bi bakar mısınız arkadaşlar? bi fikir verin lütfen

buket06

Yeni Üye
arkadaşlar ben 2 yıllık halkla ilişkiler okuyorum 3 yıllığa geçiş yapmak istiyorum bu yıl bölümüm bitiyo 3. yılımda iktisat seçmek istiyorum acaba iktisat bölümünde 3.sınıfta hangi dersler zor
iş ve sosyal güvenlik hukuku
idare hukuku
türk vergi sistemi
para teorisi ve politikası
uluslar arası iktisat
devlet bütçesi bunlardan hangisi beni zorlar?????????

şahinnarin

Yeni Üye
cvp

valla güzel kardeşim para teorisi ile uluslararsı iktisat seni zorlayacak olan derslerdir ama çalışıpta geçilmeyecek dersler değildir ALLAH kolaylık versin....

tbua

Yeni Üye
slm buket bende halkla ilişkilerden devam ediyorum aöf ye ben işletme okuyorum . bildiğim kadarıyla iktisat daha zor ama tabi çok etkilemek istemem
işletmede iki yılda 2 tane sayısal ders var iktisatı bilmiyorum. hani bölümün sözel diye

buket06

Yeni Üye
ya benim sormamın nedeni eğer bi kamu kuruluşunda memur olarak başlarsam geçerli olan iktisatmış o nedenle okumak istiyorum peki siz dikey geçiş sınavına girmeden geçiş yaptınız kayıt döneminde gidip kayıt yaptırdınız ek bişey yok değil mi

tbua

Yeni Üye
evet buket dgs ye girmene gerek yok aöf için
ekim ayıda felan belgelerle bürodan kayıt yaptırıyosun. diploma fotoğraf istiyolar başka yok galiba onu kayıt tarihlerinde öğrenebilirsin zaten bürodan.
kamuda hangisi avantajlı araştırmadım ben . araştırdıysan doğrudur

akinci1300

Yeni Üye
kesinlikle iktisata dikey geçiş yap geçmiş yılın sorularına çalış ve geç halkla ilişkiler kadar kolay olmasada 3 hafta iyi çalışırsan ortalaman 80 olur.

Ares

Yeni Üye
ya benim sormamın nedeni eğer bi kamu kuruluşunda memur olarak başlarsam geçerli olan iktisatmış o nedenle okumak istiyorum peki siz dikey geçiş sınavına girmeden geçiş yaptınız kayıt döneminde gidip kayıt yaptırdınız ek bişey yok değil mi
Merhaba.
Bir kamu kuruluşunda memur olarak başlarsan niye İktisat geçerli onu anlıyamadım.
İktisat Fakültesi dahilinde Kamu Yönetimi de okuyabilirsin.
Çevremde, kamuda çalıştığım için Kamu Yönetimi'ni seçmem gerektiğimi söyleyenler olmuştu. Şu an 3. sınıf Kamu Yön. okuyorum.
Derslerin zorluğuna gelince çalıştıktan sonra hiçbir ders zor değildir.
Ama kendi bölümümle ilgili olarak Devlet Bütçesi ve İdare Hukuku'nun ezbere dayandığını söyliyebilirim.
Türk Vergi Sistemi biraz daha karışık gibidir.
Ama öncelikle 3. sınıfa geçebilmek için İkt Fak. 1.sınıfından fark derslerini vermen gerekiyor.4 ders olması lazım. Genede çok emin değilim...
Başarılar...

buket06

Yeni Üye
akinci1300 arkadaşım neden iktisata kesinlikle geçiş yap dedin daha mı avantajlı??? ben sayısalı daha az olan bölüm istiyorum ve işletmeye geçmem gerektiğini söylüyorlar hangi bölüm daha kolay ufffffff herkes bişey söylüyo kafam karıştı:(

aloneleon

Yeni Üye
arkadasım sen ılk once halkla ılıskıleri bitir ondan sonra ıktısatmı işlememı dye karar verırsin sımdıden 1sene sonraki konuyu düşünme hıc gerek yok belkı devam etmıcen aksılık çıkıcak onun ıcın dereyı gormeden paçanı sımdıden sıvama he yıne dersenkı ben şimdiden karar verıcem dıye benderımkı ıktısat neden dersen işletmede oldugu gıbısayısal dersler yok malıyet muhasebesı ve fınansal yonetım 3.sınıfların en korkulu ruyası tam olarak bı baş belası ıktısatın derslerını ben ınceledım cokta zor dersler yok konularıda ınceledım neden ınceledın dıyeceksen cunku bend ıktısata gecıs yapıcam buyıl 2.yıllıgı bıtırdım.

celik3

Yeni Üye
hangısı sozel

arkadasım sen ılk once halkla ılıskıleri bitir ondan sonra ıktısatmı işlememı dye karar verırsin sımdıden 1sene sonraki konuyu düşünme hıc gerek yok belkı devam etmıcen aksılık çıkıcak onun ıcın dereyı gormeden paçanı sımdıden sıvama he yıne dersenkı ben şimdiden karar verıcem dıye benderımkı ıktısat neden dersen işletmede oldugu gıbısayısal dersler yok malıyet muhasebesı ve fınansal yonetım 3.sınıfların en korkulu ruyası tam olarak bı baş belası ıktısatın derslerını ben ınceledım cokta zor dersler yok konularıda ınceledım neden ınceledın dıyeceksen cunku bend ıktısata gecıs yapıcam buyıl 2.yıllıgı bıtırdım.
cok ılgınc coğu arkadas ıkıtsatın daha matematıksel olduğunu soyluyolar
sımdı sende ısletme saha sayısal dıyosun hangısı doğrusu sasırdım

ben bu sene 3 sınıftan baslıcam ozellıkle bılgılı arkadaslar 3. ve 4. sınıflar ozellıkle hangı bolum daha zor ve de hangı bolumda de daha cok soel dersler var yardımıc olursa sevınırım.
(özellikle iktisat fakulte/iktisat bolum ?)

sayısal derslerı yapamıyorum.

E

_elmayra_

Misafir
bende 3.sınıf işletmedeyim.maliyet ve finans kesinlikle çok zor dersler ben geçmeyi başaramadım bu dersleri fazla da çalışmadım açıkçası.bende iktisata geçiş yapmayı düşünüyorum.karar veremedim henüz.benım amacım da sayısal derslerden kurtulmak.3 ve 4ü okuyacam sadece.derslerin içeriklerine bakmak lazım bence her kafadan bır ses çıkıyor cunku hangısı sayısal hangısı sozel anlayamadım ben

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar