Batı Avrupa ve KKTC'de tezsiz yüksek lisans programları

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Katılım
9 Şub 2011
Mesajlar
6,041
Tepkime puanı
25
Puanları
48
Bölüm:
İşletme
Şehir:
Bursa
Türkiye’nin 81 ilinde ve dünyanın 40 farklı ülkesinde faaliyet gösteren Anadolu Üniversitesi, Batı Avrupa’da İşletme Yönetimi ve Konaklama İşletmeciliği; KKTC’de ise İşletme Yönetimi ve İktisat tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabul edecek. Yoğunlaştırılmış program halinde gerçekleştirilecek eğitimler, yurt dışında yaşayan vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak. ALES ve yabancı dil puanı koşulunun aranmadığı programlara başvurular, 2-22 Ocak tarihleri arasında https://basvuruyld.anadolu.edu.tr/ adresi üzerinden yapılacak.

Prof. Dr. Bülent Günsoy: “Öğrencilerimize maddi ve manevi anlamda kolaylık sağlayacağız”

Ocak ayında öğrenci kabul etmeye başlayacak olan programlar hakkında bilgi veren Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bülent Günsoy, “Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak Batı Avrupa ve KKTC’de tezsiz yüksek lisans programları açıyoruz. Batı Avrupa programlarımızda dersler Köln AÖF bürosundaki dersliklerde gerçekleştirilecek. Yoğunlaştırılmış ders programlarımız sayesinde hem KKTC’de hem de Batı Avrupa’daki öğrencilerimize maddi ve manevi anlamda kolaylık sağlayacağız. Derslerde görev alacak öğretim üyelerimizin tamamı Üniversitemiz bünyesinden olacak. Bu akademisyenlerimizin hepsi alanında uzman, akademik anlamda yetkin ve kariyer sahibidir. Programlar, toplamda üç dönemlik bir süreç halinde gerçekleştirilecek ve eğitim dili Türkçe olacak.” dedi.

“Anadolu Üniversitesi yüksek lisans diploması, AB ülkelerinin tamamında geçerlidir”


Prof. Dr. Günsoy, Anadolu Üniversitesi tezsiz yüksek diplomasının çok önemli avantajlar getirdiğini ifade ettiği konuşmasında, “Öğrencilerimizin eğitim sonunda başarılı olmaları halinde hak kazanacakları Anadolu Üniversitesi yüksek lisans diploması, AB ülkelerinin tamamında geçerlidir. İleride akademik kariyer yapmak isteyenler veya bulunduğu kurumda yükselmek isteyenler için kariyer yönetimi açısından çok ideal seçenekler olduğunu düşünüyoruz. Altını çizmek istediğim bir husus da AB ülkelerinde tezli ve tezsiz program ayrımı olmaması. Örneğin Almanya’da doktora yapmak isteyen bir öğrencimiz kurumumuzdan aldığı diplomayla başvuruda bulunabilir.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Mustafa Karaca: “Vatandaşlarımızdan çok büyük talep gelmişti”

Batı Avrupa’da İşletme Yönetimi ve Konaklama İşletmeciliği olmak üzere iki ayrı programın mevcut olduğunu aktaran Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Karaca, “İşletme Yönetimi tezsiz yüksek lisans programımız tüm dünyanın MBA olarak tanıdığı programdır. Daha önce gerçekleştirdiğimiz Batı Avrupa ve KKTC ziyaretlerimiz sırasında oradaki vatandaşlarımızdan çok büyük talep gelmişti. Bu talep üzerine bahsi geçen programları yeniden canlandırmaya karar verdik. Kıbrıs Barış Gücü Komutanlığı ve STK’larla da görüşmelerimiz var. 2009 yılından beri öğrenci almayan bu programı yeniden aktif hale getiriyoruz. Konaklama İşletmeciliği programını ise ilk defa faaliyete geçiriyoruz. İki programımızın da 50 kişilik kontenjanları bulunuyor.” dedi.

“Vatandaşlarımıza çok değerli bir fırsat sunmuş oluyoruz”

Doç. Dr. Mustafa Karaca, “Yoğunlaştırılmış programlar Batı Avrupa’da yaşayan yurttaşlarımız için son derece önemli; çünkü ara sınav öncesi yedi haftalık süreç yedi günde; dönem sonu sınavı öncesi yedi haftalık süreç yine yedi gün sürecek derslerle tamamlanacak. Bu sayede, özellikle daha önce izin problemi yaşadığı için bu programlara katılamayan vatandaşlarımıza çok değerli bir fırsat sunmuş oluyoruz. KKTC’de ise 50’şer kişilik kontenjanlara sahip İşletme Yönetimi ve İktisat olmak üzere iki adet tezsiz yüksek lisans programımız olacak.” şeklinde konuştu.

“Mali açıdan neredeyse dünyanın en uygun programları”

Programların maliyetinin çok düşük olduğuna değinen Doç. Dr. Karaca şöyle devam etti: “Bu programların diğer muadil programlarla karşılaştırıldığında, mali açıdan neredeyse dünyanın en uygun programları olduğunu görüyoruz. Zaten Türkiye bazında baktığımızda da en uygun uzaktan eğitim programlarının bizde olduğunu ifade etmek istiyorum. Vakıf üniversiteleriyle karşılaştırdığımızda da öğrenim ücretlerimizin dörtte bir oranında olduğu bilinen bir gerçek.”

“ALES puanı veya yabancı dil puan şartı aramıyoruz”

Tezsiz yüksek lisans programlarına tek başvuru koşulunun lisans mezuniyeti olduğunu kaydeden Doç. Dr. Mustafa Karaca, “Lisans mezuniyet derecelerini sıralayarak öğrenci kabul ediyoruz. ALES puanı veya yabancı dil puan şartı aramıyoruz. Anadolu Üniversitesi’nin kendi ismi ve prestiji, öğrenci aidiyeti oluşturma açısından oldukça önemli bir etken. Dolayısıyla bu programların yoğun talep göreceğini ve öğrencilerimize ciddi anlamda katkı sağlayacağını öngörüyoruz.” dedi.

Başvurular 2-22 Ocak tarihleri arasında yapılacak

Batı Avrupa ve KKTC tezsiz yüksek lisans başvuruları, 2-22 Ocak tarihleri arasında https://basvuruyld.anadolu.edu.tr/ adresi üzerinden yapılacak. Kesin ve yedek kayıtları ise 22-25 Ocak tarihleri arasında AÖF bürolarında gerçekleştirilecek. Başvuru sürecinde yedek kayıt hakkı kazanan adayların haklarını kaybetmemeleri için Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü web sitesini sık sık takip etmeleri tavsiye ediliyor. https://sosbilens.anadolu.edu.tr/ adresinden de detaylı bilgi edinilebilir.

Kaynak: http://egazete.anadolu.edu.tr/kampus/39381/anadolu-universitesinden-bati-avrupa-ve-kktcde-tezsiz-yuksek-lisans-programlari
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,413
Mesajlar
134,309
Kullanıcılar
90,714
Son üye
Expemn
Üst