Final Sınavına Çalışma Sistemi Hakkında

opinion

Yeni Üye
Merhabalar

Bu sene Konaklama İşlet. 1 sınıfa başladım. İşletme ile aynı konular. Ara sınav notlarım fena değil ama hiç çalışmadım. Finalde 50/55 arası notlar almam gerekiyor. Şimdi finale 25 gün kaldı. Kendime Murat yayınlarının kitabını almıştım 2 adet Mavi küçüklerden. Şimdi çalışmaya nereden başlıyım. Ara sınavda 9. ünitelere kadardı. Şimdi 9. üniteden başlayım son üniteye kadar mı çalısayım? Yoksa en baştan mı başlıyayım? Benim kafamda tasarladıgım 9.üniteden sonra çalışmak. Yoksa yetiştiremem. Bana bu konuda bilgi sahibi olacak arkadaşlar çalışma sistemelri hakkında bilgiler verebilir mi? Ezber mi yapıyorsunuz? Yoksa yazarak mı çalışıyorsunuz? Yada görüntülü izliyormusunuz. İnanın kafama dank etti artık. 2 sene işletme okudum çalışmadıgım için kaldım. Kendi bölümüm açıldı kayıt yenilettim. Artık geçmek istiyorum.

hayali

Yeni Üye
Murat yayınları bence iyi bir kaynak sayılabilir. Finalde 50-55 alman yeterli ise rahatlıkla geçebilirsin. Senin de söylediğin gibi yetiştiremeyeceksen, vizeden sonraki konulara öncelikli çalışmanı tavsiye ederim, vize konularına çalışmışsındır seni fazla uğraştırmayacağı için. Ben internette topladığım notları birleştirip kitaptan da kısa tanım ve notlarla özetliyorum. Kendi el yazım olmadığında okumak sıkıyor. Sizin ders çalışma şekliniz nasılsa ona göre yaparsınız.
Benim şahsi görüşüm, hazırlanmış olan ders özetlerini temin edip çalışmanız, bununla beraber deneme testi bulursanız çözmeniz. Sonrasında geçmiş yıllarda çıkmış sorulara da mutlaka göz atın, başka bişeye gerek kalmaz sanıyorum. Forumda mevcut bunlar. Başarılar...​

life_style

Yeni Üye
arkadasım bende 1.sınıftayım arasınavda murat yayınları 1a 1b çalıstım ama sınava 3 gun kala sadece soru bankasına çalıstım daha yararlı oldu matematık hariç diğer dersler sözel olduğu için soru bankasından çalısabiliyosun birde hemen hemen soru bankasındaki soruların hepsi çıktı arasınavda ben finale sadece soru bankasından hazırlanıyorum ve daha çok aklımda kalıyor 2 kere tekrar edicem yeterli olur sende öle yap bence

opinion

Yeni Üye
arkadasım bende 1.sınıftayım arasınavda murat yayınları 1a 1b çalıstım ama sınava 3 gun kala sadece soru bankasına çalıstım daha yararlı oldu matematık hariç diğer dersler sözel olduğu için soru bankasından çalısabiliyosun birde hemen hemen soru bankasındaki soruların hepsi çıktı arasınavda ben finale sadece soru bankasından hazırlanıyorum ve daha çok aklımda kalıyor 2 kere tekrar edicem yeterli olur sende öle yap bence

Soru Bankası dediğin nedir? Onların verdiği kitaplardaki sorular mı? Yoksa aldıgın yardımcı kaynak mı?

dderviss

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
murat yayinciligin bi soru bankasi var kucucuk bit kadar :)ondan bahsediyor dedigi dogru cok yararli oluyor

life_style

Yeni Üye
Soru Bankası dediğin nedir? Onların verdiği kitaplardaki sorular mı? Yoksa aldıgın yardımcı kaynak mı?
murat yayınların soru bankası kitabı var 1 sınıfın bütün dersleri var içinde geçmiş yılların çıkan soruları var. sadece ona çalıs yeterli olur ben öle yapıyorum çok faydalı

Mustafa ŞENÇALAR

Özel Üye
Valla arkadaşlar açık konuşmak gerekirse ben o yontemi denedim ve çok kötü sonuç elde ettim sadece geçmş yıl sınav sorularını çözmek yeterli gelmiyor konuda çalışmak gerekğiyor zamanınız varsa şimdetle konu çalşmanızıda tavsiye ediyorum.Artık gerisi size kalmış bizden soylemnesi

sweet_afra

Yeni Üye
konu çalışmak için malesef zaman yok biz kestirmeden gidelim Allah yardımıcmz olsun inş :)

dderviss

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
vallaha zaman dar ama ben gunde 2 unite bitiriyorum son 2 gun cikmis sorulari cozucem vize notlarin yusek zaten en kotu dersimden 35 alsam gececem :)

chemical

Yeni Üye
sadece 1. sınıf için yazayım(kendim de 1. sınıftayım çünkü..)ilerki seneleri bilemem ama vizede sadece aof kitaplarındaki çikmiş sorulara bir bakıp girdim,finaldede aynısını yapmayı düşünüyorum..gayet rahat ve vakit harcamadan ders geçmek bu olsa gerek;) öyle ek kitap falan da paraya yazık..
ama gercekten birşeyler öğrenmek için vaktiniz varsa konuları da okuyun:),sonuçta amaç sadece sınav geçmek olmamalı..ben şu an wakit darlığından bu yöntemi uyguluyorumm..vakit bulduğumda da bir güzel okuyacağım..:rolleyes:

aofgördüm

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar...

Bende bir kaç tavsiye rica edecem 1. sınıf uluslararası ilişkilerde okuyorum iktisat ve hukuka giriş'e yoğunluk olarak hangi ünitelere çalışmamı tavsiye edersiniz her ikisindende 50-53 almak zorundayım vizelerde nerdeyse hiç çalışmadığım halde iktisattan 43 aldım internetten bir kaç test çözmüştüm ve 5-6 soru yakaladım bu şekilde şimdi ise(finaller) son 15 gün kala çalışmaya başladım davranış bilimleri ve uygarlık tarihini hallettim gibi ancak iktisat ve hukuka biraz ağırlık vermek lazım gibime geldi :) günde 6-7 saat çalışıyorum neler tavsiye edersiniz? Bu arada yardımcı kaynağım yok bu kısa zamanda murat yayınlarının kazandıran sorular diye bi kitap var tavsiye edermisiniz?

ksk_prens

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
murat yayınlarını fınallernı coz ztn onlardan gecmıs yılların soruları var ıcınde basarılar

s

s

opinion

Yeni Üye
Bence bu iş sadece sçıkmış soruları çözmekle olmuyor. Çünkü Bu seneki Fİnal Sorunlarında geçmişte çıkan çok az soru vardı. Artık geçmiş soruları çok sormuyorlar gibi geliyor bana bilmiyorum bu konuda siz ne düşünüyorsunuz. Ama ben büte kaldım. Ya kafayı yicem ya intahar edecem. Bir çözüm bulup çalışmam lazım. Biriniz yardımcı olurmusunuz:) nasıl bir sistem yapayım. Oturup çalışayım. Deneyimli olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Okuyarak mı çalısayım yazarak mı? Sadece çıkmış soruları çözdüm olmadı. Ne yapayım yahu. Yeter bir Allahın kulu yardım etsin artık....

Bu yaz Bütte tümd ersleri vermem lazım. 1.Sınıf İşletmeyim. 1 desten geçtim. Yardımlarınız bekliyorum... Hangi kaynakalrını önerirsiniz.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Son mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd