ben bu sene ikinci üniversite hakkım olarak aöf büro yönetimi ve yönetici asistanlığına yerleştim.çoğu üniversitede üstten ders alma var.peki aöf tede var mı?yani benim 2 yıl yerine üstten ders alıp 1,5 yılda bitirme imkanım olabilir mi?
Açıköğretimde bu yıl bölümünüzde böyle bir uygulama bulunmamaktadır. önümüzdeki yıl tüm bölümler kredili sisteme geçtiği zaman bu uygulama güncemde olacaktır.ben bu sene ikinci üniversite hakkım olarak aöf büro yönetimi ve yönetici asistanlığına yerleştim.çoğu üniversitede üstten ders alma var.peki aöf tede var mı?yani benim 2 yıl yerine üstten ders alıp 1,5 yılda bitirme imkanım olabilir mi?
Açıköğretim Fakültesi “Adalet”, “Bilgi Yönetimi”, “Coğrafi Bilgi Sistemleri”, “Fotoğrafçılık ve Kameramanlık”, “Laborant ve Veteriner Sağlık”, “Tarım” Önlisans Programları ile “Felsefe”, “İngilizce Öğretmenliği”, “Okulöncesi Öğretmenliği”, “Sosyoloji”, “Türk Dili ve Edebiyatı” Lisans Programları 2011-2012 öğretim yılında dönemlik-kredili sisteme geçirilmiştir. Bu programlar ile dönemlik-kredili sistemde öğretim yapılan Açıköğretim Fakültesinin “Eczane Hizmetleri”, “Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi”, “Kimya Teknolojisi”, “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler”, “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri”, “İlahiyat” Önlisans Programlarının 2011-2012 öğretim yıılında “Ders Ekle-Sil işlemi uygulanmakta.ben bu sene ikinci üniversite hakkım olarak aöf büro yönetimi ve yönetici asistanlığına yerleştim.çoğu üniversitede üstten ders alma var.peki aöf tede var mı?yani benim 2 yıl yerine üstten ders alıp 1,5 yılda bitirme imkanım olabilir mi?
Eğer normal bölümlerin birisinde okuyorsanız, 2 dersten kaldığınız zaman bir üst sınıfa o iki derside alacak şekilde geçebilirsiniz. Ama 3 veya daha fazla dersten kaldıysanız sınıf geçemez ve sadece kaldığınız dersleri görürsünüz. Normal sistemde okuyanlar ders seçim işlemi yapamazlar.bu konu ile ilgili aöf e mail atmıştım bugün cevap gelmiş.ben pek anlayamadım ama mail şöyle:
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 3. maddesi; “Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde eğitim-öğretim ve dersler yıl esasına dayalı olarak , aşağıdaki kurallar çerçevesinde yürütülür......” denilmektedir.
Aynı yönetmeliğin (b) bendi; “Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde sınıf geçme sistemi uygulanır. Ancak, bulunduğu sınıftaki derslerin en çok ikisinden başarısız olanlara bir üst sınıfın dersleri verilir. Üç ve daha fazla dersten başarısız olanlar, başarısız oldukları dersleri tekrar ederler, bu öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.” denilmektedir.
İşletme henüz kredili sisteme geçmedi. Siz normal olarak okumaya devam edeceksiniz.Arkadaşlar bu konuyla ilgili benim de bir sorum olacak. Ben işletme 3.sınıf öğrencisiyim bu yıl acaba 4.sınıftan ders alabilir miyim...
1.Sınıf öğrencileri üstten ders alamamaktadırlar. Kaydınız yenilenin yazısı sistemsel bir hatadan kaynaklanmaktadır. 13-24 Şubat arası harç ücretini yatırmayı unutmayın, yoksa kaydınız yenilenmez.arkadaşlar ben Laborant ve veteriner sağlık 1. sınıf öğrencisiyim..2 dersten ff aldım bahar döneminde üstten ders alabilir miyim?ayrıca sayfayı açtığımda kaydınız yenilenmiştir diyor bu ne demek oluyor?