- Bölüm
- Listede Yok
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nde 2025-2026 eğitim-öğretim yılı için ,ders geçme not alt sınırı 35 tir
Başarı notunuz şu şekilde hesaplanır:
Ara Sınav (Vize): %30
Dönem Sonu Sınavı (Final): %70
Geçme Şartları ve Harf Notları :
Dersi geçip geçmediğiniz hem bu puanınıza hem de genel ortalamanıza bağlıdır:
Doğrudan Geçme: Başarı notunuz 35 ve üzerindeyse ve harf notunuz AA, AB, BA, BB, BC, CB veya CC ise o dersi doğrudan geçmiş sayılırsınız.
Koşullu Geçme (Şartlı): Harf notunuz CD, DC veya DD gelirse, bu derslerden geçebilmeniz için Genel Not Ortalamanızın (GNO) 2,00 veya üzerinde olması şarttır. Eğer GNO'nuz 2,00'ın altındaysa bu derslerden kalmış sayılırsınız.
Başarısızlık: Başarı notu 35'in altında olan dersler doğrudan FF harf notu ile değerlendirilir ve bu derslerden kalırsınız.
Başarı notunuz şu şekilde hesaplanır:
Ara Sınav (Vize): %30
Dönem Sonu Sınavı (Final): %70
Geçme Şartları ve Harf Notları :
Dersi geçip geçmediğiniz hem bu puanınıza hem de genel ortalamanıza bağlıdır:
Doğrudan Geçme: Başarı notunuz 35 ve üzerindeyse ve harf notunuz AA, AB, BA, BB, BC, CB veya CC ise o dersi doğrudan geçmiş sayılırsınız.
Koşullu Geçme (Şartlı): Harf notunuz CD, DC veya DD gelirse, bu derslerden geçebilmeniz için Genel Not Ortalamanızın (GNO) 2,00 veya üzerinde olması şarttır. Eğer GNO'nuz 2,00'ın altındaysa bu derslerden kalmış sayılırsınız.
Başarısızlık: Başarı notu 35'in altında olan dersler doğrudan FF harf notu ile değerlendirilir ve bu derslerden kalırsınız.
Önemli Not : Sınavlarda 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğünü ve mezuniyet için GNO'nuzun en az 2,00 olması gerektiğini unutmayın. Güncel duyuruları ve not durumunuzu
üzerinden takip edebilirsiniz.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.