AÖF okumadan önce, iş ilanlarındaki REZALETE bakınız, sonra okumaya değermi sorgulayınz!

Lacremel

Yeni Üye
Katılım
1 Ocak 2012
Mesajlar
51
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Bölüm:
Çalışma Ekonomisi
Şehir:
Bursa
Değerli arkadaşlar, bir çoğumuz çeşitli sebeplerdne dolatyı AÖF okumak zorunda kaldık/bırakıldık... Sonuçta kanun karşısında eşit olduğumuz söylendi, hiç bir ayrım gayrım olmadığı yazıldı çizildi, bilemiğimizin hakkıyla bitirdik, sınavlarımızı geçtik. Şimdi iş hayatına atılma zamanı gelip çattığında bir bakıyoruz ki, özel sektör bu ayrımı çok feci uyguluyor. Aöf mezununa yer mer yok iş hayatında, tüm kapılar (TORPİL, AMCA,DAYI VB. Olmadıkça) maalesef daha en başından kapalı. İnsan düşünüyor tabi, hiç boşuna okumasaydık acaba diye... Yok, devlet el atsa ya madem bu haksızlığa, Üniversite yönetimi el atsa ya? Şikayet bile edemezsin, bu resmen rezalet ya! Lanet olsun bu ayrımı yapanlara, insanların içindeki cevheri göremeden daha en bastan kapitalizm kokusu yayanlara!

Buyrun bir insan taciri sitesinden link: Kariyer.net - Binlerce iş ilanı içerisinde size en uygun iş ilanları - Detaylı İş Ara Anahtar sözcük bölümüne Örgün yazın ve aratın, rezilliği görün!

Bunlarda bir kaç ekran görüntüsü (Bizzat gördüğüm, güncel tarihli) :





 

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Katılım
9 Şub 2011
Mesajlar
6,041
Tepkime puanı
25
Puanları
48
Bölüm:
İşletme
Şehir:
Bursa
Maalesef para kazanacağız diye eğitim kalitesini öyle düşürmüştü ki üniversite firmalar açıköğretim mezununlarını vasıfsız olarak görüp işe almak istemiyor maalesef.
 

pegasus_dna

Forum Editörü
Katılım
28 Ocak 2010
Mesajlar
1,417
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Şehir:
Sakarya
ülkemizde okuyan nüfus hızlı bir şekilde artıyor. üniversite mezunu artmasına iş alanlarının artmaması ilginç bir durum. özel sektörde başlasan köle gibi kullandırıyolar ilerlemen çaba gerektiriyor ki özel sektörde özel üniversitelerin öğrencleri alınıyor bu da bir gerçek. özeli bitirenler dayısı çok. devlette kapısında işe başlamak daha güç hayatımız olmuş sınav. devlette bile torpil .

ben çevremde çok görüyorum artık niye okuyalım.okadar mezundan biz mi iş bulcaz.
çıraktan yetişen iş sahibi oluyor gerçekten...
belediyelere torpille giren sonra kadroya geçen çok var. al haksızlık. adalet dedeğin adil değil işte.. bende seneye mezun olcam bu siteye üye olduğumda çözemezdim diyorum ben mezun olunca ne yapmayalım.. kpss ne kadar işe yarıcak benim özel ve vakıf üniversitleri mezunları karşısında şansım nedir? bunları sorguluyorum.. başımızdakiler zengin oluyor yeni iş sahaları açılsın. ben bunu da anlamıyorum başbakan dünya zenginlerinin arasında oluyor. başbakan maaşı buna yeterli deil. hakkımızı yiyenlere hakkımı helal etmiyorum bu ülkenin gençlerine sahip çıkılsın , okumak yeteri kadar masraflı güç . birde mezun olduktan sonra asgari ücrete çalışmak daha güç...fabrikalar üniversite mezunu doluu yazık
 

keira

Yeni Üye
Katılım
31 Mar 2011
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Batman
sbs ye öss ye kpss ye ve daha bir çok sınava girip sonra bunların hiçbirine girmeyen birinin çalışanı olacağız maalesef
 

Lacremel

Yeni Üye
Katılım
1 Ocak 2012
Mesajlar
51
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Bölüm:
Çalışma Ekonomisi
Şehir:
Bursa
Evet keira, maalesef adaletsiz sistem de bu olsa gerek! İnsanın zoruna giden de o...
Bu arada Sn.Admin, biz örgün nv. kalitelerinide biliyoruz :) Kaldı ki sözde en prestijli geçinen bazı ünv. lerimiz Dünya çapında ilk 500'e bile giremezken... Sorun varsa sadece aöf de değil, genel olarak ülke çapında ünv. lerde var. Hepsi ticarete dökmüş durumds maalesef. Biliriz bizzat yani, bazı vakıf ünv.lerinde İngilizce Öğretim diye geçinen bölümlerde ilk 1-2 dk. havaryu nevaryu'dan sonra Türkçe öğretim yapıldığınıda.

Aöf kendini üst sıralara taşımak istiyorsa, ilk olarak şu eski sınav sorularını ezberle-geç metodunu silmesi gerekiyor. Bu bence en kötüsü. Birşey bilmeden, 2-3 hafta içinde tüm bildiğini unutan mezunlar ordusu oluyor yoksa:S
 

pegasus_dna

Forum Editörü
Katılım
28 Ocak 2010
Mesajlar
1,417
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Şehir:
Sakarya
işverende en nitelikli elemanlı almak isteyecektir ki en doğal hakkıdır.aöf gerçekten yetersiz. ingilizce eğitim veren vakıflarda ingilizce bilmeyeb bir sürü etkisiz eleman var. ingilizce formasyonu da alıyolar haksızlık.
kampüste dersine girdiğim çok saygı değer iktisat hocam var. bize dediği şuydu ben bir iş adamı alsam örgünden değil sizin gibi açık öğretim gören mezunlardan alırdmm
 

Lacremel

Yeni Üye
Katılım
1 Ocak 2012
Mesajlar
51
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Bölüm:
Çalışma Ekonomisi
Şehir:
Bursa
Nitelikli eleman almak en doğal hakkıdır elbet ama, Aöf okuyan bir sürü nitelikli ve kendini geliştirmeye açık, hatta geliştirip sadece o diploma yüzünden ispat etmesi bile engellenen adaylara olan oluyor... Kızdığımız buna.
Sn.Hocanın dediği gibi, bana da o şekilde beyanda bulunan çok büyüğümüz oldu. Aslında kendini ıspat eden mezunlarımız çok başarılı. Ama daha ilk adımda kilitleyip geçmek çok demoralize olay...
 

pegasus_dna

Forum Editörü
Katılım
28 Ocak 2010
Mesajlar
1,417
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Şehir:
Sakarya
iş adamı gözünden bakınca aöflü olmak niteliksiz vasıfsız yetersiz gibi görünüyor. bu duvarı yıkmak gerekir. hani ben kendime güveniyorum birçok ingilizce eğitim gören örgünlerden daha iyi dile sahibim gelde bunu açıkla, birde bölümünle ilgili uygulama yapılması gerekir. ben iktisat öğrencisiyim bunu pekiştirmem lazım öğrenci hayatı içerisinde tamamen kontrolümün altında olmalı bölümüm. işte bu şansa sahip deiliz bende bundan yana şikayetçiyim.
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,414
Mesajlar
134,310
Kullanıcılar
90,716
Son üye
Abdullah Kara
Üst