Arkadaşlar lütfen yardımcı olun

Aral Yüce

Yeni Üye
Arkadaşlar benim durumum şu; Mimar Sinan Üniversitesi Arkeoloji bölümünde okuyorum, ama derslere ve sınavlara girmiyorum harç yatırıp okumaya devam ediyorum yani not ortalamam falan 0 (sıfır), bu saatten sonra bu okulu bitiremeyeceğim için Aöf 4 yıllık felsefe bölümüne girmek istiyorum. İşi garantiye almak için ygs sınavına ve 1 tane lys sınavına girdim. İki sınavda da barajı geçtim sanırım şöyle puanlarım:

ygs-1 ygs-2 ygs-3 ygs-4 ygs-5 ygs-6
205,077 201,821 327,692 329,626 291,999 246,354

Felsefe TM-3 ile alıyor yazıyor ham TM-3 puanımda 252

1.Sınava girmeden Aöf okumak için başvuru hakkım var mı belli bir not ortalaması gerekiyor mu ?

2.Aöf 4 yıllık felsefe bölümü için kitapçıkda genel kontenjan 35 yazıyor, kontenjan sınırlaması yok sanıyordum, buna cevap verirmisiniz aklım ermedi.

3.Tercih yapsam bu puanlarla felsefe bölümüne girebilir miyim ?

DAMLA^^

Yeni Üye
arkadaşım yazınızı gördüm ama benim tam bilgim yok...mimar sinan özel değilmi ya da devlet olsada neden devam etmiyorsanız harç paranızı yatırıyorsunuz kaydınızı silin:bidiklerim paylamak istiyorum ama yanlış olursa kusurumu affedin:

_eğerki örgün okuyacaksanız kaydınızı silmek zorundasınız en son öyle biliyordum
_sınava girmeden aöf direk başvuramazsınız şayet eğerki önlisans okuyorsanız direk geçiş olutyor yani sınavsız ama hiç okul hayatınız olmamış sınavsız olmaz sınava girip tercih yapacaksınız
_bazı alnlarda sanırım aöf geçişler oluyormuş ama galibada not un iyi olması gerekiyordur ama siz bu ayrıntıya takılmayın çünküö kayıd olup okul okumamışsınız..
_tde var sosyolojide yok eğer kitapçıkta yazıyorsa kesin vardır 35 bin kişi yazıyor sa öyleyse yerleştirmelerde belli puan dilimi isteniyor ama bildiğim kadarıyla barajı geçmek yeterliydi tde kinde puan yazmıyor kontejan yazıyor buda şuna işaret şuanda puanlar bellirlenmemiş ilk puanlı alımlar olacağı için bu yıl en son yerleşitirilen kişinin puan ı puanlar genel olarak belli olup yazılacak demektir şuan puan yok demek belli olması bu yılki yerleştirmelerden olacak demektir felsefede öyle demek...
_bu puanla girermisiniz şuanda ilk kontejanlı puanlı olduğu için belli puanları yazmaz dediğim gibi puanlar belli değil bunu uzmanlarda bilemez eğerki kitapçıkta yazmıyorsa ama bildiğim kadarıyla barajın üstünde olanlar seçebilir..bence seçin şansınız deneyin 35 bin kişi az değil..işinizi şansa kaldı bir nevi çünkü puan belirtilmemiş kitapçıktaki aöf felsefe bölümününözel şartını okuyun belki puanla ilgili bir şey yazıyordur..yinede kendi çapınızda arştırın..

biliyorum tam istediğiniz gibi bilgi vermedim bildiklerimi yazdım bir nevide olsa yardımcı olmak istedim inşallah hakkınızda hayırlısı olur... yanlış bilgi vermiş olabilirim bunlar tahmini ve benim bundan önce kendi bildiklerim duyduklarım eğer yanlış olursa sizden ve bakan herkesten özür dilerim..

sağlıcakla başarılar...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd