabet piyasasının özeliklerinden birisidir?
a. Çok sayıda alıcı ve satıcı bulunmaktadır
b. İşletmeler arası bağımlılık vardır
c. Pazara giriş ve çıkışlarda sınırlama olması
d. Özdeş malların üretilmesi
e. İşletme fiyat belirleyicidir

6. Aşağıdakilerden hangisi rekabete dayalı fiyatlandırma yöntemlerinden biridir?
a. Hedef kâr yöntemi
b. Kâr marjı yöntemi
c. Teklif alarak fiyatlandırma yöntemi
d. Değer temelli fiyatlandırma yöntemi
e. Talebe dayalı fiyatlandırma yöntemi

7. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin fiyatlama amaçlarından biri değildir?
a. Kâr sağlama
b. Rekabet etme
c. Çalışanlara uygun ücret verme
d. Yaşamını sürdürme
e. Satış maksimizasyonu

8. Aşağıdakilerden hangisi fiyatlandırma kararlarını etkileyen çıkar gruplarından biri değildir?
a. Aracı kuruluşlar
b. Rakipler
c. Üretim faktörleri sahipleri
d. Devlet
e. Siyasi partiler

9. Aşağıdakilerden hangisi fiyatlandırma kararlarında göz önünde bulundurulması gereken
etkenlerden biri değildir?
a. Maliyetler
b. Rakipler
c. Talep
d. Ürünün niteliği
e. İnternet

10. Bir işletmenin öngördüğü satış düzeyinde belirli kâr miktarına ulaşmayı planlayarak fiyatlarını
belirlemesi aşağıdaki yöntemlerden hangisine
girmektedir?
a. Hedef kâr yöntemi
b. Talebe dayalı fiyatlandırma yöntemi
c. Rekabete dayalı fiyatlandırma yöntemi
d. Değer temelli fiyatlandırma yöntemi
e. Maliyet artı yöntemi


1.E 2.E 3.D 4.E 5.A 6.C 7.C 8.E 9.E 10.A
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,346
Mesajlar
134,204
Kullanıcılar
90,562
Son üye
Twinklemissstar
Üst