Aöf Medeni Hukuk -2- Bahar Dönemi Çalışma Soruları

tremendous

Forum Yöneticisi
Katılım
11 Ara 2012
Mesajlar
1,781
Tepkime puanı
7
Puanları
0
Bölüm:
MEZUN
Şehir:
İstanbul

Aöf Medeni Hukuk -2- Bahar Dönemi Çalışma Soruları

1-)A.B adına hiçbir yetkiye dayanmadan C ile bir sözleşme yapmış ancak A bu sözleşmeye icazet vermemiştir. Bu durumda C nin telap edilebileceği zararın türü aşağıdakilerden hangisidir.

a) Menfi zarar
b)Müsbet zarar
c)Soyut zarar
d)Somut zarar
e)Görev zararı
CEVAP: A

2-)Aiağıdakilerden hangisi kasız fiil sorumluluğunda hukuka aykırı fiili hukukuna uygun hale getiren sebeplerden biri değildir?

a)Meşru müdafa
b)Iztırar hali
c)Failin rızası
d)Bir emrin crası
e)Kamu yararının varlığı
CEVAP: E

3-)Aşağıdaklerden hangisi sebepsiz zenginleşmenin şartlarından biri olarak kabul edilemez?

a)Zenginleşme
b)Fakirleşme
c)İliyet bağı
d)Kusur
e)Haklı bir sebebin bulunmaması
CEVAP: D

4)Aşağıdakilerden hangisi sebepsiz zenginleşme davasından söz konusu zamanaşımı sürelerini göstermektedir?
a)3 ay-1 yıl

b)6 ay-1 yıl
c)1 yıl-3 yıl
d)1 yıl-5 yıl
e)1 yıl-10 yıl
CEVAP: E

5)Aşağıdakilerden hangisi zamanaşımının şartlarından biri değildir?

a)Borçların muaccel olması
b)Kanuni sürelerin geçmiş olması
c)Zamanaşımının durmamış olması
d)Zamanaşımının kesilmemiş olması
e)Zamanaşımının şarta bağlanmış olması
CEVAP: E

6)Zamanaşımına uğramış borç nasıl bir borçtur.?

a)Eksik borç
b)Nisbi borç
c)Muaccel borç
d)Müeccel borç
e)Menfi borç
CEVAP: C

7)Aşağıdakilerden hangisi sebepsiz zenginleşmenin şartlarından biri değildir?

a)Zenginleşme
b)Zenginleşmenin dürüslük kurallarına dayanmaması
c)Fakirleşme
d)İliyet bağı
e)Haklı bir sebebin bulunmaması
CEVAP: B

8)Borçlar kanununa göre genel zamanaşımı süresi kaç yıldır?

a)1 yıl
b)2 yıl
c)5 yıl
d)10 yıl
e)15 yıl
CEVAP: D

9)Aşağdaki sayılan borcun sona erme sebeplerinden hangisi medeni kanunda sayılmıştır?

a)İfa
b)İbra
c)Zamanaşımı
d)Takas
e)Birleşme
CEVAP: B

10) İfanın talep edilmesinin anlamı nedir?

a)Borç muaccel olmuştur
b)Süre geçmiştir.
c)Borçlu temerrüde düşmüştür.
d)Borç müeccel olmuştur.
e) Borçlunun temerrüdü sona ermiştir.
CEVAP: A

11)Aşağıdakilerden hangisi borcu sona erdiren nedenlerden değildir?

a)Kusursuz imkansızlık
b)İbra
c)İkrah
d)Yenileme
e)Takas
CEVAP:C

12)-Cebri arttırma
-İhtiyari arttırma
-Açık arttırma
Yukaridekilerden hangileri arttırma yoluyla satış türlerindendir?
a)Yanlız 1
b)Yanlız 2
c)Yanlız 3
d)1ve 2
e)1,2,3
CEVAP: D

13)Bir satım sözleşmesinde taraf irade beyanlarının satılan mal üzerinde uyuşmamış olması durumunda aşağıdakilerden hangisi söz konusu olur?

a)Yok hükmündedir.
b)Batıldır
c)İptal edilebilir
d)Eksiktir
e)Hakim tarafından tamamlanır.
CEVAP: A

14) Aşağıdakilerden hangisi dar anlamda borç kavramını ifade eder?

a)Para borcu
b)Eşya borcu
c)Halk borcu
d)Sadakat borcu
e)Borç ilişkisi
CEVAP: E

15) Aşağıdakilerden hangisi tek tarafa borç yükleyen çok taraflı bir hukuki muamelemedir?

a)Satım
b)Kira
c)Vasiyet
d)Bağış
e)Karz
CEVAP: D

16)Aşağıdakilerden hangisi işverenin borçları arasında yer almaz?

a)Ücret ödeme
b)Emir ve talimatlara uyma
c)Araç,gereçleri sağlama
d)İşçiyi gözetme
e)Eşit işlem yapma
CEVAP: B

17)Aşağıdakilerden hangisi eser sözleşmesinin içinde yer alan ücret şekillerinden biri değildir?

a)Götürü ücret
b)Yaklaşık ücret
c)Olağanüstü ücret
d)Sabit ücret
e)Toptan götürü ücret
CEVAP: C

18)Vekalet sözleşmesinden doğan alacaklar kaç yıllık zamanaşımı süresine tabidir?

a)1 yıl
b)2 yıl
c)3 yıl
d)5 yıl
e)10 yıl
CEVAP: D

19)Yeni borçlar kanununda kefalet sözleşmesi kaç yıllık süre sınırlamasına tabi tutulmuştur?

a)5 yıl
b)10 yıl
c)15 yıl
d)20 yıl
e)30 yıl
CEVAP: B


MERYEM GÜNGÖR’E TEŞEKKÜR EDERİZ. EMEĞİNE SAĞLIK.

20)Aşağıdakilerden hangisi kefalet sözleşmesi türlerinden biri değildir?
a)Müteselsil kefalet
b)Adi kefalet
c)Birlikte kefalet
d)Kefile kefalet
e)Asli kefalet
CEVAP: E
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,313
Mesajlar
134,158
Kullanıcılar
90,482
Son üye
Güldane
Üst