benim de bir sorum var

oguzkir

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
öncelikle herkese merhaba;

ben 4 yıllık bir üniversitede iktisat bölümündeyim. 6. sınıftayım şu an. açıköğretim maliye bölümünü tercih etmek istiyorum. zaten iktisat fakültesini seçemiyorum herhalde.

bunun için sınav dönemlerinde başvuru yapıp ygs ye girmem gerekiyor. en az 140 puan alıp bölümü seçmem gerekiyor. sonra kayıt işlemleri, harç paraları derken dersler başlar herhalde. bu arada diğer üniversite askerlik işlerini hallediyor sanırım. çünkü tecil işlemleri otomatikman halloluyordu bildiğim kadarıyla. oranında harcını odemeye devam edecegım tabı, kaydımın sılınmesını ıstemıyorum cunku.

harcları ıkıncı unıversıte kapsamında oldugum ıcın 50 lıra fazla ve 6 sınıf oldugum ıcın 40 lıra fazla, toplamda 90 lıra fazla verecegım yanlıs degılsem tabı.

bu arada oncekı okudugum ama mezun olamadıgım unıversıtede aldıgım ortak derslerı saydırabılıyorum galıba.

buraya kadar dogru anlamısım anlatılanları. eger bır seyler eklemek ısteyen varsa buyrusun eklesın lutfen. cunku ne kadar okuduysam da bırılerınden teyıt alma ıhtıyacı hıssedıyorum.

herkesın yolu acık olsun.

oguzkir

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
ÖRGÜN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINDA OKUYANLAR VEYA BU PROGRAMLARDAN MEZUN
OLANLAR İLE AÇIK ÖĞRETİM PROGRAMLARINDAN MEZUN OLANLARIN KONTENJAN SINIRLAMASI
OLMAYAN AÇIK ÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYDOLMALARINA İLİŞKİN ESASLAR
Örgün yükseköğretim programlarında okumakta olan öğrenciler, açık öðretim programlarý hariç, sadece kayýtlý
olduklarý yükseköðretim programlarýnda öðrenimlerini sürdürebilirler. Ancak,
1. Örgün yükseköðretim programlarýnda kayýtlý öðrenciler ile bu programlarýn mezunlarýndan,
a) meslek yüksekokullarýnda okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarýndan ön lisans
diplomasý alarak ayrýlmýþ olanlar,
b) lisans programlarýnda okuyan/mezun olanlar,
c) açýk öðretim ön lisans ve lisans programlarýndan mezun olanlar
koþullarýný karþýladýklarý açýk öðretimin ön lisans veya lisans programlarýndan sadece birine (okumakta veya mezun olduklarý
alanlarda olmamak kaydýyla), sýnava girmeden ve örgün öðretimdeki kayýtlarýný sildirmeden doðrudan ilgili Üniversiteye baþvurmak
suretiyle kayýt yaptýrabilirler.
(Açýk öðretimin kontenjan sýnýrlamasý olan programlarý hariç.)
2. Yukarýdaki koþullarda açýk öðretim programlarýna kaydolan örgün öðretim öðrencileri veya mezunlarý, örgün öðretimden açýk öðretime veya
açýk öðretimden örgün öðretime ders transferi veya kredi saydýrma iþlemi yaptýramaz.
3. Örgün öðretimin herhangi bir programýna yerleþtirilmiþ olan adaylar, yukarýdaki koþullara uymak suretiyle, ayný öðretim yýlýnda
kendi alanlarý dýþýndaki bir açýk öðretim programýna kayýt yaptýrabilirler.
4. ÖSYM’nin Yükseköðretim Programlarý ve Kontenjanlarý Kýlavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öðrenciler de
yukarýdaki olanaklardan aynen yararlanýrlar.
5. Bir yükseköðretim programýndan mezun olamadan yükseköðretim programýndan iliþiði kesilen, herhangi bir örgün yükseköðretim
programýnda kaydý bulunmayan veya açýk öðretim programlarýnda okumakta olanlar yukarýdaki olanaklardan yararlanamazlar.
6. Açýk öðretim programlarýnýn herhangi birinde öðrenci iken okumakta olduðu alan dýþýndaki örgün öðretim programlarýndan birine
yerleþtirilen adaylarýn açýk öðretimdeki kayýtlarý silinmez.
7. Açýk öðretimin kontenjan sýnýrlamasý olan programlarýndan birine yerleþtirilmiþ bir adayýn, yerleþtiði programa kaydýnýn yapýlabilmesi
için örgün öðretimdeki kaydýnýn silinmesi gerekir.
8. Açýk öðretimin herhangi bir programýnda okumakta iken örgün öðretimin ayný alandaki bir programýna yerleþtirilen bir adayýn
örgün öðretimdeki yerleþtiði programa kaydýný yaptýrabilmesi için açýk öðretimden kaydýný sildirmesi gerekir.
9. Bir örgün yükseköðretim programýnda okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açýk öðretimin bir programýna kayýt yaptýranlar,
askerlik iþlemleri hariç açýk öðretimdeki tüm öðrencilik hizmetlerinden yararlanýrlar.
10. Açýk öðretim programlarýna kayýt yaptýrdýktan sonra örgün öðretimden kaydýný sildiren öðrenciler, bu durumlarýný belgelendirmek
koþuluyla askerlik iþlemleri dâhil tüm öðrencilik hizmetlerinden yararlanýrlar.

