Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Brohmir

Yeni Üye
Arkadaşlar YGS'de 210 civarı puan aldım. Adalet bölümünü tercih etsem girebilir miyim?
Ayrıca bu sene birkaç bölümde değişiklik oldu. Bu bölümde DGS ile Hukuk ve başka örgün eğitime geçme olayı devam ediyor mu?
Cevaplarınızı merakla bekliyorum, teşekkür ederim.

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Açıköğretim Adalet bölümü 2 yıllık ön lisans programıdır ve açıköğretimin kontenjansız bölümlerinden biridir. Bölümde kontenjan sınırlaması olmadığı için YGS sınavında barajı geçmek yeterlidir.
2009 DGS Kılavuzu TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI bölümünde;

Adalet / Adalet Meslek Eğitimi karşısında diley geçiş yapılacak lisans programı Hukuk'tur
Bu yıl ki dgs kılavuzunu tekrar incelemende fayda var başarılar diliyorum:)

Brohmir

Yeni Üye
Açıköğretim Adalet bölümü 4 yıllık lisans programıdır ve açıköğretimin kontenjansız bölümlerinden biridir. Bölümde kontenjan sınırlaması olmadığı için YGS sınavında barajı geçmek yeterlidir.
2009 DGS Kılavuzu TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI bölümünde;

Adalet / Adalet Meslek Eğitimi karşısında diley geçiş yapılacak lisans programı Hukuk'tur
Bu yıl ki dgs kılavuzunu tekrar incelemende fayda var başarılar diliyorum:)

Sanırım bir yanlışlık var. Adalet Önlisans bölümü ve 2 yıllık bir açıköğretim bölümü. DGS ile Hukuk'a geçebiliyoruz. Ben böyle biliyordum.:confused:

Brohmir

Yeni Üye
Kafam karıştı şimdi. Detaylı bilgi için google'da araştırma yapıyorum ama bulamıyorum. Bulursan sevinirim

Brohmir

Yeni Üye
Peki arkadaşlar tercihlerde 1. sırada Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Önlisans bölümünü yazsam direk kayıt olabilirim değil mi?

bynefretimm

Yeni Üye
peki arkadaşlar tercihlerde 1. Sırada eskişehir anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi adalet önlisans bölümünü yazsam direk kayıt olabilirim değil mi?
arkadaşım zaten adı üstünde açık öğretim sınırsızkontenjandır ve tek tercih yap gelir yap ilk tecihini gelir kesin

Brohmir

Yeni Üye
Peki Laborant ve ya diğer bölümlerde mi kontenjansız? O bölümler daha iyi diye biliyorum.

Ayrıca 2 yıl okuduktan sonra KPSS ve ya başka sınavlara girmem gerekli mi?

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Bir rehber ögretmen eşliginde tercih yapmanız daha saglıklı olur sizin için:)

Brohmir

Yeni Üye
Evet sanırım öyle olacak, Peki :D

Anadolu Üniversitesine gitsem, nerede yardımcı olurlar bana?

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd