Ara sınav ve yıl sonu sınavlarından geçerli not alırsam büt. grek varmı

cankatinho

Yeni Üye
benim sorum mesela davranış bilimleri dersinden ara sınav-60 yılsonu-65 aldım böyle 3 düşüyo yani geçmiş oluyom eeee bütünleme sınavıda ara sınav ile yıl sonu sınavları ortalamalarında kalanlar giriyo bildiğime göre bu böylemi tam olarak yoksa ara sınav 60 yılsonu 65 aldığım bir dersten bütünlemedede giriyommu.Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler

BURCU

Çok Özel Üye
Ara ve final sınavlarının ortalaması 50 oldumu gecıyorsun. Eger gecemedıysen Büt sınavına gireceksın.Yanı ıkı sınav ortalaman tutuyorsa büte gırmeyeceksın...

Linsey

Özel Üye
benim sorum mesela davranış bilimleri dersinden ara sınav-60 yılsonu-65 aldım böyle 3 düşüyo yani geçmiş oluyom eeee bütünleme sınavıda ara sınav ile yıl sonu sınavları ortalamalarında kalanlar giriyo bildiğime göre bu böylemi tam olarak yoksa ara sınav 60 yılsonu 65 aldığım bir dersten bütünlemedede giriyommu.Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler
Her dersin başarı notu, ara sınav notunun %30 ile yıl sonu ve bütünleme sınav notunun %70 toplanarak bulunur.

Örnek: Arasınav notu 70, yıl sonu notu 60 olan öğrenci;

Arasınavın ağırlığı %30 olduğuna göre,

70 . 30 : 100 = 21 not alacaktır.

Yıl sonu sınavının ağırlığı %70 olduğuna göre,

60 . 70 : 100 = 42 not alacaktır.

Arasınav ve yıl sonu sınavının not toplamı

20 + 42 = 63 başarı notunuz olacaktır.

Ø Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun 50 ve daha yukarısı olmalıdır.

Ø Ara sınavı, bütünleme sınavını da aynı şekilde etkilemekte, bu sınavlardaki başarı notuda hesabı da yukarıdaki örnekteki gibi yapılmaktadır.

Ø Ara sınavına girmeyen öğrenciler, yıl sonu ve bütünleme sınavına girdikleri takdirde, aldıkları notun %70'nin 50 ve daha yukarısı olursa bu dersten başarılı sayılır.

Açıköğretimde Puan hesaplama Yukarıdaki gibidir;)

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,728
Son üye
Merlin AI row