ben bu koşulu sağlıyorum.
b) lisans programlarýnda okuyan/mezun olanlar

ve okuduğum bölümü de seçmeyeceğim. maliye düşünüyorum. maliye kontenjan sınırlaması olmayan bir bölüm diye biliyorum. tüm bu yazılanlara göre sınavsız direk aö'e başvurarak aö'ya kayıt olabilir miyim?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
öncelikle herkese merhaba;

ben 4 yıllık bir üniversitede iktisat bölümündeyim. 6. sınıftayım şu an. açıköğretim maliye bölümünü tercih etmek istiyorum. zaten iktisat fakültesini seçemiyorum herhalde.

bunun için sınav dönemlerinde başvuru yapıp ygs ye girmem gerekiyor. en az 140 puan alıp bölümü seçmem gerekiyor. sonra kayıt işlemleri, harç paraları derken dersler başlar herhalde. bu arada diğer üniversite askerlik işlerini hallediyor sanırım. çünkü tecil işlemleri otomatikman halloluyordu bildiğim kadarıyla. oranında harcını odemeye devam edecegım tabı, kaydımın sılınmesını ıstemıyorum cunku.

harcları ıkıncı unıversıte kapsamında oldugum ıcın 50 lıra fazla ve 6 sınıf oldugum ıcın 40 lıra fazla, toplamda 90 lıra fazla verecegım yanlıs degılsem tabı.

bu arada oncekı okudugum ama mezun olamadıgım unıversıtede aldıgım ortak derslerı saydırabılıyorum galıba.

buraya kadar dogru anlamısım anlatılanları. eger bır seyler eklemek ısteyen varsa buyrusun eklesın lutfen. cunku ne kadar okuduysam da bırılerınden teyıt alma ıhtıyacı hıssedıyorum.

herkesın yolu acık olsun.
Merhaba Örgün bir okul okurken veya örgün eğitim mezunu iseniz açıköğretim e sınavsız olarak direk kayıt olabilirsiniz. İkinci ünv. olduğu için her taksitte sadece 50tl fazla ödeyeceksiniz. Örgünde kaçıncı yılda olduğunuzun bir önemi yok. Yanlzı ikinci üniversitenin askeliğe bir faydası bulunmamaktadır belirteyim. Yani ikinci üniversite ile askerliği tecil ettiremezsiniz.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar